Megszorongatta a Tenerifét a Perl és Váradi nélkül felálló Falco

Vágvölgyi Bálint 2022-01-25 19:45:00
Hiányzói ellenére is remek meccset játszottak a szombathelyiek a BL-ben.

A Lenovo Tenerife ellen kezdte meg az L-csoport küzdelmeit a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata között a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely, amely azonban hiányos kerettel, Váradi Benedek, Perl Zoltán és Kovács Benedek nélkül volt kénytelen kiállni.

Shermadini kosara nyitotta a találkozót, majd egy elhibázott támadás után Huertas is hozzátett kettőt, jobban kezdtek a vendégek (0-4). Golomán büntetőivel meglettek az első szombathelyi pontok is, kisvártatva pedig Benke egyenlített Keller passzából (4-4). Rodgriguez kétpontosára Benke egy betöréssel válaszolt, ám a bedobó ezután egy triplát is értékesített (6-9). Folyamatosan ott loholtak a spanyolok nyakán a sárga-feketék, a negyed derekán hárommal ment a Tenerife (8-11). Kicsit megtorpantak a vasiak, két villámgyors tripla érkezett a Tenerifétől, időt kért Milos Konakov (8-17). Sastre belépésével kétszámjegyű lett közte, Barac szépíteni tudott a túloldalon. Továbbra is remekül dobtak a vendégek a triplavonalon túlról, ezúttal újfent Huertas célzott pontosan, Benke rögtön válaszolt egy ziccerrel (12-22). A negyed hajrájában sem sikerült közelebb férkőzni, nagy előnyt épített ki a Tenerife az első tíz percben. 13-25.

Fotó: championsleague.basketball

A második felvonás elején sikerült több akciót is kivédekeznie a sárga-feketéknek, ráadásul Somogyi dobott egy hármast, bejött tíz alá a Falco (16-25). Doornekamp is hármast értékesített, ám Clark zsákolásával válaszoltak a hazaiak (18-28). Átállt zónavédekezésre a vasi együttes, el is kezdte ledolgozni a hátrányát, időt kért a Tenerife (22-28). Huertas továbbra is jó formában kosárlabdázott, de egyre jobban kezdte elkapni a ritmust a Szombathely, Barac és Benke kosaraival már csak négy volt közte (26-30). Kezdett összeállni a hazaiak védekezése, sokkal jobban meg kellett küzdenie a pontokért a Tenerifének, mint az első negyedben, kiélezetté vált a találkozó (30-32). Egymás után két vendég tripla is beesett ugyan, de Keller tartotta az övéit, ezúttal nem tudott meglépni a spanyol csapat (35-38). A félidő vége előtti másfél percben nagy változás már nem történt, továbbra is a Tenerife járt előrébb – főként a kilenc bedobott hármasának köszönhetően -, de a döntés a nagyszünet utánra maradt. 39-43.

Marvin Clark rögtön a fordulás után beköszönt egy távolival, Shermadini négy ponttal válaszolt (42-47). Elkezdte felpörgetni a ritmust a Falco, előbb Benke zsákolt, majd Keller dobott be egy hármast, hosszú idő után meglett az egyenlítés (47-47). Sőt, Golomán nagy küzdelme után a palánk alatt a találkozón először a vezetést is átvette a szombathelyi alakulat (49-47). Kapkodóssá vált a játék, mindkét oldalon belecsúszott egy-egy hiba, Salin saroktriplájával újra a Tenerife került előnybe (49-52). Keller egy büntetővel szépített, majd Somogyi egalizált (52-52). Rettentően kiélezett volt a meccs, ráadásul remek színvonal volt a pályán, Doornekamp távolijával kezdett volna meglépni a spanyol gárda, jókor jöttek Clark büntetői (56-57). Egy újabb jó védekezést követően megnyílt a lehetőség az újboli fordításra, Golomán pedig élt is a lehetőséggel, egy perc maradt a negyedből (58-57). Wiltjer is távolról volt eredményes, több kosár pedig már nem esett ebben a felvonásban, minden az utolsó etapra maradt. 58-60.

