Czeglédy Csaba: Jogi nonszensz, hogy Völner Pál szabadlábon rohangál most is

ugytudjuk.hu 2022-01-26 20:15:24
Az országgyűlési képviselőjelölt az Egyenes Beszédben a Völner-botrányról, az Ördög ügyvédje ügyről és a szombathelyi választási esélyekről is szót ejtett.

Kedden este az ATV, Egyenes Beszéd vendége volt Czeglédy Csaba (független) szombathelyi városi képviselő, a DK parlamenti képviselőjelöltje.

Az első téma az volt, hogy kettős mércét alkalmaz-e az ügyészség Völner Pállal szemben, hiszen Schadl György, a Völner-botrány egyik főszereplője már előzetes letartóztatásban van, addig a volt miniszterhelyettes továbbra is szabadlábon védekezhet. Czeglédy szerint erre nincsen se jogi, se épeszű magyarázat, az ügyészség itt nagyot hibázott.

Völner Pál a gyanúsítás alapján egy 5 évtől 10 éves bűncselekeménnyel van gyanúsítva, Czeglédy még nem hallott olyanról, hogy ilyen büntetési tétellel, bárki szabadlábon védekezhet. Főleg, hogy az ügyészség előszeretettel szokott a szökés és elrejtőzés veszélyére hivatkozni – Czeglédy itt magát hozza fel példaként, aki szerint az ügyészségnek pontosan tudnia kellett, ha indítványozna kényszerintézkedést Völner Pál ellen, akkor 99%, hogy a bíróság annak helyt fog adni.

„Az ügyészség azért nem mert kényszerintézkedést indítványozni, mert akkor biztos, hogy letartóztatás lett volna a jussa Völner Pálnak. Jogi nonszensz, hogy ő szabadlábon rohangál most is"

– mondta Czeglédy.

A nyilvánosságra került adatokból az derül ki, hogy Völnernek több - vagy közel annyi - volt a bűnözésből származó jövedelme, mint amennyi a miniszterhelyettesi fizetése. Czeglédy azt mondja, ilyenkor az ügyészség álláspontja mindig az, hogy a gyanúsított újra bűnözni fog, mert szeretne ugyanazon az életszínvonalon élni. Völnernél ez nem történt meg.

Hogy Varga Judit igazságügyi miniszter érintett-e ebben az ügyben, Czeglédy szerint ezt csak Völner Pál tudná megmondani, ezért is fura, hogy nincs előzetes letartóztatásban, így presszió sincs rajta, hogy elgondolkodjon azon, hogy elmondja-e a hatóságoknak, hogy Varga Judit tudott-e a dolgokról. Másik kérdés Czeglédy szerint, hogy Völner magára fordította ezt a 80-90 millió forintot, vagy mást finanszírozott belőle – más esetekben a kormánypárti sajtó előszeretettel jön a pártfinanszírozás kérdésével.

Czeglédy a két folyamatban lévő ügyével kapcsolatban elmondta, hogy a költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indított perben a Kecskeméti Törvényszék nagyjából most végzett a vádlottak meghallgatásával, olyan 3-4 év múlva várható elsőfokú ítélet. Azt mondta, hogy ezt a politikai támadás ki fogja védekezni.

Az Ördög ügyvédje-ügyben pedig azt mondja, hogy semmi bizonyíték nincs ellene, az ügyészség tárgyalás nélkül meg akarta úszni a büntetőügyet. Czeglédy hozzátette, hogy többet tud az Ördög ügyvédje-csapatról, mint amit a nyilvánosság előtt elmond.

„Ez a csapat zseniális. Kár, hogy nem vagyok a tagja" 

– mondta.

Utolsó témaként a szombathelyi választások kerültek szóba. Czeglédy a Závecz, december közepi közvélemény-kutatására hivatkozva elmondta, hogy 4 százalákponttal vezet Hende Csaba előtt. Czeglédy elmondta, hogy ez a hibahatár környékén mozog, úgyhogy még rengeteg dolga lesz az elkövetkező hetekben.

