A fingós funkció miatt visszahívnak több mint félmillió Teslát

Fehér Buda 2022-02-16 06:59:12
Az amerikai hatóságoknak nem tetszett a Teslák dudája.

Visszahívnak 578 ezer Teslát az USA-ban a Boombox funkció miatt, írja a Metro. A funkció lehetővé tette, hogy a teslások kicseréljék a dudák hangját. A beépített hangok között volt kecske mekegés, és szellentés is. Sőt, egy későbbi frissítés után bármilyen mp4-et fel lehetett tölteni a kocsira.

Az amerikai hatóságok szerint viszont a dudák annyira másnak hangoznak a már megszokott vészjelzőktől, hogy félő, a gyalogosok nem figyelnek fel rá elég időben. Emiatt pedig balesetekhez is vezethet, ha a Teslák ráfinganak a járókelőkre.

Fotó: Pixabay

A Teslának így most egy új frissítést kellett kiadnia a fél millió autóhoz, az update megakadályozza, hogy különleges dudákat használjanak a sofőrök, amikor a kocsi mozog. Álló helyzetben viszont továbbra is lehet szellenteni a kocsikkal. 

A Teslának egyébként egy ideje már meggyűlik a baja az amerikai hatóságokkal, négy hónap alaltt már 11 ilyen frissítést kellett eljuttatniuk a kocsikba, legutóbb például azért, mert a kocsikat irányító érintőképes kijelző többször is meghibásodott. A hatóságok egyébként több másik funkciót is vizsgálnak, például a Teslák autópilótáját, de azt is, hogy a központi kijelzőn játékokat is lehet játszani, akkor is, ha a kocsi mozgásban van.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a Twtitteren osztotta meg a frusztrációját azzal kapcsolatban, hogy törölni kellett a szellentős dudát. Musk szerint egyébként nem volt információjuk arról, hogy a duda hangjnak megváltoztatása balesetekhez vezetett volna, A boombox funkciót egyébként több másik országban betiltották, mivel a legtöbb közúton csak monoton, egyhangú dudát lehet használni. Ezek alól csak a mentők, a rendőrök és a tűzoltók vészjelzői, valamint a fagyis kocsik csengői a kivételek.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.