Czeglédy Csaba és Koczka Tibor már el is küldte önéletrajzát a szombathelyi jegyzőnek, hogy közzé lehessen tenni azokat

Farkas Bazsi 2022-01-28 14:00:00
Illés Károly, a szombathelyi Fidesz frakcióvezetője nem küldi el, azt mondta nem keres állást.

A csütörtöki szombathelyi közgyűlésen téma volt a képviselők végzettségének átláthatósága. Korábban bizottsági ülésen vetette fel a témát Molnár Miklós (Pro Savaria) bizottsági tag. Majd a közgyűlésen a szintén pro savariás Koczka Tibor már mint határozati javaslat vetette fel a témát.

A közgyűlése végül úgy döntött, hogy a lehetőséget megteremtik a város weblapján, ám azt mindenki önbevallásos alapon adhatja közzé, hogy milyen végzettsége is van, vagy rendelkezik-e nyelvvizsgával.

A mai közgyűlés utáni sajtótájékoztatókon a városvezetést képviselő Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely!) tanácsnok, Horváth Attila (Éljen Szombathely!) és Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármesterek egyértelmű választ nem adtak, hogy élnek-e a lehetőséggel. De mint mondták, bárki, bármikor megnézheti a diplomájukat.

Illés Károly, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője azt mondta ő nem tölti fel. 

Majd ha újra állást keresek, akkor biztos közzéteszem - mondta.

Koczka Tibor (Pro Savaria) és Czeglédy Csaba (független) képviselők pedig arról számoltak be, hogy már el is küldték önéletrajzukat és a dokumentumokat a város jegyzőjének, hogy közzétesse azokat.

Fotó: szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

Koczka hozzátette, hogy találomra nézte meg Nagykanizsa és Miskolc weblapját, ahol fel vannak tüntetve a képviselők önéletrajzai. Szerinte ennek transzparensnek kellene lennie, hogy a választók bármikor tájékozódhassanak arról, hogy ki képviseli őket.

A jegyző szerint nem közadatról van szó

Közérdekű adatigényléssel fordultunk (Az adatigénylésre kapott válasz ide kattintva letölthető.) a szombathelyi jegyzőhöz, hogy megtudjuk milyen végzettsége van a képviselőtestület tagjainak. A válaszból az derül ki, hogy a hivatal nem rendelkezik adatokkal az iskolai végzettség tekintetében. Azt ugyanis semmiféle jogszabály nem írja elő, hogy bármilyen végzettség szükséges lenne a választáson való induláshoz.

A válaszból az is kiderül, hogy a képviselők idegennyelv-tudására vonatkozó adatok a polgármester és az alpolgármesterek vonatkozásában rendelkezésre állnak, azonban nem minősülnek közérdekből nyilvános adatnak.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.