Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere nem hajlandó nyilatkozni arról, hogy valóban összeférhetetlenség miatt mondott-e le a Vasivíz igazgatósági tagságáról

Farkas Bazsi 2022-02-15 17:30:00
Amennyiben ugyanis ez így történt, úgy összeférhetetlenségi és méltatlansági vizsgálatot kell lefolytatni. Akár a mandátumába is kerülhet.

A múlt héten kaptuk az információt, hogy lemondott a Vasivízben addig betöltött igazgatósági helyéről Máhr Tivadar (Fidesz-KDNP), Sárvár alpolgármestere. Ennek okát hiába kérdeztük az érintett politikustól. Ugyan pénteken a politikus azt ígérte, hogy hétfőn válaszolni fog a szerkesztőségünk által feltett kérdésekre, ma ebbéli ígértére emlékeztetnünk kellett Máhrt.

A fő kérdés ugyanis az, hogy miért távozott az alpolgármester.

2021 május elsején ugyanis életbe lépett egy törvénymódosítás, ami összeférhetetlenséget mond ki olyan cég vezető tisztségviselői posztja és önkormányzati képviselői mandátum között, amely cégben az adott önkormányzatnak tulajdonrésze van.

A Vasivízben tulajdonos a sárvári önkormányzat, így olvasatunkban Máhr közel 8 hónapon keresztül összeférhetetlenül töltötte be a két pozíciót. 

Hogy tisztázzuk az ügyet, az alpolgármesternek a következő kérdéseket tettük fel:

  • Miért mond le az igazgatósági tagságáról?
  • Összeférhetetlen volt-e az MÖTV alapján az, hogy Ön egyszerre a Vasivíz igazgatósági tagja, valamint Sárvár választott politikusa legyen?
  • Folyik-e összeférhetetlenségi vagy méltatlansági vizsgálat Ön ellen?
  • Jelezte-e a jegyzőnek, hogy fenn állhatott az összeférhetetlenség?
  • Amennyiben valóban összeférhetetlen volt az igazgatósági tagság a képviselői feladatok ellátásával, úgy lemond-e mandátumáról?

Máhr ma a következő, szűkszavú választ adta közzé:

Igazgatósági tagságomról múlt héten írásban lemondtam. Ebből adódóan további kérdéseit nem tartom relevánsnak, részemből az ügyet lezártam.

Mivel válaszokat nem kaptunk a feltett kérdéseinkre, így telefonon próbáltuk meg elérni Máhrt, de nem vette fel. Újra elküldtük neki kérdésinket, hátha később mégis kapunk rá érdemben választ.

A törvény szerint az önkormányzati képviselő összeférhetetlenségének a megállapítását bárki kezdeményezheti a polgármesternél. A polgármester előterjesztése alapján a képviselő-testület a következő ülésén, legkésőbb az összeférhetetlenség megállapításának kezdeményezését követő 30 napon belül határozattal dönt az összeférhetetlenségről.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.