Választ nem, csak mellémagyarázó közleményt küldött a szombathelyi Fidesz a Sportkomplexum bérlésének ügyében

Farkas Bazsi 2022-01-12 12:36:00
Szerintük a párt év végi vacsorája egy jótékonysági rendezvény volt. Hende konzultációján, Dömötör Csaba pedig lakossági fórumán nem szervező, hanem vendég volt.

Közel egy hete írtunk arról, hogy a Fidesz sorra rendezi a programjait a Haladás Sportkomplexumban, ám a terembéretért nem a párt, hanem egy külsős cég, a Vasi Friss Rádió Kft. fizet. 

Dömötör Csaba (Fidesz-KDNP), államtitkár október 20-án, Hende Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő a Szombathely 300 konferenciáját december 16-án, a Fidesz évzáróját pedig december 18-án tartották a Komplexumban.

Hogy miért a Vasi Friss Rádió Kft., fizette ki a terembérlést, 150 ezer forint + ÁFÁ-t alkalmanként és miért nem párt, vagy a képviselők, államtitkárok, azt maguktól az érintettektől kérdeztük meg.

Fotó: Hende Csaba Facebook

Emailben kerestük meg Dömötör Csabát, Hende Csabát és a Szombathelyi Fideszt is, akik eddig választ nem küldtek. Most azonban egy közlemény érkezett a szombathelyi Fidesztől, amelyben többek között azt írják, hogy december 16-án jótékonysági rendezvényen pénzt gyűjtöttek össze egy beteg kisfiúnak. 

Nos, az biztos, hogy december 16-án a helyi Fidesz évvégi vacsorát tartott. A jótékonykodást pedig annak etikai normái miatt sem áll módunkban bántani. 

A szombathelyi Fidesz közleménye alább, változtatás nélkül olvasható:

Közlemény

Farkas Balázs, az ugytudjuk.hu propagandistája, egyúttal a rózsadombi milliárdos Ungár Péter üzlettársa ismét bebizonyította balgaságát. Legutóbbi cikke újfent hemzseg az összeesküvés-elméletektől, konteóktól. Láthatóan egyetlen hajszál választja el attól, hogy laposföldhívő legyen.

Farkas leleplezte a nagy semmit, amikor megírta, hogy egy olyan cég fizette ki több helyi esemény bérleti díját, mely köztudottan szervez évente legalább félszáz rendezvényt magas színvonalon.

A Farkas által kifogásolt programok egyike egy jótékonysági rendezvény  volt, melynek köszönhetően 605 000 Ft-tal járultak hozzá a házigazdák  egy szombathelyi kisfiú gyógykezeléséhez. A helyi vállalatok vezetői tombolatárgyakat, mások étkezést ajánlottak fel, a Vasi Friss Rádió  Kft. pedig arról tájékoztatott minket, hogy a terembérleti költség  átvállalásával támogatta ezen jótékony ügyet. Otromba dolognak tartjuk, hogy Farkas Balázs érzéketlenül üti bele mindenbe az orrát, megsértve ezzel azokat, akik a jótékonysági rendezvény résztvevői voltak.

Lezajlott több telt házas szakmai konferencia is neves hazai és  nemzetközi előadók részvételével, és az sem titok, hogy a polgári oldal is ezt a - rendezvényszervezés területén komoly tapasztalatokkal rendelkező - céget bízta meg azzal, hogy megszervezze a fogadással egybekötött politikai fórumát. A szerződéskötések, rendezvényszervezések mind törvényes és etikus módon zajlottak. Ezen eseményeken dr. Hende Csaba nem szervezőként, hanem vendégként, előadóként vett részt. Álláspontunk szerint bármennyire is frusztráltak az urak, Farkas Balázst és Ungár Pétert mégsem hívhatták felszólalónak, hiszen nemcsak kompetenciájuk nincs, de utóbbinak a helyi kötődése is hiányzik.

Ezen programok piaci alapon több millió forint bevételt jelentenek a Haladás Sportkomplexumnak. Annak a cégnek, amelyből a baloldali városvezetéshez kötődő rokonok csak vitték a pénzt alkalmazottként, emlékezzünk vissza rá, hogy László Győző alpolgármester felesége havi több százezer forintért látta el pont a rendezvényszervezői feladatokat nem túl nagy sikerrel.

Farkas Balázs, a kamuleleplezések nagymestere inkább arra válaszoljon, hogy milyen tanácsokat adott rövid pályafutása alatt havi 500 000 forintért a Szombathelyi Médiaközpont vezetőjének, akit azóta első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek sikkasztás miatt.

Fidesz Szombathelyi Szervezete

Szólj hozzá!

A 2009-es Forma-1-es világbajnok, Jenson Button is megszólalt Hamilton esetleges visszavonulása kapcsán

Jelenleg mindenkit az foglalkoztat az F1 környékén, hogy felhagy-e a versenyzéssel a hétszeres világbajnok, aki az utolsó versenyhétvége óta kerüli a nyilvánosságot.

Hosszabbított norvég kapusával a Győri Audi ETO KC

Silje Solberg 2024-ig biztosan marad Győrben.

Megszűnik a beoltatlan emberek zárlata Ausztriában

Szakértők már nem tartják észszerűnek a korlátozó intézkedéseket.

A FIFA elnöke a kétévenkénti vb-t ellenző európaiakat kritizálta

Gianni Infantino továbbra is ragaszkodik forradalmi tervéhez.

Kitiltottak a kormány hivatalos Facebook-oldaláról? Ne aggódj, Dúró Dórát is!

A Mi Hazánk elnökhelyettese egy oltásellenes kommenttel verte ki a balhét.

Völnert és Boldogot nem, Navracsicsot viszont indítja a Fidesz áprilisban

Megvan a 106 fideszes jelölt: nincsenek nagy meglepetések.

Pottyondi Edina: Ez már a harmadik kopaszságom, Dominika az én grazi klinikám

Megindokolta a youtuber, hogy miért borotválta le a haját egy videóban.

Schmuck Erzsébet: A Fidesz fejezze be a klímacélok megtorpedózását!

Hogy nevezheti magát klímabajnoknak a kormány, amikor nem hajlandó elfogadni a szükséges klímavédelmi tervet? - kérdezi az LMP társelnöke.

Fogorvos mentett meg egy gömbhalat, aminek túl nagyra nőttek a fogai

A gömbhal először úgy nézett ki, mintha mosolyogna, egy idő után viszont már nem tudott enni.

PDSZ: csak a bíróság mondhatja ki, hogy a sztrájk nem törvényes

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a január 31-i sztrájkot tovább szervezi.

Hogyan éld túl hajléktalanként Győrt?

A korábban pontyakváriumba mászó Kretének aludtak az utcán Győrben, és forgattak erről videót.

Nyáron érkezik a magyar Disney+

Eddig hivatalosan nem volt elérhető hazánkban a streaming-szolgáltatás, de ez már nem tart sokáig.

RTL: Közszereplőt érintő, kompromittáló fényképeket találtak Schadl páncélszekrényében

„Egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek.”

Borongós szerdánk lesz

Az északnyugati szelet a Dunántúl északi részén és a főváros térségében időnként élénk lökések kísérhetik.