Tehermentesítő út épül Mosonmagyaróvár déli részén

Fehér Buda 2022-02-09 18:37:29
3 kilométer hosszan, 2x1 sávon jön a fellélegzés.

Letették az alapkövét a Mosonmagyaróvár, déli tehermentesítő út 1. számú főút és 86. számú főút közötti szakaszának, tudtuk meg a Fenmzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményéből.

A Kiemelt társadalmi igényeken alapuló közútfejlesztések, illetve a Térségi Közúti Beruházások részeként számos elkerülő, illetve tehermentesítő utat alakítanak ki a NIF Zrt. beruházásában, ezen programok részeként épül meg Mosonmagyaróvár déli elkerülője is.

A beruházás célja

a 86. számú főút Mosonmagyaróvár belterületi szakaszának új nyomvonalra helyezése

oly módon, hogy gyorsabb és biztonságosabb kapcsolat jöjjön létre mind a teher-, mind a személygépjármű-forgalom számára az 1. számú főút és az M1-es autópálya között.

A kivitelezésre vonatkozó szerződés hatályba lépését követően a munkaterület átadás-átvételi eljárása január 25-én megtörtént. Jelenleg az előkészítő munkálatok közül megkezdődött a beszállítóutak kialakítása, a lőszermentesítés, illetve a vasút felett megvalósítandó műtárgy próbacölöpözése.

A 3 kilométer hosszú déli tehermentesítő út az 1. számú főút és a 86. számú főút összekötésével a déli városrész tehermentesítését és az iparterület feltárását valósítja meg 2×1 sávon.

Az érintett útszakasz főbb csomópontjai körforgalmú csomópontokként épülnek meg. A projekt által előírt feladat részét képezi az 1. sz. vasútvonal feletti előregyártott vasbeton hídgerendákból álló felüljáró kialakítása is.

A kivitelezés során összesen mintegy 1,3 km hosszban kerékpárút és közös gyalog-kerékpárút szakaszok épülnek meg, így a belterületi részen a gyalogos-kerékpáros útvonalak kapcsolatainak rendezése is megoldódik

– szól a közlemény.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.