Paár Attila és Jellinek Dániel lehetnek az ETO Park új tulajdonosai

Nagy Donát Pintér Bence 2022-01-18 17:16:00
Kicsit több mint 8 milliárd forintért kelt el az ingatlancsomag, de nem biztos, hogy a vevőknek ennyit ki is kell fizetniük.

Még tavaly december közepén írták ki a nyilvános árverést a 2007-ben átadott győri ETO Park-komplexumra, íra a Kisalföld. A Quaestor-csoport és a Győri ETO FC Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. tulajdonába tartozó ingatlanokat a cikk szerint két részletben hirdették meg:

  • 1 milliárd 850 millió forintért az ETO FC 17 hektáros sporttelepét és 5700 négyzetméteres edzőközpontját
  • 8 milliárd 300 millióért az ETO Park létesítményének hat tételét, köztük a sporttelep és az edzőközpont résztulajdonjogát. 

Azt írják, a határidő hétfőn 10 órakor járt le, s mivel az első napon tett licit óta nem érkezett új ajánlat a létesítményre, azt

egészen pontosan 8.272.240.000 forintért vásárolhatja meg a hivatalosan egyelőre ismeretlen vevő. 

Mivel az elővásárlásra jogosultaknak nyilatkozniuk kell, hogy nem tartanak igényt az ingatlanra, így magára a szerződéskötésre még kis időt várni kell, azonban ha ez megtörténik, akár két héten belül birtokba veheti az ETO Parkot új tulajdonosa.

Értesüléseink szerint az ismeretlen vevők Paár Attila (WHB) és Jellinek Dániel milliárdos vállalkozók lehetnek,

de jó esély van rá, hogy a stadionnal kapcsolatban él az elővásárlási jogával az állam, és azt – amennyiben összejön az ETO felvásárlása, amelyben a felvidéki vállalkozó, Világi Oszkár is érintett – az ETO új tulajdonosainak engedhetik át, a sporttörvény alapján akár díjmentesen. Ebben az esetben az árverésre bocsájtott csomag vevői a plázát, a hotelt és a parkolót tartják majd meg.

Forrásaink szerint azonban valójában ennél kevesebbet fizethetnek a felek, mivel úgy értesültünk: az árverésen győztes vásárlók rendelkeztek az ingatlancsomaghoz kapcsolódó banki követeléssel, amit be tudtak számítani a mostani vételárba, mivel olyan típusú árverésről van szót, ahol beszámítással lehetett élni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy valójában akár a 8,2 milliárdos ár harmadáért juthattak hozzá az ingatlancsomaghoz.

Fotó: GMester / Wikipedia

Szólj hozzá!

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.