Nem szerepel Bebes István körmendi polgármester vagyonnyilatkozatában, hogy tavaly havi 131 ezer forintot vett fel a Vasivíztől

Farkas Bazsi 2022-02-16 14:01:00
A polgármester 2021 január 1-től 2021 december 31-ig kapott tiszteletdíjat, de ez sehol sem szerepel a friss vagyonnyilatkozatában.

Körmend, városi önkormányzata polgármester - áll Bebes István (Fidesz-KDNP) ez év február 14-én online feltöltött vagyonnyilatkozatában, mint foglalkozásként megjelölt tevékenység. A politikus 2022 január 31-én szignózott nyilatkozata szerint bruttó 975 ezer forintot jelölt meg jövedelemként és bruttó 146 ezer 250 forintot tüntetett fel költségtérítésként a papíron.

Ez egyébként nőtt a 2021-ben leadott nyilatkozata szerint. De nem csak ez az egyetlen különbség a két vagyonnyilatkozat között.

Amíg ugyanis a 2021-ben leadott vagyonnyilatkozatában a polgármester szerepeltette azt, hogy bruttó 131 ezer forintot kapott a Vasivíz felügyelőbizottsági munkájáért, addig a 2022-es nyilatkozatban ez már nem szerepel.

A Vasivíz oldalán elérhető adatok szerint 2022 február 11-én tették közzé azt a dokumentumot, ami szerint Bebes 0 forintot kap a FEB elnöki posztért. Előtte azonban az oldalon elérhető dokumentumok szerint kapott juttatást.

Szerkesztőségünk úgy értesült, hogy Bebes 2021 december 31-vel mondott le tiszteletdíjáról, így 2021-ben a naptári év egészében felvette a bruttó 131 ezer forintos tiszteletdíjat.

Ezt azonban a vagyonnyilatkozatában nem szerepeltette.

A körmendi polgármestert emaliben kerestük meg, azt a két kérdést tettük fel neki, hogy:

  • Miért nem szerepel a 2021-es évről szóló vagyonnyilatkozatában az az összeg, amit ugyanazon évben tiszteletdíjként, adókötelesen a Vasivíz Zrt-től kapott?
  • Mi az oka annak, hogy 2022 február 11-től már tiszteletdíj nélkül látja el a felügyelőbizottsági feladatait?

Egyelőre a politikustól nem érkezett válasz, de annak szándékát sem jelezte, hogy türelmet kérne a válaszadásig. Amint ez mégis megtörténne jelentkezni fogunk. 

Szólj hozzá!

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.