300 ezer forintos fizetési felszólítást kapott karácsonyra egy 14 éves győri lány

Fehér Buda 2022-01-14 11:23:00
Mira röplabdázni szeretett volna, ám gyorsan kiderült számára, hogy nem neki való a sportág. A klubja viszont ennek ellenére be akarta szedni a tagdíjat.

300 ezer forintos fizetési felszólítást kapott karácsonyi ajándékként egy 14 éves győri lány, írja a 24.hu. Mira az édesanyjával él, mindig is szerette a sportot. Egy osztálytársa hívó szavára tavaly februárban a Győri Diák Röplabda Clubnál kötött ki a lány, ahol Dub Lívia ügyintéző egy szerződést tolt az orra alá.

Mira édesanyja ekkor megkérdezte, hogy miért van szükség ilyen korán szerződésre, hiszen még az sem volt biztos, hogy a lány rendszeresen jár-e edzésekre, mire azt a választ kapták, hogy

csak ennek birtokában lehet belépni az edzések színhelyére.

A klub ugyanis a győri európai ifjúsági olimpia alkalmából pár éve átadott sportcsarnokban edz, de a szerződésről azt is elmondták az édesanyának, hogy csak formaság, bármikor felmondható, hiszen amatőr sportolóról van szó. Mira és az édesanyja ennek a tudatában írta alá a 2021. július 1. és 2022. június 30. között hatályos amatőr sportolói szerződést. Ezután egyből beszedték tőlük a tervezett nyári edzőtáborok díját, ami kétszer 20 ezer forintot tett ki, de az első havi 8 ezer forintos tagdíjat is nyomban elkérték tőlük.

Fotó: pixabay.com

Mira viszont nem bizonyult túl ügyesnek a röplabdában. Meccsekre nem jutott el, majd a lány az edző stílusát is megelégelte, ezért májusban jelezte az édesanyjának, hogy elég volt neki a sportból. A lány így május végén, a szerződés hatálybalépése előtt abbahagyta a sportot. Az édesanya megkereste a klubelnököt is, hiszen Mira leszerelt, így a nyári táborba sem ment volna el, ezért vissza akarta kérni az előre beszedett díjat. 

Pénzt viszont nem kaptak, viszont a klubelnök jelezte, tévedésben vannak, mert

nem a Győri DRC-nek van tartozása, hanem a szerződés szerint a kislánynak avagy a szülőnek, ezért követelik az egy évre szóló megállapodásuk időtartama alatt betervezett, ám így elmaradó bevételt.

Az édesanya elmondása szerint Dub azzal fenyegette őket, ha nem fizetnek, ügyvéddel hajtatja be a következő évi tagdíj teljes összegét és az elmaradt taotámogatást is. Mira édesanyja ettől megijedt, és inkább hagyta veszni az előre befizetett pénzt. Később aztán december 20-ai keltezéssel a 14 éves lán egy ügyvédi felszólító levelet kapott.

A 24.hu birtokába is jutott a dokumentumnak, ebben az áll, hogy szerződésszegés történt, a klubot pedig 292 135 forintnyi kár érte. Az ügyvédi felszólítás 8 napot adott a kis családnak, hogy befizessék a pénzt. A 24.hu számításai szerint azonban a klub nincs rászorulva a pénzre, meg is keresték az ügyvezetőt, aki csak annyit válaszolt, hogy az ügy lezártáig nem kívánnak a nyilvánosság felé fordulni. 

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.