Czeglédy azt mondta, Ungár Péterrel tisztességes versenyt folytattak az előválasztáson, aminek a megnyerése után egyből elkezdte a munkát a választásra való készülésben. Hozzátette, 1998 óta városi képviselő, úgyhogy a szombathelyieknek nem kell bemutatnia, hogy a városáért rajongó, az emberekért tevő politikus. Mint mondja, a falvakban pedig most láttak 30 év után először baloldali politikust.

„Ha egy faluban ki is kapok, ugyanúgy tisztességgel fogom őket képviselni, ha összességében megnyerem a választást"

– zárta gondolatait Czeglédy.

Szólj hozzá!

A korábbi magyar igazságügyi minisztert gyanúsították meg korrupcióval Szlovákiában

Gál Gábor az azóta megszűnt Most-Híd párt képviselőjeként töltötte be az igazságügyi miniszteri posztot, most minden vádat tagadott.

LMP: Autómentes Lánchidat, autómentes belvárost!

A párt szerint a híd és a pesti alsó rakpart kis szakaszának autómentessége azonban önmagában nem elegendő.

Megrázta a cannes-i fesztiválközönséget az ukrajnai Mariupolban forgatott dokumentumfilm

A Mariupolis 2 című dokumentumfilm azt mutatja meg, hogyan élnek tovább a helyiek a bombázások ellenére.  

430 millió forintos támogatás kap Bük város ipari-innovációs fejlesztésekre

A pénzből a környező települések fejlesztését is szolgáló közlekedési és közműberuházásokat hajtanak majd végre. 

Müller Cecília szerint kiváló minőségű az ivóvíz Magyarországon

Magyarország szerencsés helyzetben van, az országos tisztifőorvos szerint a csapból egészséges, jó minőségű víz folyik.

LMP: Az Európai Bizottság a GMO-lobbi szolgálatában áll

A párt szerint elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta új génmódosított szója- és kukorciafajta felhasználását élelmiszerként vagy állatok etetéséhez.

Az ukrajnai háború miatt nyárra Németországban bevezetik a kilenceurós havi közlekedési bérletet

Jelentős csökkenést jelent az intézkedés, az emelkedő energiaárak miatt van rá szükség.

LMP: Az egészséges élelmezés megállítaná a méhpusztulást is

A párt a mezőgazdaságban használt veszélyes mezőgazdasági vegyszerek radikális csökkentése érdekében nyújtott be javaslatot.

Curling-bemutató lesz Szombathelyen

A Magyar Curling Szövetség tart bemutatót a Szombathelyi Jégcsarnokban.

Kész Zoltán felszólította Márki-Zayt, hogy számoljon el a kampánypénzekkel

Nyílt levélben fordult a hódmezővásárhelyi polgármesterhez a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik vezetője.

Szobor készül Győrben Csaba királyfiról a székely himnusz megalkotásának évfordulójára

A szobrot Lebó Ferenc készíti, információnk szerint az elhelyezéssel együtt több, mint 50 millió forintba fog kerülni.

Sikkasztás miatt felel egy férfi, aki a kölcsönautót eladta ócskavasnak Romániában

Sárvár környékére mehetett volna haza vele, ehelyett Romániába utazott, és eladta az autót a vádlott.

Kiderült, miért szakíthatott Shane Tusup és Szabó Zsófi

Tusup személyisége áll a szakítás háttérében a Bors szerint.

Péntek: napos idő lesz meg fátyolfelhők

A Kisalföldön azért zápor, zivatar is előfordulhat.

Az EP különleges nemzetközi törvényszéket hozna létre az az orosz agresszió kivizsgálására

Eme bíróság elé állítanák Oroszország politikai vezetőit, katonai parancsnokait és szövetségeseiket az Ukrajnában elkövetett bűntettek miatt.

Meghalt Vangelis

A Tűzszekerek, a Szárnyas fejvadász, az 1492 – A Paradicsom meghódítása zeneszerzője egy franciaországi kórházban hunyt el.

Majdnem 44 kilométeren keresztül driftelt egy elektromos autó

Új Guinness-rekordot állított fel ezzel a sofőr.