Ugyan még nem kezdődött el a kampány, Hencz Kornél viszont már bemutatkozott a választóknak Sárváron

Fehér Buda 2022-02-08 19:02:00
Hencz három polgármesterrel együtt tartott sajtótájékoztatót Sárváron, ez szerintük jól mutatja, hogy milyen jó önkormányzati fórum épült ki Vas megyében.

Hencz Kornél az Egységben Magyarországért közös jelöltje a Vas02-es választókörzetben kedden bejárta a körzet nagyobb városait. Celldömölk, Csepreg és Kőszeg után Sárvárt is meglátogatta a közös jelölt, ahol többedmagával sajtótájékoztatót is tartott. A sajtótájékoztatón jelen volt Nemény András, szombathely polgármestere, Fehér László, Celldömölk polgármestere, Szabó József, Répcelak polgármestere, Korózs Lajos, országgyűlési képviselő, a Népjóléti Bizottság elnöke, Horváth Soma, Szombathely alpolgármestere, Hetyési Mariann, a DK választókerületi elnöke, Németh Ákos, az LMP elnöke, Eiveck Péter, sárvári képviselő és a Jobbik Vas megyei elnöke, és László Győző, a Momentum szombathelyi képviselő és alpolgármester.

A sajtótájékoztatót Horváth Soma (MSZP) kezdte, aki elmondta, hogy azért találták Hencz Kornélt megfelelő jelöltnek, mivel egy integráló személyként ismerték meg, aki össze tudja majd fogni a választókörzet szavazóit. Ezt az előválasztáson már egyszer sikeresen bizonyította, az országgyűlési választásokba is ilyen reményekkel vágnak bele.

 

Horváth után Hencz Kornél elmondta, hogy ugyan a kampány csak 12-én, szombaton kezdődik, de a jelenlegi időpontot alkalmasnak látta, hogy több várost is bejárjon Korózs Lajos képviselővel. Hencz úgy gondolja, hogy alpolgármesterként jól látja az ország ügyeit, reméli, hogy ezt a tudását majd az Országgyűlésben is kamatoztatni tudja majd.

Korózs Lajos már azzal folytatta, hogy ő már rutinos kampányoló, a hetedik ciklusára készül. A képviselő szerint egy kormányváltás után nem kell majd lerombolni mindent, amit a Fidesz felépített, az ellenzék megtartaná nők 40 éves jogosultságát a nyugdíjbavonulásra, tovább vinnék a családi adókedvezményt és megtartanák a 13. havi nyugdíjakat. Korózs szerint azonban ezeket az intézkedéseket ki is kell terjeszteni, hogy minél többen részesülhessenek ezekben. A képviselő szerint például ezt úgy lehetne megtenni, ha a 40 éves nyudíjjogosultságot a férfiakra is kellene terjeszteni, hiszen sokan a férfiak közül már meg sem érik a nyugdíjat. 

 

Korózs a lapunk kérdésére elmondta, hogy szerencsére sok civil segíti már az ellenzék munkáját, így fel tudják deríteni a vidéki mutyikat, például az olyan helyzeteket, mint például a Sárvár Aréna melletti terület pályázat nélküli eladása. Korózs felelevenítette, hogy a saját választókörében például egy olyan tanösvény is épült, amelyet nem nyitnak meg a nagyközönség előtt. Ezeket az ügyeket idővel mind fel lehet deríteni, ezek után lesz elszámoltatás is.

Az országgyűlési képviselő után Nemény András (Éljen Szombathely!) vette át a szót, ő elmondta, hogy három polgármester is megjelent a sajtótájékoztatón, ez jól mutatja, hogy kiváló önkormányzati fórum épült már ki az összefogás nyomán. Nemény úgy látja, az ellenzéki önkormányzatok életéből jelenleg a nyugalom, a kiszámíthatóság és a forrás az, ami hiányzik. A forrásra azért van szüksége az önkormányzatoknak, mivel így tudják meghozni a saját döntéseiket. Nemény szerint a kormányváltás után az önkormányzatoknak vissza kell vennie az iskolákat is, hogy ezeket közvetlenül a helyiek tudjákigazgatni. A polgármester példának hozta fel a szombathelyi óvodák ügyét, amelyek az önkormányzathoz tartoznak. Ezekből az intézményekből pedig biztató visszajelzéseket kapnak. Nemény többek között ezért is támogatja Hencz Kornél, mivel szerinte a személyében egy olyan képviselő juthatna be az Országgyűlésbe, aki alpolgármesterként tisztán látja az önkormányzatok helyzetét.

