Dúró Dóra Szombathelyen: A hatpárti összefogás Czeglédy Csabát, egy politikus bűnözőt tudott magából kiizzadni

Farkas Bazsi 2022-01-23 12:41:16
Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk, ahol a legfőbb téma az oltásellenesség volt. A párt alelnöke egy mérésre hivatkozva azt mondta, 7,2%-on állnak jelenleg.

A Herényiek Háza körüli autó tömegből lehetett sejteni, hogy elég sokan kíváncsiak lesznek Duró Dóra, alelnök és Vadon István a Mi Hazánk Vas 01-es körzetben induló jelöltjének lakossági fórumára szombat este. És valóban, a házban közel 100-an várták a politikusokat.

Dúró egy késéssel érkezett Zalaegerszegről, ahol tüntetést tartottak. 

Fotó: Farkas Bazsi

Ez este három fő alap témára épült:

  • Oltásellenesség
  • A család védelme
  • A magyar gazdaság visszaállítása, a mezőgazdaság régi erejének visszaszerzése

Elsőkén Vadon kapott szót. Aki röviden bemutatkozott. A jelenleg Güssingben dolgozó  ortopéd-traumatológus főorvos, a fővárosban élt és dolgozott, majd Velembe költözött, onnan pedig Szombathelyre, jelenleg is itt él.

Beszédéből kitűnt, hogy fontosak számára a nemzeti értékek, fájlalja Trianont, és azt, hogy - ahogy ő fogalmazott - a világörökség részének nyilvánított sugár utunkon időnként deviáns csoportok fesztiváloznak. 

Fotó: Farkas Bazsi

Vadon kitért rá, hogy amennyiben a Parlamentbe szavazzák ő személyesen is küzdeni fog azért, hogy eltöröljék a képviselők mentelmi jogát.

Dúró Dóra a mozgalom alelnöke az oltásokkal kezdte. Szerinte ugyanis megtévesztették a magyar társadalmat akkor, mikor orvosok és vezető politikusok azt mondták, az első és egyetlen oltás élethosszig tart. Azóta ugyanis már a harmadik és negyedik oltást kezdték el bevezetni a köztudatba. 

Ez egy oltás alapú társadalomhoz vezet, ahol az oltottaknak minden jár, az oltatlanoknak pedig semmi - mondta.

És bár jelenleg még nem vezették be a kötelező oltást, már most is hátrányosan meg van különböztetve az, aki nem oltotta be magát - hangsúlyozta.

A képviselő azzal folytatta, hogy a járvány alatt a világ lakosságát képező 1%-nyi felsőosztály vagyona tovább nőtt, a szegények pedig még szegényebbek lettek. Állítása szerint ez idő alatt a Spar 60 milliárd forinttal emelte meg profitját.

Magyarországnak pedig gyurcsányi szintre emelkedett az államadóssága.

Uniós tagságunk Németországnak éri meg a legjobban - folytatta. Mivel az uniótól kapott támogatások zöme olyan vállalatokhoz kerül, amiken keresztül a német autóipart támogatja a magyar kormány. További példaként hozta fel, hogy a MOL új tiszaújvárosi beruházásán, Indiából beutaztatott bengáli munkások dolgoznak a magyarok helyett.

Fotó: Farkas Bazsi

A politikus kitért a magyar mezőgazdaság megerősítésére és régi szintjének visszaemelésére. Dúró azt mondta, hogy vissza kell állítani a régen jól működő magyar élelmiszeripart, vissza kell építeni a bezárt cukorgyárakat és konzervipart.

Példaként a Mi Hazánk elnöke által vezetett, Ásotthalom település édesburgonya-feldolgozóját hozta, ami a környék gazdáitól vásárolja meg az alapanyagot és az önkormányzati üzem nonprofit módon ad egyuttal munkát a helyieknek.

Az alelnök beszélt a család fontosságáról is és arról, hogy 40 éve fogy a magyar. A magyar szülőképes nőknek 4 gyermeket kellene szülnie ahhoz, hogy ezt meg lehessen állítani. Jelenleg 1,5 gyereknél tartunk. Biztos jövőkép kell és kiszámítható gazdaságpolitika - mondta.

Később a témához hozzászólt egy hallgató is, aki azt vetette fel, hogy a családanyák milyen nehezen kerülnek vissza a munkaerőpiacra. Ezzel a képviselő is egyetértett és maximálisan elismerte, hogy változás kell ahhoz, hogy az anyák ne legyenek stigmatizálva. 

Dúró a közelgő választások kapcsán is szólt.

Elképesztő, hogy az ellenzéki pártok Szombathelyen egy politikus bűnözőt, Czeglédy Csabát voltak csak képesek kiizzadni magukból. Személyében ugyanis egy jogerősen elítélt bűnözőről van szó - mondta.

A Mi Hazánk alelnöke szerint a mostani két nagy erő a Fidesz és az összellenzék két kezetmos alapon védi egymást. Megismételte azt, amit Vadon már elmondott, hogy el kell törölni a politikusok mentelmi jogát. További intézkedésként pedig bűncselekmény esetén a politikusokra dupla akkor büntetést kell kiszabni, mint egy átlagemberre. 

Kitért Mészáros Lőrincre is, akinenk hatalomra jutásuk esetén vagyonának 75%-át be kellene fizetni adóban.

Dúró beszélt a család fontosságáról is. Szerinte a mostani LMBTQ propaganda össze akarja zavarni a gyerekeket. Példaként a német labdarúgó-válogatottat hozta fel. 

Bár a játékosokon német mez van, ha kellene neki mutatnia egy német embert, akkor nem tudna egyet sem mutatni közülük. Mert a német az valami más - mondta.

Fotó: Farkas Bazsi

Végül szóba került az is, hogy egy két hete kijött, friss 560 ezer fős Median mérés szerint a Mi Hazánk jelenleg 7,2%-on áll, így bőven a parlamenti küszöb felett van a mozgalom.

Dúró ezzel kapcsolatban azt mondta, már most is rengeteg dolgot tudtak elérni. Szerinte ugyanis a Mi Hazánk budapesti tüntetése miatt nincsen kötelező oltás. Az ő könyv darálása miatt lett gyermekvédelmi törvény. 

A folytatást illetően pedig elhangzott, hogy felállítanák a családtervezési hatóságot. 

De kitért az év első gyermekére is, aki egy 19 éves anya negyedik gyermeke. 

Hol van ilyenkor a gyermekvédelem? Az anya, mint gyermek védelme? - tette fel a kérdést.

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.