Behúzta a Falco sorozatban hetedik győzelmét is

Nagy Donát 2022-02-19 19:49:16
Kaposváron diadalmaskodtak a szombathelyiek.

Kaposvári KK - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 61-67 (18-20, 20-13, 10-20, 13-14)

KKK: Hilliard 15/3, Plézer -, Price 14/6, Martin 15/3, Csorvási 2. Cserék: Puska 2, Krnjajszki -, Ford 13/3, Bogdán -.
Falco: Váradi 15/6, Clark 8/6, Kovács -, Golomán 5/3, Keller 6/3. Cserék: Somogyi 6/6, Perl 16/3, Hawkins 2, Barac 9/3, Verasztó -.

A válogatott szünet előtti utolsó bajnokira került sor, amikor a Kaposvár a 19. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán látta vendégül a Szombathely csapatát, írja a BB1.

Golomán elhibázott ziccerére Martin egy középtávolival válaszolt, Váradi pedig csak egy büntetőt tudott bedobni a kettőből (2-1). A válogatott irányító ezután egy közelivel szépített, átvette a vezetést a Szombathely, ám azonnal jött Hilliardtól egy tripla (5-3). Csorvási is hozzátett kettőt, miközben a vendég lehetőségek kimaradtak, jobban kezdett a KKK. Clark egy hármassal csökkentette a különbséget, de erre is volt válasza a somogyiaknak. Elkapták a fonalat a sárga-feketék, akik Keller ziccerével egyenlíteni is tudtak a negyed derekán (10-10). Mindkét oldalon elkezdtek becsúszni a hibák, aztán Price lógott meg egy szerzett labdával, Hawkins viszonylag gyorsan egalizált. Jól szedték a támadólepattanókat a kék-fehérek és hiába volt egy jobb periódusa és lépett meg négy ponttal a listavezető, végül ebből csak kettő maradt meg a negyed végére. 18-20.

Perl zsákolása nyitotta a második negyedet, majd egy újabb támadólepattanó után Ford állhatott a vonalra, jól is célzott (20-22). Egy vendég eladott labdát Martin triplával büntetett, visszavette a vezetést a KKK (23-22). Egy többperces gólcsend következett, végül Milos Konakov elégelte meg a sikertelenséget, időt kért. Váradi hármasa mozdította el a holtpontról a feleket, egyből jött egy Ford-tripla is a túloldalon. Puska is jól szállt be a padról, előbb egy ziccert értékesített, majd kiosztott egy gólpasszt is, villámgyorsan meglépett öttel a Kaposvár, a nagy futást viszont Clark még csírájában elfojtotta, hogy aztán Somogyi dobjon egy trojkát, ezúttal Nikola Lazics kért időt (30-30). A kis szünet meg is tette a hatását, 6-0-át futottak a hazaiak, Golomán hármasa a legjobbkor jött vendég szempontból húsz másodperccel a vége előtt. A félidőt Hilliard ziccere zárta, ötpontos kaposvári előnnyel mehettek nagyszünetre a csapatok. 38-33.

A fordulás után egyből egy szép támadással nyitott a Falco, Golomán fejezte be az akciót, kisvártatva pedig Keller büntetőzhetett (38-36). Martin lépett be az alapvonalon, majd Hilliard állt bele a tempóba, visszaállt a közte 5-6 körüli különbség. Clark saroktriplája célt ért, ezzel próbált tovább zárkózni a Szombathely, ám mindig volt egy jó védekezése a somogyiaknak, amiből ritmusosan támadhattak (44-39). Keller távolija hosszas gondolkozás után végül beesett a gyűrűbe, Perl pedig már az egyenlítésért dobhatott, nem hibázott (44-44). A hátvéd ezután egy hármast is elsüllyesztett, időt kért Nikola Lazics (44-47). Price szlalomozott végig a vendég védelmen, majd Váradi is így tett, ezekben a percekben megtudta tartani az előnyét a Szombathely. Perl gyorsindítása után már öttel mentek a sárga-feketék, amikor Martin egy támadólepattanót követően szépített (48-51). A felvonás vége előtt már csak egy kosár esett, Perl nevéhez fűződött. 48-53.

Hilliard azonnal bedobott egy középtávolit a záró etap elején, ami után két és fél percet kellett várni az újabb pontokra, végül Somogyitól érkezett egy tripla (50-56). Martin zsákolt hatalmasat, majd Váradi szerzett zsinórban öt pontot, időt kértek a kék-fehérek (52-61). Krnjajszki csent labdát, amiből Hilliard dobhatott egy gyors kosarat, megkezdte a felzárkózást a KKK, de már csak négy és fél perc volt vissza (54-61). Ford próbálkozása lejött, az idő pedig vészesen fogyott a hazaiak számára, ráadásul Barac teljesen üresen maradt a gyűrű alatt (54-63). Elfáradtak a somogyiak, már az üres dobások is kimaradtak, Barac saroktrojkája pedig a mérkőzésen először több, mint tízpontos vendég-előny jelentett (54-66). Jött öt gyors pont a kék-fehérektől, időt kért Milos Konakov, miközben a meccsből még 1:45 volt vissza (59-66). Perl kritikus pillanatban szerzett támadólepattanót és bár kosarat nem szereztek az akcióból a vendégek, innen már nem volt visszaút a Kaposvár számára. A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely egy végig szoros meccsen legyőzte a Kaposvári KK csapatát, ezzel megszerezve zsinórban hetedik sikerét. A sárga-feketék már biztosan megnyerték az alapszakaszt. 61-67.

Címlapképünk illusztráció

Szólj hozzá!

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.

Miről ismerhetjük fel a minőségi CBD olajat?

Amikor valamilyen táplálékkiegészítővel, illetve annak a szedésének a gondolatával kacérkodunk, akkor lényeges kérdés az is, hogy hogyan válasszuk ki azt a konkrét terméket a sok közül, amit majd fogyasztani fogunk.

Haragosa telefonszámával hirdetett szexuális szolgáltatást

Zaklatás miatt egy év szabadságvesztés is lehet a büntetés.

Napos, gomolyfelhős idő lesz szerdán

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható.

Választási plakátoknak látszó nem választási plakátok lepték el Szombathelyt

Vajon mit szól majd a hatóság a gyógyászati fű legalizációjáért lobbizó hirdetésekhez?

Az igényes férfiak bőrcipőt viselnek, és megfelelően gondozzák lábbelijüket

A bőrcipő viselése egyfajta presztízs a férfiak számára, de mindenképpen magas szintet képvisel a lábbelik piacán. Ez annak köszönhető, hogy a bőr megmunkálása drága, illetve az anyag rendkívül kedvező tulajdonságainak is. 

Ungár Péter megint beszólt Karácsony Gergelynek

Az LMP társelnöke szerint az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is felkerültek Karácsony listájára.