 

Nemény után Fehér László, Celldömölk polgármestere szólalt fel, aki elmondta, hogy ők miként élték meg a rezsicsökkentést. Fehér szerint a csökkentés ugyan a lakosságot védi, de a hiányt a cégeknek, vállalkozásoknak és az önkormányzatoknak kell előállítania. A polgármester szerint a rezsicsökkentés előtt Celldömölk 55 milliót fizetett a közvilágításra, ma már viszont 100 milliót kell kigazdálkodnia a városnak.

Fehér után Szabó József következett, aki elmondta, hogy Répcelak polgármestereként nem mondhatja azt, hogy rosszul menne a városnak. Szerinte Répcelak a kivételezettek közé tartozik, mégis látják, hogy vannak gondok. A városban éppen most dolgoznak a költségvetésen, ilyenkor jönnek a gondok, hiszen nincs olyan sor, amihez ne kellene az önkormányzatoknak plusz forrásokat biztosítania. Ő is megtartana néhány intézkedést, kiemelte a Magyar Falu programot, ami szerinte valóban változást hozott a falvakban élők részére.

A sajtótájékoztatón jelen volt László Győző, a Momentum szombathelyi önkormányzati képviselője is, aki azt ismertette, hogy már az előválasztások során látták, hogy az ellenzéknek már a fiatalokat is sikerült megszólítania. László szerint ez viszont nincs teljesen rendben, hiszen a fiatalok többnyire nem szoktak foglalkozni a politikával, a képviselő szerint ebből is látszik, hogy a fiatalabbakban tudatosult, hogy a választások az ő jövőjükről is szólnak.

 

A szombathelyi képviselő után Hetyési Mariann, a DK választókerületi elnöke szólalt fel, aki elmondta, hogy ugyan nem a DK jelöltje nyert az előválasztáson, már korábban kijelentették, hogy teljes vállszélességgel támogatják a nyertest, bárki legyen is az. Így támogatják most Hencz Kornélt is támogatják, benne látják a reményt, hogy a Vas02-es körzetet megszabadítsa Ágh Pétertől, a Fidesz országgyűlési képviselőjétől. Hetyési szerint a kormányváltás után vissza kell adni a megyei közgyűléseknek azt a jogot is, hogy ne csak akkor szavazhassanak a megyét érintő döntésekről, miután azokat már meghozták. A választókerületi elnök szerint az ellenzéknek vissza kell majd adnia a kisebb kórházak, például a sárvári, a celldömölki és a körmendi kórházak számára a szülészeteket, a belgyógyászatokat és a sebészeteket, hogy a nőknek ne a mentőkocsikban kelljen megszülnie a gyermeküket.

Hetyési után Németh Ákos, az LMP Vas megyei elnöke azt emelte ki, hogy Magyarországnak nincs önálló környezetvédelmi minitsztériuma. Németh szerint viszont szükségszerű a fenntarthatóság, mert a jövő vagy zöld lesz, vagy nem lesz. Németh után Varga Márk, a Mindenki Magyarországa Mozgalom  képviselője vette át a szót, ő elmondta, azért dolgoznak, hogy együtt leváltsák az elmúlt évek legkorruptabb rendszerét, ezért kéri, hogy mindenki az Egységben Magyarországért jelöltjeit és listáját támogassa.

 

A tájékoztató végén végül Eiveck Péter, sárvári képviselő és a Jobbik Vas megyei elnöke szólalt fel, aki már azt ismertette, hogy a Vas02-es körzet az egyik legfideszesebb körzetek közé tartozik. A képviselő szerint viszont vérrel és verejtékkel ezek a körzetek is nyerhetők, ezért úgy érzi, április harmadika komoly nap lesz. Eiveck azt is elmondta, hogy Sárvár viszonylag szerencsés helyzetben van, hiszen magas az iparűzési és az idegenforgalmi adó, máshol viszont a Fidesz közel jutott ahhoz, hogy kivéreztesse az önkormányzatokat.  A képviselő azt is elmondta, hogy sokszor kérdezik tőle, hogy a Jobbik akkor most melyik oldalhoz tartozik, Eiveck erre azt mondja, hogy a Jobbik most azért dolgozik, hogy az ellenzékkel együtt leváltásák a kormányt, Magyarország pedig tényleg mindenki országa legyen.

A sajtótájékoztatót követően Korózs Lajos és Hencz Kornél Szabó Lajos (MSZP) sárvári képviselő közreműködésével lakossági fórumot is tartott Sárváron, ahol teltház előtt beszéltek arról, hogy miért szükséges leváltani a kormányt. Korózs kiemelte, hogy a nyugdíjak iszonyúan alacsonyak, miközben több mint 800 ezer magyar állampolgárnak jelenleg nincs háziorvosa.

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.