Ungár Péter szerint mivel Hajdu Mária ráindul az ellenzékre, igazán visszaadhatná a mandátumát

ugytudjuk.hu 2022-02-16 10:48:00
A XII. kerületi önkormányzati képviselő alig pár nappal az aláírásgyűjtés megkezdése előtt döntött úgy, hogy tavasszal mindenkire ráindul független képviselőként, mivel szerinte az ellenzéki összefogás morálisan vállalhatatlan.

Múlt hét szerdán az Ugytudjuk is beszámolt róla, hogy felfüggesztették a Hajnal Miklós diplomaügyében megszólaló Hajdu Mária LMP-tagságát. A párt XII. kerületi önkormányzati képviselője csütörtökön bejelentette: kilép az LMP-ből és függetlenként indul a válaszásokon.

Felfüggesztette az LMP a momentumos Hajnal Miklós diplomaügyéről posztoló Hajdu Mária párttagságát

Az LMP felfüggesztette Hajdu Máriának, a párt XII. kerületi önkormányzati képviselőjének a párttagságát. A képviselő hétfőn a Facebookon kifogásolta, hogy az ellenzéki összefogás azt a Hajnal Miklóst indítja a Hegyvidéken az országgyűlési választásokon, aki valótlanul állította, hogy közgazdász, miközben nincs is diplomája - írja a hvg.hu.

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője, a párt országos titkára nyílt levélben reagált politikustársa döntésére, melyet alábbiakban teljes egészében, változtatás nélkül közlünk:

Tisztelt Hajdu Mária!

Bár a hivatalos megszólítás nyilván furcsa azután, hogy majdnem tíz évig egy pártban politizáltunk, de az elmúlt napok eseményei után szerintem minden félnek jobb, ha az egykor meglévő személyes viszonyokat semmisnek tekintjük. 

Néhány napja a sajtóból értesülhetett róla a párt, hogy független képviselőként elindul a választásokon, miután alig pár nappal az aláírásgyűjtés megkezdése előtt hirtelen megvilágosodva rájött, hogy az ellenzéki összefogás morálisan vállalhatatlan. Ezt mindenkinek joga van gondolni, én itt csupán a következetességre szeretném felhívni a figyelmét.

Mivel korábban egyazon területi szervezetben politizáltunk, ezért talán még emlékszik rá, hogy a pártszakadás után az Ön aláírásával szólítottuk fel mandátumok visszaadására azokat a képviselőket, akik kilépésük után a listán szerzett mandátumukat is magukkal vitték.

Mivel az elmúlt napok alapján Önnek kiemelkedően fontos a hitelessége, ezért arra kérem, hogy ne forduljon szembe korábbi álláspontjával, és adja vissza a mandátumát.

Ugyanis nem csak a pár nappal ezelőtti megvilágosodás valódiságát vonja kétségbe, de az önellentmondást súlyosbítja, hogy Ön már nem is az önállóan induló LMP listáján szerzett mandátumot 2019-ben, hanem az ellenzéki együttműködés eredményeként lehetett kompenzációs listáról bejutó képviselő.

Ezt akkor gondolkodás nélkül elfogadta, nyilván annak tudatában, hogy korábbi álláspontja szerint ez csak addig maradhat az Öné, amíg a párt tagja marad. Talán a frissen jött éles látásával Ön is érzi, hogy minapi bejelentése után kialakult ellentmondást fel kell oldani.

Kérem, ha komolyanvehetőségének és a méltóságának legalább a látszatát meg akarja őrizni, akkor még a mai napon adja vissza a mandátumát. 

Üdvözlettel,
Ungár Péter, az LMP titkára 

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

Elhunyt Csapó Gábor

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Fideszes képviselő: Át kell gondolni, hogy ifj. Knézy alkalmas-e a GyőrPlusz vezetésére

Letörölték a fideszes képviselő jótékonysági akciójának minden nyomát az önkormányzati médiából, Hajtó Péter kiakadt.

Dézsi a diáktudósítóknak: Egy jó újságírónak mit kell csinálni? Kérdezni!

Diákújságírókat oktatott a polgármester, aki másfél éve menekül el rendszeresen teljesen egyszerű újságírói kérdések elől.

Kanye West bejelentette, hogy indul a következő amerikai elnökválasztáson

West 2020-ban is indult az elnökválasztáson, de mindössze 70 ezer szavazatot gyűjtött.

Piros Porschét és győrsági ingatlanokat is foglaltak le Völner Pál fiától

83 millió forint kenőpénz átvételével vádolják a volt fideszes államtitkárt, most kiderült, mit foglaltak le a családjától.

Megérkezett a Sugarloaf és Lotfi Begi első közös dala

Szinte kötelező gyakorlat volt Kodály országában egy szó-la-ti-dó című dalt megalkotni.

Keresztes László Lóránt nem támogatta Lantos Csaba kinevezését

Az LMP-s képviselő szerint nem a miniszterjelölt lesz az, akin keresztül a kormány kivezetheti az országot az energiaválságból.

Ismét elromlott a kisbácsai iskola kazánja, folyamatban a javítás

16 fokban tanulnak az alsósok, azt kérték a szülőktől, hogy ne szóljanak újságíróknak.

Nincs fűtés a szombathelyi MMIK-ban

A Mesebolt Bábszínház termében elektromos panelekkel garantálják a meleget.

A Bizottság 3000 milliárd forintnyi EU-s forrás felfüggesztését fogja javasolni

Magyarország korrupcióellenes intézkedései nem elegendőek, nem elégedett a Bizottság

Schmuck Erzsébet: A klímacsúcs egy elvesztegetett esemény volt

Az elmúlt egy évben a magyar kormány sem tett semmit a klímaváltozás ellen - véli a politikus.