Online álláshirdetésben keres jelölteket a Le az Adók 75 százalékával párt

ugytudjuk.hu 2022-01-27 13:42:00
Bruttó 250 ezer forintot ajánl a párt, ha valaki elindul a libertariánus minipárt jelöltjeként az áprilisi választáson.

Január 12-én került fel az egyik legismertebb álláshirdető oldalra a Le az Adók 75 százalékával nevű libertariánus párt álláshirdetése, amiben a párt jelölteket keres a 2022. április 3-án tartott országgyűlési választásokra – írja az Azonnali. A párt túl nagy elvárásokat nem vár el a hirdetés szerint a potenciális jelöltektől: nyelvtudás például nem szükséges, és a középiskolai végzettség is elég, cserébe viszont bruttó 250 ezer forintot ajánl egy jelöltnek a párt.

Emellett a hirdetésben elvárásként még azt írják, hogy a potenciális jelölt érezze magát kellemetlenül, amiért a párt állítása szerint a „40 évünkből 20 évet az állami szolgáltatások eltartásáért” dolgozunk, tartsa unalmasnak a politikusok társadalommérnöki céljait, emellett szívesen ajándékozna közgazdaságtankönyvet – ahogy a párt fogalmaz – „antifa, kommunista, náci vagy lockdown-párti szélsőséges mozgalmaknak”.

Ezért cserébe a párt versenyképes fizetést ajánl a kampányidőszakban, illetve úgy tűnik, hogy a párt kormányozni készül, mert az „amit kínálunk” részhez azt írták, hogy eltörlik a kínai koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzetet 2022-től, illetve lemondanák a munkát terhelő adókat is, amivel szerintük 130 ezer forinttal magasabb lenne az átlagos bér.

Ecsenyi: Már 74 jelölttel szerződést is kötöttünk

Ecsenyi az Azonnalinak elmondta, hogy a jelenlegi választási törvény miatt nagyon nehéz egy pártnak pártlistát állítania, mivel ahhoz 71 egyéni jelöltre van szükség, és szerinte „azok a pártok, amelyeknek alacsonyak a forrásaik, nem tudják rendesen a köztudatba vinni a márkájukat”, főleg amiatt mert a médiafelületek „le vannak stipi-stoppolva a két baloldali párt, a Fidesz és az ellenzéki koalíció között”.

Szerinte emiatt a legkönnyebb módja a jelöltállításnak, ha az embereknek konkrét ellentételezést ajánlanak,

mivel szerinte ezzel lehet a leginkább kiépíteni a bizalmat.

Egy kicsit bírálva saját pártját, elmondta, hogy ha az elmúlt három évben akár össze is gyűjtöttek volna 50-100 millió forintot, akkor olyan jelölteket tudtak volna állítani, akik pusztán ideológiai alapon, mindenféle ellentételezés nélkül, hitből politizálnának, viszont mivel a pártnak ennyi forrás nem állt a rendelkezésre, ezért találták ki ezt az opciót.

„Azokat az embereket, amelyek ez a történet amúgy is érdekel és szeretné csinálni, azok legalább ne érezzék azt, hogy a munkájuk az aláírásgyűjtés során kárba megy. Azért két hetet kihagyni [a munkából] és aláírástgyűjteni, kicsit színjáték azt mondani, hogy bárki meg tudja csinálni”

– fogalmazott.

A pártelnök elmondása szerint már 74 jelölttel szerződést is kötöttek és főként Kelet-Magyarországon állítanak így jelöltet, 

de a céljuk, hogy mind a 106 körzetben elindulhassanak.

Ezután Ecsenyi áttért az Átlátszó január 26-án közzétett cikkére, amiben a lap a háromoldalas szerződéstervezetet is közölte, amit a párt a jelöltekkel kötne. A szerződéstervezetből kiderül, hogy aki vállalja a jelöltséget, akkor azt 250 ezer forinttal honorálják, ha pedig valaki összegyűjt 750 aláírást, akkor további 525 ezer forintot kap,

továbbá a jelölt a párt javára lemond a jelölteknek járó egymillió forintos állami kampánytámogatásról.

Az Átlátszó információi szerint a párt így közel 82 millió forintot költhet a jelöltekre, Ecsenyiék pedig a beérkezett adományokból finanszírozzák a kampányt – egyrészt lehet támogatni közvetlenül is a pártot, de Ecsenyi Áron kriptotárcájába is lehet pénzt utalni.

Az Átlátszó számításai szerint

ha a pártnak a jelöltjei mind a 106 körzetben rajta lesznek a szavazólapon, akkor összesen 703 millió forint állami támogatáshoz jut a párt, amiből mindössze 82 millió 150 ezer forintot fizetnek a jelölteknek. 

Ecsenyi a cikkről azt mondta: „az Átlátszó átlátszó módon gründöl” a többi pártnak, mert megpróbálják őket olyan pártokkal összemosni, amelyek nem vehetőek komoly formációnak. Szerinte az Átlátszó dehonesztáló kifejezéssel illette őket, amikor pártját mikropártnak nevezte, majd  arról beszélt, hogy a közvélemény-kutató cégek eddig nem vállalták el, hogy felmérjék a párt támogatottságát, viszont februárban ez is elkészülhet reményeik szerint.

Emellett a pártelnök hozzátette, hogy két potenciális befektetőjelölt visszalépett a cikk miatt a párt támogatásától, emiatt úgy véli, „elképzelhető, hogy az Átlátszó most Magyarország jövőjét elásta”, miközben ők Magyarországot egy hongkongi vagy szingapúri irányba kormányoznák.

Karóczkai Balázs cikke eredetileg az Azonnali.hun jelent meg.

FOTÓ: Le az Adók 75%-ával Párt / Facebook

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.