Negyven százalékkal több jelzáloghitelt vettek fel a magyarok tavaly

Székely Zoárd 2022-01-18 17:00:37
2021-ben több mint 1300 milliárd forintnyi lakáshitelt helyeztek ki a pénzintézetek.

A Duna House pénzügyi részlegének becslése szerint 2021-ben több mint 1300 milliárd forintnyi lakáshitelt helyeztek ki a pénzintézetek, 40 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – írja az MTI.

Arról számoltak be, míg az ingatlanpiacon a nyári időszak okozott mérséklődést, addig a kihelyezett hitelek aránya ekkor volt a legmagasabb.

A Duna House pénzügyek részlegének adatai alapján az egész évre jellemző volt, hogy a budapesti ügyfelek több mint harmada 20 millió forint feletti ügyletértékre szerződött, vidéken továbbra is 10-15 millió forint közötti kategória volt a legnépszerűbb egész évben.

Az átlagos hitelnagyság mindenhol nőtt az előző negyedévhez képest, míg a fővárosban 20,5, addig vidéken 12,5-13,7 millió forint volt az átlagos hitelnagyság a 2021 szeptembere és decembere közti időszakban.

Az ügyfelek többsége 20 éves futamidővel kalkulált a szerződés megkötésekor, vidéken az igénylők több mint fele, Budapesten 35 százalékuk választotta ezt a konstrukciót. A második legnépszerűbb opció a 25 éves futamidő volt, ezt a 10 éves alternatíva követte.

A közlemény szerint Nyugat- és Kelet-Magyarországon a hitelügyletek negyede mellé adtak be csok-igénylést 2021 negyedik negyedévében, Budapesten ez az arány 18,1 százalék volt, az országos eloszlás pedig 20,6 százalék.

 

Címlapfotó: MTI/Jászai Csaba

Szólj hozzá!

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.