Fotó: championsleague.basketball

A záró játékrész kicsit döcögősen indult a csapatok számára, több ki nem kényszerített hiba is becsúszott, végül a kezdeti gólcsendet Shermadini közelije törte meg (58-62). Somogyi első büntetője kimaradt, a második bement, míg Shermadini kettőből kettőt értékesített (59-64). Kezdtek megint elhúzni a spanyolok, hét pont volt az előnyük, amikor Somogyi egy nagyon fontos kétpontost süllyesztett el (61-66). Salin középtávolija után Barac hozott össze egy 2+1-es akciót, öt perc maradt a találkozóból (64-68). Egy hazai időkérés után Todorovic büntetőivel folytatódott a meccs, Benke rögtön ziccerezett a túloldalon (66-70). Shermadini is csinált egy 2+1-es akciót, három és fél perc volt hátra. Benke szerzett újabb két pontot, majd Clark is eredményes tudott lenni, két perccel a vége előtt háromra zárkózott a Falco (70-73). Salin hármasa lejött, de a szombathelyiek sem tudtak ezúttal kosarat szerezni. Shermadini állt újra a vonal mögé, ezúttal sem hibázott (70-75). Mindkét oldalon kimaradt egy lehetőség, harmincnégy másodperccel az órán a Szombathelyhez került a labda, Milos Konakov időt kért. Nem sikerült kosarat szereznie a hazaiaknak, ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt a találkozó. A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely hatalmasat küzdött hiányzói ellenére is, de vereséggel kezdte az L-csoport küzdelmeit a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata között. 73-79.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Lenovo Tenerife 73-79 (13-25, 26-18, 19-17, 15-19)

Falco: Somogyi 11/6, Benke 16, Clark 17/3, Golomán 7, Keller 9/6. Cserék: Verasztó -, Hawkins -, Barac 13.

Tenerife: Huertas 7/3, Salin 13/9, Rodriguez 5/3, Wiltjer 8/6, Shermadini 19. Cserék: Borg 8/6, Guerra 2, Sastre 5/3, Todorovic 6, Doornekamp 6/6.

Fotó: championsleague.basketball

Szólj hozzá!

Campbeltown, a világ egykori whisky fővárosa

Campbeltown városa egykor a világ whisky fővárosa, virágzó metropolisz volt, ám idővel meggyengült. Így 2010-ben már csak két lepárló, a Springbank és a Glen Scotia működött itt. Azonban egy harmadik aktiválásával ismét feljövőben van ez a régió. Érdemes megismerni Campbeltownt, és megkóstolni a nemes párlatait. 

TSZV: Felszólítjuk Dézsit, hogy közös események szervezése helyett határolódjon el a viperával támadó biztonságiaktól

Az ETO-Kispest meccsen történtek kapcsán adott ki közleményt az egyesület polgármester-jelöltje.

Megújul a szombathelyi Akacs Mihály utca legkritikusabb szakasza

Jövő hét hétfőn bőgnek fel a munkagépek.

Reggeli fagyra derű jön kedden

A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű.

Hogyan válaszd ki a számodra ideális szakmát?

Sok olyan ember van, aki nap mint nap mással foglalkozik, mint amit valójában szeretne.

Másfél milliárd forintnyi adót csalt el egy szójadarával üzletelő banda, a szálak Sárvárra vezetnek

A brazil szójadara olasz, szlovén és osztrák cégeken keresztül érkezett Magyarországra, fiktív belföldi cégek beiktatásával.

Két díszpolgári címet vonna vissza a kőszegi önkormányzat

1945-ben két szovjet katona kapta meg a kitüntetést. 

A svéd Per Johansson a győri kézilabdacsapat új vezetőedzője

A holland női kézilabda-válogatottat is ő irányítja.

Kijutott a párizsi olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Fordulatos játék és hatalmas küzdelem után, megérdemelten

Vajon hogyan látják a színeket az állatok?

Abban biztosak lehetünk: nem úgy, mint mi.

Gyermekpornográfia elkövetésével vádolnak egy 14 éves győri fiút

12 év alatti gyerekekről szerzett felvételeket.

Lehűléssel indul a jövő hét

A hét második felében melegedés kezdődik, a jellemzően erősen felhős idő mellett hétvégén akár 20 fok is lehet.

Ájurvédikus gyógyítás egy hévízi egészségközpontban

Vannak országok, ahol a test, a lélek és a szellem hármasának egyensúlya alapvető fontosságú az emberek mindennapjaiban, és ennek harmonikus megtartása az élet legfőbb célja. Ilyen hely India is, amely már több, mint 5.000 éve holisztikus szemlélettel közelíti meg és gyógyítja az embert. 

Külső és belső aranyér: mi a különbség köztük?

Akinek volt már kitüremkedett aranyeres csomója, az tudja, mennyire fájdalmas ez. Feszít, szorít, viszket, nehézzé teszi az ülést és a székelést is. Nem is csoda, hogy a legtöbben próbálják visszahelyezni a kikandikáló darabot a végbélnyíláson keresztül. De vajon ez a jó megoldás? Cikkünkből kiderül, mit lehet tenni ilyen esetben.

Patonay Imre ismét elindul Körmend polgármesteri székéért

Ő a Változás a Városért Egyesület első bejelentett jelöltje.

Tökéletes erotikus eszköz a profi ligára szabva

Míg egyesek sosem próbáltak erotikus eszközöket, akár idegenkednek is tőlük, mások előszeretettel alkalmazzák őket a hálószobában töltött idő alatt. Utóbbinál a gyártók igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a lelkesedés hosszú távon megmaradjon.