Mi Hazánk: Bankárszellemiségűek ne vezethessék a Magyar Postát!

Pintér Bence 2022-02-11 14:48:31
Szerintük az, hogy a postásokra olyan feladatokat erőltetnek, amelyek nem tartoznak egy postás feladataihoz, a Magyar Posta központjából indul.

Minapi hírünk kapcsán közleményt adott ki a Mi Hazánk Mozgalom:

Elterjedt a sajtóban a hír, hogy Szombathelyen a kézhez kapott szja-visszatérítésről szóló levél mellé a Posta pénzügyi megtakarításait taglaló prospektusát is megkapták az emberek. Az egyik kéretlen reklámanyag mellé a másikat, ráadásul hozzátűzték a borítékhoz. Az ugytudjuk.hu olvasója arról számolt be, hogy megkereste a céget és azt az információt kapta, hogy a szombathelyi posta egyik vezetőjének utasítására tűzdelték hozzá a kormányzati levélhez a reklámot. A Magyar Posta az ugytudjuk.hu kérdéseire nem válaszolt, csak annyit írt, hogy belső vizsgálatot indítanak.

Látatlanban ki merjük jelenteni, hogy nem ez volt az egyetlen ilyen eset az országban, és nem csak az szja-visszatérítés kapcsán fordulhatott elő. Hosszú évek óta tartja ugyanis alkalmazottait pszichikai nyomás alatt a Magyar Posta vezetősége, hogy kötelező értékesíteni a különféle pénzügyi termékeket és a sorsjegyeket. A rossz körülmények és az alacsony bérezés mellett tulajdonképpen ez a harmadik fő oka annak, hogy a posta brutális létszámhiánnyal küzd, és nem látja el megfelelően feladatait.

Azt nagyon is elképzelhetőnek tartjuk, hogy a helyi posta vezetőjének utasítására történt ami történt. De azt roppant álságosnak tartanánk, ha úgy zárulna a vizsgálat, hogy ezen a szinten meg is állna, és őt tennék egyedüli felelőssé. Ugyanis szó nincs róla, hogy egyéni ötlet alapján találta volna ki ezt, a fenyegetőzés, a zsarolás mindig felsőbb szintekről áramlik lefelé. Az, hogy a postásokra olyan feladatokat erőltetnek, amelyek nem tartoznak egy postás feladataihoz, tehát a direktértékesítés, annak oka a Budapesten a Dunavirág utcában keresendő, itt található ugyanis a cég székhelye, itt találja ki a "jobbnál jobb" ötleteket az igazgatóság. Az az igazgatóság, ahol nagyítóval kell keresni azokat, kiknek logisztikával kapcsolatos végzettségük vagy előképzettségük van, szinte kivétel nélkül a bankár szakmából érkeztek, s ez meg is látszik a posta működésén. Ellenben milliós fizetéseket visznek haza a Mi Hazánk szerint elfogadhatatlan módon. Mint számos területen, itt is szükség van a komoly állami beavatkozásra, emelni kell a postások fizetését, javítani kell a munkakörülményeket, és azonnal be kell szüntetni az értékesítési elvárásokat. Az igazgatóságban pedig mélyreható, strukturális átalakításokra van szükség, még élesebben fogalmazva: bankárszellemiségűek ne vezethessék a Magyar Postát!

Lantos János, a Mi Hazánk Munkaügyi Kabinetjének elnöke

Szólj hozzá!

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.

A Momentum szerint a területfejlesztési államtitkár egy uniós pénzből felújított házban él Győrújbaráton

46 millió forintból építettek a Lila-hegyen egy „rekreációs központot”.

LMP: segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

A klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

Halálos baleset történt Sorokpolánynál

Két személyautó ütközött.

Holokauszt-emlékműre írt ki pályázatot a győri önkormányzat

A Révai Miklós Gimnázium mellé kerülne az alkotás, 80 milliót szánnak rá.

Folytatódik Győrben a rendőrségi bringajelölés

Ezúttal a Barátság parkban lesz rá lehetőség.

Ungár Péter: Nem igaz, hogy a kistelepüléseken nem jutnak információhoz az emberek

A Vas megyei LMP képviselője arról beszélt, hogy Toronyban éppen úgy van internet, mint az ország nagyvárosaiban.

Presszó pultjából próbált lopni a győri férfi, lebukott

Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki 40 ezer forintot lopott el a pultból, miközben a pultos a teraszon volt.

Kigyulladt egy lakás Szombathelyen, meghalt egy ember

A tüzet ágyban dohányzás okozhatta.

Engedély nélkül motorozott védett területen, 400 ezer forintra büntették

A köszegi Szerdahelyi-patak medrében, illetve a Péterics-hegy oldalában motoroztak.

Holnaptól teljes hosszában használható a Zanati kerékpárút

15 évet vártunk rá, végül csak elkészült.

Világbajnok balátlövőt igazol a győri kézilabdaklub

A holland Kelly Dulfer a Győri Audi ETO KC új játékosa.

Szétrúgta volt élettársa kocsiját egy celldömölki férfi

A járműben több mint 180 ezer forint kár keletkezett.