Czeglédy Csaba: Jogi nonszensz, hogy Völner Pál szabadlábon rohangál most is

ugytudjuk.hu 2022-01-26 20:15:24
Az országgyűlési képviselőjelölt az Egyenes Beszédben a Völner-botrányról, az Ördög ügyvédje ügyről és a szombathelyi választási esélyekről is szót ejtett.

Kedden este az ATV, Egyenes Beszéd vendége volt Czeglédy Csaba (független) szombathelyi városi képviselő, a DK parlamenti képviselőjelöltje.

Az első téma az volt, hogy kettős mércét alkalmaz-e az ügyészség Völner Pállal szemben, hiszen Schadl György, a Völner-botrány egyik főszereplője már előzetes letartóztatásban van, addig a volt miniszterhelyettes továbbra is szabadlábon védekezhet. Czeglédy szerint erre nincsen se jogi, se épeszű magyarázat, az ügyészség itt nagyot hibázott.

Völner Pál a gyanúsítás alapján egy 5 évtől 10 éves bűncselekeménnyel van gyanúsítva, Czeglédy még nem hallott olyanról, hogy ilyen büntetési tétellel, bárki szabadlábon védekezhet. Főleg, hogy az ügyészség előszeretettel szokott a szökés és elrejtőzés veszélyére hivatkozni – Czeglédy itt magát hozza fel példaként, aki szerint az ügyészségnek pontosan tudnia kellett, ha indítványozna kényszerintézkedést Völner Pál ellen, akkor 99%, hogy a bíróság annak helyt fog adni.

„Az ügyészség azért nem mert kényszerintézkedést indítványozni, mert akkor biztos, hogy letartóztatás lett volna a jussa Völner Pálnak. Jogi nonszensz, hogy ő szabadlábon rohangál most is"

– mondta Czeglédy.

A nyilvánosságra került adatokból az derül ki, hogy Völnernek több - vagy közel annyi - volt a bűnözésből származó jövedelme, mint amennyi a miniszterhelyettesi fizetése. Czeglédy azt mondja, ilyenkor az ügyészség álláspontja mindig az, hogy a gyanúsított újra bűnözni fog, mert szeretne ugyanazon az életszínvonalon élni. Völnernél ez nem történt meg.

Hogy Varga Judit igazságügyi miniszter érintett-e ebben az ügyben, Czeglédy szerint ezt csak Völner Pál tudná megmondani, ezért is fura, hogy nincs előzetes letartóztatásban, így presszió sincs rajta, hogy elgondolkodjon azon, hogy elmondja-e a hatóságoknak, hogy Varga Judit tudott-e a dolgokról. Másik kérdés Czeglédy szerint, hogy Völner magára fordította ezt a 80-90 millió forintot, vagy mást finanszírozott belőle – más esetekben a kormánypárti sajtó előszeretettel jön a pártfinanszírozás kérdésével.

Czeglédy a két folyamatban lévő ügyével kapcsolatban elmondta, hogy a költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indított perben a Kecskeméti Törvényszék nagyjából most végzett a vádlottak meghallgatásával, olyan 3-4 év múlva várható elsőfokú ítélet. Azt mondta, hogy ezt a politikai támadás ki fogja védekezni.

Az Ördög ügyvédje-ügyben pedig azt mondja, hogy semmi bizonyíték nincs ellene, az ügyészség tárgyalás nélkül meg akarta úszni a büntetőügyet. Czeglédy hozzátette, hogy többet tud az Ördög ügyvédje-csapatról, mint amit a nyilvánosság előtt elmond.

„Ez a csapat zseniális. Kár, hogy nem vagyok a tagja" 

– mondta.

Utolsó témaként a szombathelyi választások kerültek szóba. Czeglédy a Závecz, december közepi közvélemény-kutatására hivatkozva elmondta, hogy 4 százalákponttal vezet Hende Csaba előtt. Czeglédy elmondta, hogy ez a hibahatár környékén mozog, úgyhogy még rengeteg dolga lesz az elkövetkező hetekben.

Czeglédy azt mondta, Ungár Péterrel tisztességes versenyt folytattak az előválasztáson, aminek a megnyerése után egyből elkezdte a munkát a választásra való készülésben. Hozzátette, 1998 óta városi képviselő, úgyhogy a szombathelyieknek nem kell bemutatnia, hogy a városáért rajongó, az emberekért tevő politikus. Mint mondja, a falvakban pedig most láttak 30 év után először baloldali politikust.

„Ha egy faluban ki is kapok, ugyanúgy tisztességgel fogom őket képviselni, ha összességében megnyerem a választást"

– zárta gondolatait Czeglédy.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.