Online álláshirdetésben keres jelölteket a Le az Adók 75 százalékával párt

ugytudjuk.hu 2022-01-27 13:42:00
Bruttó 250 ezer forintot ajánl a párt, ha valaki elindul a libertariánus minipárt jelöltjeként az áprilisi választáson.

Január 12-én került fel az egyik legismertebb álláshirdető oldalra a Le az Adók 75 százalékával nevű libertariánus párt álláshirdetése, amiben a párt jelölteket keres a 2022. április 3-án tartott országgyűlési választásokra – írja az Azonnali. A párt túl nagy elvárásokat nem vár el a hirdetés szerint a potenciális jelöltektől: nyelvtudás például nem szükséges, és a középiskolai végzettség is elég, cserébe viszont bruttó 250 ezer forintot ajánl egy jelöltnek a párt.

Emellett a hirdetésben elvárásként még azt írják, hogy a potenciális jelölt érezze magát kellemetlenül, amiért a párt állítása szerint a „40 évünkből 20 évet az állami szolgáltatások eltartásáért” dolgozunk, tartsa unalmasnak a politikusok társadalommérnöki céljait, emellett szívesen ajándékozna közgazdaságtankönyvet – ahogy a párt fogalmaz – „antifa, kommunista, náci vagy lockdown-párti szélsőséges mozgalmaknak”.

Ezért cserébe a párt versenyképes fizetést ajánl a kampányidőszakban, illetve úgy tűnik, hogy a párt kormányozni készül, mert az „amit kínálunk” részhez azt írták, hogy eltörlik a kínai koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzetet 2022-től, illetve lemondanák a munkát terhelő adókat is, amivel szerintük 130 ezer forinttal magasabb lenne az átlagos bér.

Ecsenyi: Már 74 jelölttel szerződést is kötöttünk

Ecsenyi az Azonnalinak elmondta, hogy a jelenlegi választási törvény miatt nagyon nehéz egy pártnak pártlistát állítania, mivel ahhoz 71 egyéni jelöltre van szükség, és szerinte „azok a pártok, amelyeknek alacsonyak a forrásaik, nem tudják rendesen a köztudatba vinni a márkájukat”, főleg amiatt mert a médiafelületek „le vannak stipi-stoppolva a két baloldali párt, a Fidesz és az ellenzéki koalíció között”.

Szerinte emiatt a legkönnyebb módja a jelöltállításnak, ha az embereknek konkrét ellentételezést ajánlanak,

mivel szerinte ezzel lehet a leginkább kiépíteni a bizalmat.

Egy kicsit bírálva saját pártját, elmondta, hogy ha az elmúlt három évben akár össze is gyűjtöttek volna 50-100 millió forintot, akkor olyan jelölteket tudtak volna állítani, akik pusztán ideológiai alapon, mindenféle ellentételezés nélkül, hitből politizálnának, viszont mivel a pártnak ennyi forrás nem állt a rendelkezésre, ezért találták ki ezt az opciót.

„Azokat az embereket, amelyek ez a történet amúgy is érdekel és szeretné csinálni, azok legalább ne érezzék azt, hogy a munkájuk az aláírásgyűjtés során kárba megy. Azért két hetet kihagyni [a munkából] és aláírástgyűjteni, kicsit színjáték azt mondani, hogy bárki meg tudja csinálni”

– fogalmazott.

A pártelnök elmondása szerint már 74 jelölttel szerződést is kötöttek és főként Kelet-Magyarországon állítanak így jelöltet, 

de a céljuk, hogy mind a 106 körzetben elindulhassanak.

Ezután Ecsenyi áttért az Átlátszó január 26-án közzétett cikkére, amiben a lap a háromoldalas szerződéstervezetet is közölte, amit a párt a jelöltekkel kötne. A szerződéstervezetből kiderül, hogy aki vállalja a jelöltséget, akkor azt 250 ezer forinttal honorálják, ha pedig valaki összegyűjt 750 aláírást, akkor további 525 ezer forintot kap,

továbbá a jelölt a párt javára lemond a jelölteknek járó egymillió forintos állami kampánytámogatásról.

Az Átlátszó információi szerint a párt így közel 82 millió forintot költhet a jelöltekre, Ecsenyiék pedig a beérkezett adományokból finanszírozzák a kampányt – egyrészt lehet támogatni közvetlenül is a pártot, de Ecsenyi Áron kriptotárcájába is lehet pénzt utalni.

Az Átlátszó számításai szerint

ha a pártnak a jelöltjei mind a 106 körzetben rajta lesznek a szavazólapon, akkor összesen 703 millió forint állami támogatáshoz jut a párt, amiből mindössze 82 millió 150 ezer forintot fizetnek a jelölteknek. 

