Választ nem, csak mellémagyarázó közleményt küldött a szombathelyi Fidesz a Sportkomplexum bérlésének ügyében

Farkas Bazsi 2022-01-12 12:36:00
Szerintük a párt év végi vacsorája egy jótékonysági rendezvény volt. Hende konzultációján, Dömötör Csaba pedig lakossági fórumán nem szervező, hanem vendég volt.

Közel egy hete írtunk arról, hogy a Fidesz sorra rendezi a programjait a Haladás Sportkomplexumban, ám a terembéretért nem a párt, hanem egy külsős cég, a Vasi Friss Rádió Kft. fizet. 

Dömötör Csaba (Fidesz-KDNP), államtitkár október 20-án, Hende Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő a Szombathely 300 konferenciáját december 16-án, a Fidesz évzáróját pedig december 18-án tartották a Komplexumban.

Hogy miért a Vasi Friss Rádió Kft., fizette ki a terembérlést, 150 ezer forint + ÁFÁ-t alkalmanként és miért nem párt, vagy a képviselők, államtitkárok, azt maguktól az érintettektől kérdeztük meg.

Fotó: Hende Csaba Facebook

Emailben kerestük meg Dömötör Csabát, Hende Csabát és a Szombathelyi Fideszt is, akik eddig választ nem küldtek. Most azonban egy közlemény érkezett a szombathelyi Fidesztől, amelyben többek között azt írják, hogy december 16-án jótékonysági rendezvényen pénzt gyűjtöttek össze egy beteg kisfiúnak. 

Nos, az biztos, hogy december 16-án a helyi Fidesz évvégi vacsorát tartott. A jótékonykodást pedig annak etikai normái miatt sem áll módunkban bántani. 

A szombathelyi Fidesz közleménye alább, változtatás nélkül olvasható:

Közlemény

Farkas Balázs, az ugytudjuk.hu propagandistája, egyúttal a rózsadombi milliárdos Ungár Péter üzlettársa ismét bebizonyította balgaságát. Legutóbbi cikke újfent hemzseg az összeesküvés-elméletektől, konteóktól. Láthatóan egyetlen hajszál választja el attól, hogy laposföldhívő legyen.

Farkas leleplezte a nagy semmit, amikor megírta, hogy egy olyan cég fizette ki több helyi esemény bérleti díját, mely köztudottan szervez évente legalább félszáz rendezvényt magas színvonalon.

A Farkas által kifogásolt programok egyike egy jótékonysági rendezvény  volt, melynek köszönhetően 605 000 Ft-tal járultak hozzá a házigazdák  egy szombathelyi kisfiú gyógykezeléséhez. A helyi vállalatok vezetői tombolatárgyakat, mások étkezést ajánlottak fel, a Vasi Friss Rádió  Kft. pedig arról tájékoztatott minket, hogy a terembérleti költség  átvállalásával támogatta ezen jótékony ügyet. Otromba dolognak tartjuk, hogy Farkas Balázs érzéketlenül üti bele mindenbe az orrát, megsértve ezzel azokat, akik a jótékonysági rendezvény résztvevői voltak.

Lezajlott több telt házas szakmai konferencia is neves hazai és  nemzetközi előadók részvételével, és az sem titok, hogy a polgári oldal is ezt a - rendezvényszervezés területén komoly tapasztalatokkal rendelkező - céget bízta meg azzal, hogy megszervezze a fogadással egybekötött politikai fórumát. A szerződéskötések, rendezvényszervezések mind törvényes és etikus módon zajlottak. Ezen eseményeken dr. Hende Csaba nem szervezőként, hanem vendégként, előadóként vett részt. Álláspontunk szerint bármennyire is frusztráltak az urak, Farkas Balázst és Ungár Pétert mégsem hívhatták felszólalónak, hiszen nemcsak kompetenciájuk nincs, de utóbbinak a helyi kötődése is hiányzik.

Ezen programok piaci alapon több millió forint bevételt jelentenek a Haladás Sportkomplexumnak. Annak a cégnek, amelyből a baloldali városvezetéshez kötődő rokonok csak vitték a pénzt alkalmazottként, emlékezzünk vissza rá, hogy László Győző alpolgármester felesége havi több százezer forintért látta el pont a rendezvényszervezői feladatokat nem túl nagy sikerrel.

Farkas Balázs, a kamuleleplezések nagymestere inkább arra válaszoljon, hogy milyen tanácsokat adott rövid pályafutása alatt havi 500 000 forintért a Szombathelyi Médiaközpont vezetőjének, akit azóta első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek sikkasztás miatt.

Fidesz Szombathelyi Szervezete

Szólj hozzá!

Hollandiában több ezer baromfit vágtak le madárinfluenza miatt

A reggeli órákban azonosították be a fertőzést, gyorsan döntöttek a szakemberek.

Ismét nekifut a győri önkormányzati bérlemények rendezésének a városvezetés

Az új szabályokkal meg akarják akadályozni az önkormányzati bérleményekkel nyerészkedést, négyszeres áron lehet csak továbbadni majd albérletbe a helyiségeket.

Új illetéket vezetnek be Németországban a gázszolgáltatók veszteségeinek csökkentésére

A németeknél kilowattóránként 2,419 eurócenttel, azaz 9,6 forinttal drágul a gáz.

Hamarosan Győrbe is begurulnak az elektromos rollerek

Csak a kijelölt helyeken lehet majd őket letenni.

LMP: már több ezren csatlakoztak az erdővédő körökhöz

A fakivágásokat akarják megakadályozni.

Keddtől forgalomkorlátozás lesz az M1-esen Győr és Tata térségében

Le kell zárni egy sávot, de sebességkorlátozás is lesz.

Ismét balhé volt Szombathelyen a Bánya Café környékén

Taxiban tett kárt egy ittas lány. Korábban a lakók egy emberként keresték meg a városvezetést a Szinyei utcában uralkodó áldatlan állapotok miatt.

Eliza, Szofi, Sael és még sokan mások

Itt a frissen született szombathelyiek névsora!

Visszaköveteli a Jobbik Jakab Péter parlamenti mandátumát

Esküszegő kezd lenni - írja a párt közleménye.

Változik a számlázás a szombathelyi Távhőnél

Eztán egy, összesített számla érkezik majd.

Gázolt a vonat Táplánszentkereszt mellett

Vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Megverte a Haladás az ETO-t

Az NB II 3. fordulójában az eddig négy pontot megszerző szombathelyi csapat a három pontot begyűjtő Győrt látta vendégül.

Folytatódik a meleg, napsütéses idő

A nyugati megyékben lehet helyenként zápor, zivatar.