Nem találta a fogást a Körmend a Szolnoki Olajon

Fehér Buda 2022-02-16 20:03:00
Nem sikerült behúznia a meccset a vasiaknak.

Mindkét oldalon két-két büntetőhöz jutottak a felek, Subotic és Durázi is egyet-egyet dobott be (1-1), írja a BB1.hu. Subotic erőszakos megoldása 2+1-et ért, majd Badzim is bedobott egy hármast, jobban kezdett az Olajbányász (7-1). Durázi szépített, de nem sokkal később Martinez vétett sportszerűtlen hibát, amiből kezdett is meglépni a hazai együttes, de szépen fokozatosan kapaszkodott vissza Körmend, Ferencz hármasa után már csak kettő volt közte (12-10). Gordon, majd Henry is megterhelte a szolnoki gyűrűt, átvette a vezetést a vasi csapat (14-15). Henry egyébként is remekül szállt be a padról, az ő két büntetője már négypontos előnyt eredményezett a vendégeknek. Továbbra is kiélezett volt a találkozó, felváltva jöttek a pontok mindkét oldalon, Cummings és Solano révén visszavette a vezetést a Szolnok a negyed vége előtt, ráadásul még Subotic trojkája is beakadt. 27-23. 

Ahogy az első negyedet zárta, úgy a másodikat is Subotic nyitotta, ezúttal egy duplával, amire még jött válasz a vendég oldalról, aztán Cummings jelentkezett egy triplával (32-25). Kisvártatva Taiwo is hozzátett kettőt, kezdett megint elhúzni a Szolnoki Olajbányász, időt is kért az Antonisz Konsztantinidesz helyett meccselő Kocsis Tamás (34-25). Zsíros a sarokból eresztett el egy trojkát, átlépte a tízet a differencia és Kovács is hozzátette a magáét, így már tizenötre hízott a hazai előny (40-25). Rengeteg labdát adott el a Körmend, ennek köszönhetően pedig jöttek a gyors kosarak a szolnokiaktól, két és fél perccel a félidő vége előtt megnyílt a lehetőség az Olajbányásznak a húszpontos vezetés kidolgozására is. Elkezdett éledezni a vendég együttes, négy pont jött tőlük zsinórban, ezúttal Gasper Potocnik hívta magához az övéit (45-31). Érdemi változás a nagyszünet előtt már nem történt, magabiztos vezetéssel várhatta a második két negyedet a Szolnok. 50-33.

Közel egy percet kellett várni az első kosárra a fordulás után, Ferencz hármasa akadt be. Egy darabig nem jöttek gyors ütemben a kosarak, majd újfent Ferencztől érkezett egy távoli, majd Henry is eleresztett egy tempót, időt kért Gasper Potocnik (54-41). Cakarun ziccerezett, ám Ferencznek erre is volt válasza, kisvártatva Gordon is hozzátett kettőt, már csak tizenegy volt a hazai előny (56-45). Solano büntetői beakadtak, de Ferencz egyszerűen megállíthatatlan volt ezekben a percekben, Takács révén pedig már tízen belül volt a vasi együttes (58-49). Nem tudott kimászni a gödörből a Szolnok, Szavicsnak tripladobás közben ütöttek oda, kettőt be is dobott a megítélt háromból (58-52). A negyed záró perceit nagyon megnyomta az Olajbányász, Subotic-tripla, Cakarun-dupla és egy Cakarun-közeli is belefért, tizenhármas fórban várhatták az utolsó felvonást a hazaiak. 67-54.

Cakarun volt nagyon harcos, támadólepattanó után két pont lett a jutalma, Ferencz viszont újabb távolival jelentkezett (69-57). Bár nem kezdődött rosszul a negyed a vendégek számára, Solano közelije után időt kért Kocsit Tamás, mert ennél sokkal nagyobb ponttermésre volt szükségük a felzárkózáshoz (71-57). Subotictól érkezett egy hármas, ezzel kezdett eldőlni a találkozó sorsa. Bár hatalmasat küzdött kulcsemberei nélkül is az Egis Körmend, innen már nem tudott csodát tenni, megérdemelt győzelmet aratott a Szolnoki Olajbányász. 83-71.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 83-71 (27-23, 20-10, 17-21, 16-17)

Bajnokság, 23. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Papp Péter, Söjtöry Tamás Ferenc (Dernei Gábor)

Szolnok: Solano 16, Badzim 11/6, Kovács 3, Subotic 19/9, Taiwo 4. Cserék: Pongó 1, Pallai 3/3, Zsíros 5/3, Cummings 12/6, Cakarun 9.

Körmend: Szavics 13, Martinez -, Ferencz 22/12, Durázi 5, Gordon 10. Cserék: Kenéz 1, Kiss -, Takács 4, Érsek -, Henry 14/6, Krivacsevics 2, Habel -.

Szólj hozzá!

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.