Hatalmas küzdelemben győzött a Falco a Körmend ellen

Papp László Tamás 2022-01-15 17:23:08
A Savaria Arénában vendégeskedtek a körmendiek.

A 18. fordulóban rendezték a vasi el Clásico második felvonását, melyen a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely látta vendégül az Egis Körmend csapatát

írja a bball1.hu.

Rögtön egy szép akció végén, de szerencsés kosárral szerzett vezetést a Körmend, ráadásul Gordon révén növelni is tudta azt (0-4). Jól védekeztek az első percekben a vendégek, miközben a támadóoldalon rendre betaláltak, Szavics próbálkozása is bement, majd Gordon is zsákolt (0-8).

Golomán nevéhez fűződött az első hazai kosár, három percet kellett rá várni, de ennél közelebb egyelőre nem tudtak jönni a hazaiak (2-10). Keller maradt üresen a festékben, majd két gyorsindítást is csináltak a sárga-feketék, megkezdte a felzárkózást a Falco (8-10). Triplapárbaj következett, három esett be egymás után, újra kezdett meglépni a piros-fekete alakulat (11-18).

Deontae Hawkins is pályára lépett a hazaiaknál, Gordon harcolt ki egy faultot rajta, két büntető volt a jutalma (11-20). Benke távolijával kapaszkodott a Szombathely, de erre is volt válasza a körmendieknek, ezúttal White célzott jól. A továbbiakban is jól őrizte előnyét a vendég együttes, 19-27-tel zárult az első negyed.

A második felvonást már jobban kezdte a Falco, magasemberei ponterős játékával egy 6-0-ás rohammal rögtön fel is jött kettőre (25-27).

 

Kisebb gólcsend után az egyenlítés is meglett, időt kért Kocsis Tamás (27-27). Közel négy perc telt már el ebből a negyedből, de még mindig nem tudott gyűrűbe találni a Körmend, miközben már tíznél tartott a Szombathely, ezzel pedig a vezetést is átvette, a találkozó során először (29-27).

Szavics ziccere ment be a negyed derekán, ezzel kiegyenlítettek a vendégek. Innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám az utolsó percben még tudott egyet újítani a Szombathely, így plusz öttel mehetett a nagyszünetre. 42-37.

A félidő után Perl talált be, de ezúttal nem rogyott össze a Körmend, Szavics triplája volt pontos, majd Gordon is hozzátett kettőt (44-42). Többször is megvolt a lehetősége a vendégeknek az egyenlítésre, egyelőre viszont ez nem sikerült, néggyel ment a Szombathely, amikor egy 5-0-ás rohammal fordított a Körmend (48-49).

Remek egyéni megoldások voltak mindkét oldalon, óriásit küzdöttek a csapatok (53-53). Perl büntetőjére Durázi triplája érkezett, megint a vendégek vezettek (54-56). Perl rohant végig a pályán, majd egy hármast is elsüllyesztett, időt kért Kocsis Tamás közel másfél perccel a negyed vége előtt (59-56). A hátralevő időben mindkét oldalon becsúszott egy-egy hiba, ám a végén Stokes egy visszalépős hármassal kiegyenlített. 59-59. 

Keller ziccere nyitotta a záró etapot, majd a center egy támadólepattanót is visszatett, Takács betörésből válaszolt (63-61). Folyamatosan tapadt ellenfelére az Egis Körmend, ráadásul Clark sportszerűtlenje után újra lehetőségük nyílt a fordításra. Stokes csak az egyik büntetőjét dobta be és a labdabirtoklásból eladták a labdát a vendégek, Golomán viszont nem hibázott a vonalról a túloldalon (67-64).

Kőkemény védekezés ment mindkét oldalon, az utolsó öt percre 69-64-ről fordultak a felek. Stokes körmendi szempontból nagyon fontos triplát dobott, Váradi betörése is eredményes volt (71-67). Perl mindkét egypontosát értékesítette, hattal lépett meg a Szombathely ráadásul eladta a labdát a Körmend, amit meg is büntettek a hazaiak (74-67).

Kevesebb, mint három perc maradt. Egy támadáson belül három triplát is elhibáztak a piros-feketék, Perl viszont bedobta a magáét, tízre hízott a szombathelyi előny és már nagyon kevés volt hátra (77-67). Durázi révén szépített a Körmend, ráadásul egy támadólepattanóból Ferencz is hozzátett kettőt (77-71).

Labdát szereztek a vendégek, kicsivel több, mint egy perc volt hátra, időt kért a Falco. Stokes betörése lejött, a túloldalon pedig Váradinak ütöttek oda. Bement mindkettő, majd Stokes egy triplát is elrontott, ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely óriási küzdelemben győzte le az Egis Körmendet a vasi el Clásicó második felvonásán. 79-73.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Egis Körmend  79-73 (19-27, 23-10, 17-22, 20-14)

Bajnokság, 18. forduló
Szombathely, Savaria Arena
V.: Kapitány Gellért, Tőzsér Dénes Kelemen, Söjtöry Tamás Ferenc (Téczely Tamás)

Szombathely: Somogyi 7/3, Perl 31/6, Clark -, Golomán 13, Keller 9/3. Cserék: Váradi 6, Verasztó -, Benke 3/3, Barac 10/3, Hawkins -.

Körmend: Stokes 13/6, White 16/12, Martinez 2, Szavics 10/6, Gordon 15. Cserék: Takács 2, Henry 4, Ferencz 2, Durázi 9/3, Krivacsevics -.

Szólj hozzá!

A bírósági döntés szerint nem Czeglédy Csaba az Ördög ügyvédje

De bűnsegédlet miatt elmarasztalták. A szombathelyi önkormányzati képviselő fellebbez a döntés ellen.

A szombathelyi Ligeti Dániel kvótás, öt magyar birkózó lesz Párizsban

A sportoló London és Rio de Janiero után karrierje harmadik olimpiájára készülhet.

Lemondott tisztségéről a Haladás ügyvezetője

A május 28-i közgyűlésen döntenek az utódlásról.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

Egy este alatt döntött az ETO új edzője arról, hogy elvállalja a csapat vezetését

Az új tréner, aki egyelőre a szezon utolsó öt meccsére érkezett.

Az Alterába Kft. nyerte el az körmendi Ökocentrum üzemeltetésének jogát

Az pályázat kiírója, a Batthyány Örökségközpont közzétette a nyílt pályázatok anyagait.

Nem adott elsőbbséget az autós, súlyosan sérült a zebrán átkelő gyalogos Szombathelyen

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Napos idő lesz pénteken

Pár helyen lehet zápor.

Felmentették a 28 évvel ezelőtti, gersekaráti gyilkosság gyanúsítottját

Bizonyítottság hiányában született meg a döntés.

Teljes útlezárás az M86-os számú autóúton

Egy személygépkocsi gyulladt ki Szeleste térségében.

Hello Európa!

Szülinapi Wellhello koncert Szombathelyen az Uniós csatlakozás 20. évfordulóján. 

3 év 6 hónapos börtönbüntetést és a vezetéstől való örökös eltiltást kapott a szombathelyi ámokfutó

A szabályokra fittyet hányó vezető tavaly februárban rodeózott jogsi nélkül a belvárosban.

Kiengedték a győri rendőrkapitányt az előzetesből

Bűnügyi felügyeletben maradhat szeptemberig.