Ungár Péter szerint mivel Hajdu Mária ráindul az ellenzékre, igazán visszaadhatná a mandátumát

ugytudjuk.hu 2022-02-16 10:48:00
A XII. kerületi önkormányzati képviselő alig pár nappal az aláírásgyűjtés megkezdése előtt döntött úgy, hogy tavasszal mindenkire ráindul független képviselőként, mivel szerinte az ellenzéki összefogás morálisan vállalhatatlan.

Múlt hét szerdán az Ugytudjuk is beszámolt róla, hogy felfüggesztették a Hajnal Miklós diplomaügyében megszólaló Hajdu Mária LMP-tagságát. A párt XII. kerületi önkormányzati képviselője csütörtökön bejelentette: kilép az LMP-ből és függetlenként indul a válaszásokon.

Felfüggesztette az LMP a momentumos Hajnal Miklós diplomaügyéről posztoló Hajdu Mária párttagságát

Az LMP felfüggesztette Hajdu Máriának, a párt XII. kerületi önkormányzati képviselőjének a párttagságát. A képviselő hétfőn a Facebookon kifogásolta, hogy az ellenzéki összefogás azt a Hajnal Miklóst indítja a Hegyvidéken az országgyűlési választásokon, aki valótlanul állította, hogy közgazdász, miközben nincs is diplomája - írja a hvg.hu.

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője, a párt országos titkára nyílt levélben reagált politikustársa döntésére, melyet alábbiakban teljes egészében, változtatás nélkül közlünk:

Tisztelt Hajdu Mária!

Bár a hivatalos megszólítás nyilván furcsa azután, hogy majdnem tíz évig egy pártban politizáltunk, de az elmúlt napok eseményei után szerintem minden félnek jobb, ha az egykor meglévő személyes viszonyokat semmisnek tekintjük. 

Néhány napja a sajtóból értesülhetett róla a párt, hogy független képviselőként elindul a választásokon, miután alig pár nappal az aláírásgyűjtés megkezdése előtt hirtelen megvilágosodva rájött, hogy az ellenzéki összefogás morálisan vállalhatatlan. Ezt mindenkinek joga van gondolni, én itt csupán a következetességre szeretném felhívni a figyelmét.

Mivel korábban egyazon területi szervezetben politizáltunk, ezért talán még emlékszik rá, hogy a pártszakadás után az Ön aláírásával szólítottuk fel mandátumok visszaadására azokat a képviselőket, akik kilépésük után a listán szerzett mandátumukat is magukkal vitték.

Mivel az elmúlt napok alapján Önnek kiemelkedően fontos a hitelessége, ezért arra kérem, hogy ne forduljon szembe korábbi álláspontjával, és adja vissza a mandátumát.

Ugyanis nem csak a pár nappal ezelőtti megvilágosodás valódiságát vonja kétségbe, de az önellentmondást súlyosbítja, hogy Ön már nem is az önállóan induló LMP listáján szerzett mandátumot 2019-ben, hanem az ellenzéki együttműködés eredményeként lehetett kompenzációs listáról bejutó képviselő.

Ezt akkor gondolkodás nélkül elfogadta, nyilván annak tudatában, hogy korábbi álláspontja szerint ez csak addig maradhat az Öné, amíg a párt tagja marad. Talán a frissen jött éles látásával Ön is érzi, hogy minapi bejelentése után kialakult ellentmondást fel kell oldani.

Kérem, ha komolyanvehetőségének és a méltóságának legalább a látszatát meg akarja őrizni, akkor még a mai napon adja vissza a mandátumát. 

Üdvözlettel,
Ungár Péter, az LMP titkára 

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.