Deontae Hawkins a holnapi vasi El Clásicón mutatkozhat be a Falco csapatában

Vágvölgyi Bálint 2022-01-14 15:28:00
Milos Konakov elégedett a héten elvégzett munkával, az Antonisz Konsztantinidesz helyett meccselő Kocsis Tamás pedig felszabadult játékot kért a körmendi játékosoktól.

A férfi kosárbajnokság 18. fordulójának legnagyobb rangadója a szombat délutáni vasi El Clásico lesz, amikor is Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely fogadja az Egis Körmend csapatát. A két gárda egyszer már megmérkőzött a szezonban, akkor a sárga-feketék 86-78-ra nyertek. A vendégeknél Antonisz Konsztantinidesz családi okok miatt nem tud ott lenni a kispadon, helyette Kocsis Tamás meccsel, míg a hazaiaknál bemutatkozhat az újonnan igazolt légiós, Deontae Hawkins. A két edző a BB1.hu, kosaras szakportálnak nyilatkozott a mérkőzés előtt.

Milos Konakov, Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: A fókusz saját magunkon volt, most volt egy teljes hetünk az edzésre. Az volt a dolgunk, hogy jól kihasználjuk ezt az időszakot. Elégedettek vagyunk az elvégzett munkával, de mindemellett pár sérültünk is van, majd holnap fog kiderülni, hogy ki lesz kész a mérkőzésre. Magyarországon ez egy nagy meccs, tudjuk, hogy mit jelent a szurkolóink számára. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, készen állunk. Mindenki 100%-osan motivált és ez a legfontosabb. Deontae Hawkins papírjai megérkeztek, a hetet arra is használtuk, hogy őt beillesszük a rendszerbe. Elégedettek vagyunk azzal, hogy hogyan néz ki három nap után, de ez még rövid idő ahhoz, hogy többet mondjuk erről. Arra viszont elég volt, hogy elkapja a ritmust, valószínűleg szerephez fog jutni már a holnapi találkozón is.

Kocsis Tamás, Egis Körmend: Az egész klub, a játékosok és mi, a kollégái is Konsztantinidesz mellett állunk és kitartást, sok erőt kívánunk neki a következő időkben. Aktívan részt vett a csapat felkészítésében, folyamatosan konzultálunk és közösen állítottuk össze az egész heti munkát és mindenben egyeztetünk, hogy mi történjen a meccsen és mi történt az eddigiekben. A holnapi mérkőzést mindenki felfokozott hangulatban várja, a szurkolók és a játékosok is. Ettől függetlenül ezért a találkozóért is ugyanannyi pontot osztanak, mint bármelyik másikért, de azért hazugság lenne azt állítani, hogy nem jelent többet Körmenden, illetve Szombathelyen is az egymás elleni összecsapás. Én azt fogom kérni a csapattól, hogy játszanak felszabadultan és élvezzék a mérkőzést, mert ez az egész kosárlabdának egy ünnep lesz, remélem, hogy mindenki számára egy élvezetes meccset fogunk játszani. Hazai pályán nyilván a Falco a favorit, nekünk abban az esetben lehet esélyünk, ha a taktikai utasításokat maradéktalanul betartja a csapat és negyven percig száz százalékot tud adni. Mócsán Bálinttal kapcsolatban pozitív dolgokról lehet beszámolni, a héten már elkezdte a csapattal való közös munkát, ugyan kontakt nélkül edzett még. Szépen halad a felépülése, bízunk benne, hogy lassan ő is aktív tagja lesz a csapatunknak. Volt több sérültünk is a héten, de hogy hogy fog kinézni a keret, az majd a mérkőzés előtt fog eldőlni.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Egis Körmend

Bajnokság, 18. forduló
Szombathely, Savaria Arena, szombat, 15:30
V.: Kapitány Gellért, Tőzsér Dénes Kelemen, Söjtöry Tamás Ferenc (Téczely Tamás)

Falco: Váradi - Somogyi - Benke - Golomán - Keller.

Körmend: Stokes - White - Martinez - Szavics - Gordon.

Szólj hozzá!

A 2009-es Forma-1-es világbajnok, Jenson Button is megszólalt Hamilton esetleges visszavonulása kapcsán

Jelenleg mindenkit az foglalkoztat az F1 környékén, hogy felhagy-e a versenyzéssel a hétszeres világbajnok, aki az utolsó versenyhétvége óta kerüli a nyilvánosságot.

Hosszabbított norvég kapusával a Győri Audi ETO KC

Silje Solberg 2024-ig biztosan marad Győrben.

Megszűnik a beoltatlan emberek zárlata Ausztriában

Szakértők már nem tartják észszerűnek a korlátozó intézkedéseket.

A FIFA elnöke a kétévenkénti vb-t ellenző európaiakat kritizálta

Gianni Infantino továbbra is ragaszkodik forradalmi tervéhez.

Kitiltottak a kormány hivatalos Facebook-oldaláról? Ne aggódj, Dúró Dórát is!

A Mi Hazánk elnökhelyettese egy oltásellenes kommenttel verte ki a balhét.

Völnert és Boldogot nem, Navracsicsot viszont indítja a Fidesz áprilisban

Megvan a 106 fideszes jelölt: nincsenek nagy meglepetések.

Pottyondi Edina: Ez már a harmadik kopaszságom, Dominika az én grazi klinikám

Megindokolta a youtuber, hogy miért borotválta le a haját egy videóban.

Schmuck Erzsébet: A Fidesz fejezze be a klímacélok megtorpedózását!

Hogy nevezheti magát klímabajnoknak a kormány, amikor nem hajlandó elfogadni a szükséges klímavédelmi tervet? - kérdezi az LMP társelnöke.

Fogorvos mentett meg egy gömbhalat, aminek túl nagyra nőttek a fogai

A gömbhal először úgy nézett ki, mintha mosolyogna, egy idő után viszont már nem tudott enni.

PDSZ: csak a bíróság mondhatja ki, hogy a sztrájk nem törvényes

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a január 31-i sztrájkot tovább szervezi.

Hogyan éld túl hajléktalanként Győrt?

A korábban pontyakváriumba mászó Kretének aludtak az utcán Győrben, és forgattak erről videót.

Nyáron érkezik a magyar Disney+

Eddig hivatalosan nem volt elérhető hazánkban a streaming-szolgáltatás, de ez már nem tart sokáig.

RTL: Közszereplőt érintő, kompromittáló fényképeket találtak Schadl páncélszekrényében

„Egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek.”

Borongós szerdánk lesz

Az északnyugati szelet a Dunántúl északi részén és a főváros térségében időnként élénk lökések kísérhetik.