Kiélezett meccsen verte az Albát a Körmend

ugytudjuk.hu 2022-02-12 20:09:15
Rangadóhoz illő mérkőzés volt.

Egis Körmend – Alba Fehérvár 91-83 (23-21, 13-26, 30-13, 25-23)
Bajnokság, 22. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Praksch Péter Árpád, dr. Mészáros Balázs, Frányó Péter (Bodrogváry Iván József)

Körmend: Stokes 8/6, White 17/6, Martinez -, Szavics 19/9, Gordon 15. Cserék: Takács K. 6, Kenéz 2, Henry 19/9, Ferencz 4, Durázi 1, Krivacsevics -.

Alba: Pongó 11/9, Takács M. -, Smith 6, Fakuade 6, Omenaka 10. Cserék: Stark 7, Vojvoda 21/6, Lukács 2, Balsay 2, Szabó 6, Davis 12/6.

Stokes egy szép triplával nyitott, majd jól védekeztek a körmendiek, amiből White dobhatott ziccert (5-0). Fakuade és Omenaka kosaraival próbált kapaszkodni az Alba, de összességében a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést (9-4). Omenaka jól bekezdett, az ő ponterős játékával visszakapaszkodtak a vendégek, de a túloldalon Stokes megállíthatatlannak bizonyult, már a nyolcadik pontját szerezte (12-8). Elkezdtek beesni a vendég triplák, 14-14-nél egyenlített az Alba. Szavicsnak csak az egyik büntetője ment be, ezzel pedig fordítani tudott a Fehérvár, de a negyed vége előtt még tudott újítani a Körmend, így előnyben zárhatta az első tíz percet. 23-21.

Sokkal jobban kezdte a második felvonást az Alba, egy 7-0-ás rohammal megléptek Matthias Zollner játékosai, és bár hiába zsákolt egyet Henry, Vojvoda erre is válaszolt (25-30). Balsay is szépen fejezett be egy akciót, időt kellett kérnie Antonisz Konsztantinidesznek (25-32). Egy kiment labdát követően a hazaiak vezetőedzője heves reklamálásért kapott egy technikai hibát is, de ebből nem tudott jobban elhúzni a Fehérvár. Elsősorban a védekezésre koncentráltak a felek, nem esett túl sok kosár ezekben a percekben, elkezdte ledolgozni a hátrányát a vasi együttes (28-32). Feszült volt az összecsapás, Pongó hármasa jókor jött a kék-fehéreknek, ez pedig elindított egy jó folyamatot az Albának, amely már a tízpontos vezetést ostromolta (30-39). A félidő előtt meglett a közte tíz is Davis triplájával és bár a negyed végén Gordon zsákolt egyet, a mozdulat már időn túl esett, Antonisz Konsztantinidesz pedig újabb technikai hibát kapott, így a második félidőre már nem térhetett vissza. 36-47.

A fordulás után Omenaka húzta a gyűrűbe a labdát, egyből jött egy Szavics-tripla a túloldalon, kisvártatva pedig Henry is betalált (42-49). A hazaiak magasembere két büntetőt is elsüllyesztett, tizenegyről ötre zárkózott a Körmend. Szavics remek perceket produkált, egy újabb hármast értékesített, kettő volt közte, időt kért Matthias Zollner (47-49). Kisvártatva meglett az egyenlítés is a hazaiaknak, szinte minden kezdődhetett elölről (51-51). A vezetést egyelőre nem sikerült átvennie a hazaiaknak, ugyanis Smith zsákolt egy szerzett labdát követően, de Gordon 2+1-es akciójával végül összejött a fordítás (54-53). Beragadt az Alba, egymás után jöttek a körmendi kosarak, elment hattal a piros-fekete alakulat (59-53). Kapaszkodott volna vissza a Fehérvár, de ezt az előnyét megtudta őrizni az Egis Körmend. 66-60.

Szabó és Pongó büntetőivel feljöttek kettőre a fehérváriak, majd Vojvoda is bevágott egy triplát, időt kért a Körmend (66-67). Teljesen fej-fej mellett haladtak a csapatok, rangadóhoz méltó volt a találkozó, Szabó közelije után éppen az Alba volt előnyben, ám jött White hármasa (75-74). Két hármassal kicsit távolabb kerültek a vasiak, majd Henry vétett sportszerűtlen hibát (81-78). Három perc volt vissza. Szép körmendi összjáték után Gordon zsákolt, Vojvoda pedig csak az egyik egypontosát tudta értékesíteni (83-79). Szavics nagyon fontos hármast dobott hazai szempontból közel másfél perccel a vége előtt, de villámgyorsan jött a válasz Starktól (86-81). A végjátékban szinte minden támadásából betalált az Egis Körmend, ez pedig döntőnek bizonyult, a vasiak nyerték a 22. forduló egyik rangadóját, miután egy feszült találkozón múlták felül az Alba Fehérvár csapatát. 91-83.

(Via bb1.hu)

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.