Ecsenyi a cikkről azt mondta: „az Átlátszó átlátszó módon gründöl” a többi pártnak, mert megpróbálják őket olyan pártokkal összemosni, amelyek nem vehetőek komoly formációnak. Szerinte az Átlátszó dehonesztáló kifejezéssel illette őket, amikor pártját mikropártnak nevezte, majd  arról beszélt, hogy a közvélemény-kutató cégek eddig nem vállalták el, hogy felmérjék a párt támogatottságát, viszont februárban ez is elkészülhet reményeik szerint.

Emellett a pártelnök hozzátette, hogy két potenciális befektetőjelölt visszalépett a cikk miatt a párt támogatásától, emiatt úgy véli, „elképzelhető, hogy az Átlátszó most Magyarország jövőjét elásta”, miközben ők Magyarországot egy hongkongi vagy szingapúri irányba kormányoznák.

Karóczkai Balázs cikke eredetileg az Azonnali.hun jelent meg.

FOTÓ: Le az Adók 75%-ával Párt / Facebook

Szólj hozzá!

A korábbi magyar igazságügyi minisztert gyanúsították meg korrupcióval Szlovákiában

Gál Gábor az azóta megszűnt Most-Híd párt képviselőjeként töltötte be az igazságügyi miniszteri posztot, most minden vádat tagadott.

LMP: Autómentes Lánchidat, autómentes belvárost!

A párt szerint a híd és a pesti alsó rakpart kis szakaszának autómentessége azonban önmagában nem elegendő.

Megrázta a cannes-i fesztiválközönséget az ukrajnai Mariupolban forgatott dokumentumfilm

A Mariupolis 2 című dokumentumfilm azt mutatja meg, hogyan élnek tovább a helyiek a bombázások ellenére.  

430 millió forintos támogatás kap Bük város ipari-innovációs fejlesztésekre

A pénzből a környező települések fejlesztését is szolgáló közlekedési és közműberuházásokat hajtanak majd végre. 

Müller Cecília szerint kiváló minőségű az ivóvíz Magyarországon

Magyarország szerencsés helyzetben van, az országos tisztifőorvos szerint a csapból egészséges, jó minőségű víz folyik.

LMP: Az Európai Bizottság a GMO-lobbi szolgálatában áll

A párt szerint elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta új génmódosított szója- és kukorciafajta felhasználását élelmiszerként vagy állatok etetéséhez.

Az ukrajnai háború miatt nyárra Németországban bevezetik a kilenceurós havi közlekedési bérletet

Jelentős csökkenést jelent az intézkedés, az emelkedő energiaárak miatt van rá szükség.

LMP: Az egészséges élelmezés megállítaná a méhpusztulást is

A párt a mezőgazdaságban használt veszélyes mezőgazdasági vegyszerek radikális csökkentése érdekében nyújtott be javaslatot.

Curling-bemutató lesz Szombathelyen

A Magyar Curling Szövetség tart bemutatót a Szombathelyi Jégcsarnokban.

Kész Zoltán felszólította Márki-Zayt, hogy számoljon el a kampánypénzekkel

Nyílt levélben fordult a hódmezővásárhelyi polgármesterhez a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik vezetője.

Szobor készül Győrben Csaba királyfiról a székely himnusz megalkotásának évfordulójára

A szobrot Lebó Ferenc készíti, információnk szerint az elhelyezéssel együtt több, mint 50 millió forintba fog kerülni.

Sikkasztás miatt felel egy férfi, aki a kölcsönautót eladta ócskavasnak Romániában

Sárvár környékére mehetett volna haza vele, ehelyett Romániába utazott, és eladta az autót a vádlott.

Kiderült, miért szakíthatott Shane Tusup és Szabó Zsófi

Tusup személyisége áll a szakítás háttérében a Bors szerint.

Péntek: napos idő lesz meg fátyolfelhők

A Kisalföldön azért zápor, zivatar is előfordulhat.

Az EP különleges nemzetközi törvényszéket hozna létre az az orosz agresszió kivizsgálására

Eme bíróság elé állítanák Oroszország politikai vezetőit, katonai parancsnokait és szövetségeseiket az Ukrajnában elkövetett bűntettek miatt.

Meghalt Vangelis

A Tűzszekerek, a Szárnyas fejvadász, az 1492 – A Paradicsom meghódítása zeneszerzője egy franciaországi kórházban hunyt el.

Majdnem 44 kilométeren keresztül driftelt egy elektromos autó

Új Guinness-rekordot állított fel ezzel a sofőr.