Hazai pályán is verte a Falco a szegedieket

ugytudjuk.hu 2022-02-12 19:41:00
Már az első negyedben eldőlt a meccs.

Már az első negyedben eldöntötte a mai mérkőzést a Falco, a szegedi csapat nem tudta megfordítani az állást.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák 93-72 (23-7, 24-21, 21-30, 25-14)
Bajnokság, 22. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Benczur T., Söjtöry T. F., Fodor A. (Dernei G.)

Falco: Váradi 10/6, Clark 9/3, Kovács 3/3, Golomán 13/3, Keller 11. Cserék: Verasztó 5/3, Somogyi 12/6, Perl 19/3, Barac 8, Sövegjártó 3/3, Takács -.

Szedeák: Persons 4, Balogh -, Cook 19/6, Bognár 17/9, Alston 12. Cserék: Davis 9/3, Szatmári -, Mayer 2, Keller 4, Polányi -, Filipovic 5.

 Golomán büntetője jelentette a mérkőzés első kosarát, majd Clark is hozzátett kettőt, amire Bognár triplája érkezett (3-3). Próbált már a találkozó elején meglépni a Falco, miközben a tiszta dobóhelyzeteit is kihagyta a Szeged (9-3). Kisvártatva már a tíz is meglett közte, nem véletlenül kért időt Simándi Árpád (14-3). Semmi sem jött össze a vendégeknek, miközben remek energiákat mozgósított a Szombathely, már az első negyedben óriási előnyre tettek szert a sárga-feketék. A játékrész vége előtt egy kicsit tudott kozmetikázni a különbségen a Szedeák, de így is messze volt a Falco. 23-7.

 Barac és Filipovic volt eredményes a második felvonás elején, majd Kovácstól jött egy tripla. Továbbra is a szombathelyiek uralták a találkozót, Perl tempója után már húsz volt közte (30-10). Jól elosztották a pontokat a hazaiak, míg a Szegednél közel tizenöt perc játék után továbbra is csak 12 egység volt az eredményjelzőn (34-12). Továbbra sem tudott kosarakat szerezni a Szedeák, jött az újabb időkérés (38-14). A nagyszünet előtt a játék képét tekintve nagy változás nem történt, de egy jó hajrával hosszú idő után bejött húsz alá a Szeged. 47-28.

 A fordulás után egy fokkal lendületesebben kezdtek a vendégek, de hamar rendezte a sorait a Falco, visszaállt a közte húsz (54-34). Kicsit edzőmeccs hangulata volt a harmadik negyed első perceinek, viszonylag könnyedén gyalogoltak be a gyűrűig a játékosok (60-41). Szinte a semmiből feljött tizennégyre a Szedeák, időt kellett kérnie Milos Konakovnak. Tovább nyomtak a szegediek, Davis trojkája is beesett, kezdett egyre nyíltabbá válni a találkozó (64-53). Ebből a helyzetből nem tudott ellépni egyik csapat sem a negyed végéig, a vártnál izgalmasabb utolsó negyedre volt kilátás. 68-58. 

 

 A záró etap Barac kosarával kezdődött, majd Golomán tett rá kettőt, megint kezdett egyre magabiztosabban elhúzni a Szombathely (74-58). Egy triplával jelentkeztek a vendégek, de innentől már csak a Falco volt a pályán, Váradi trojkájával megintcsak 19 volt közte, ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés – hiába esett be még kettő vendég-tripla. A harmadik negyedbeli megingástól eltekintve a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely csapata teljesen megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott a 22. fordulóban. 93-72.

(Via bb1.hu)

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.