„Sosem kellett ennyire a hatalomhoz dörgölőzni azért, hogy fejleszteni tudjuk a falut”

Pintér Bence 2022-01-04 10:28:59
Zólyomi Péter győrújbaráti önkormányzati képviselő Facebook-posztban mondja el, miért mond le a képviselőségről.

Facebookon jelentette be Zólyomi Péter (független) győrújbaráti önkormányzati képviselő, hogy tizenöt év után lemond a posztjáról. Ami érdekes, hogy hosszasan meg is indokolja, hogy miért tesz így. Először azt írja, hogy már nem okozott neki annyi örömet ez a munka, mint korábban – általában itt véget is szoktak érni az indoklások, de Zólyomi most a posztjában komolyabb betekintést ad abba, hogy hogyan működhet manapság egy kisebb önkormányzat a Fidesz-kormány alatt.

Az utóbbi években egyre erősebben betette a lábát a faluba a nagypolitika, a maga sunyi és otromba módján. Elég, ha csak a bölcsőde bővítés kivitelezési közbeszerzési pályázatának furcsaságaira gondolunk, vagy arra, hogy az előző országgyűlési választások után nem sokkal az aktuális polgármesteren kérte számon az országgyűlési képviselőnk, hogy miért nincs Fidesz-alapszervezet a faluban. Sosem kellett ennyire a hatalomhoz dörgölőzni azért, hogy fejleszteni tudjuk a falut. Nálam jobban értők szerint még a tanácsi rendszer is jobb, kiszámíthatóbb és korrektebb volt, mint a mostani kurzus

– írja a leköszönő képviselő.

Zólyomi szerint

„elvesznek mindent, és ha »jóban vagyunk« az illetékes pártállami mindenhatókkal, akkor visszajuttatnak egy keveset, amit nagyon meg kell köszönni. Ez nem önkormányzatiság, ez hűbérúri rendszer!”

Példákat is mond: szerinte miközben büszkélkednek vele, hogy ingyenes az étkezés az óvodában, ennek forrását nem biztosítják, illetve ávoli irodákban terveznek közutat a faluba, a helyi képviselők pedig magyarázkodhatnak a hibák miatt.

„Én egy független képviselőtestület független tagjaként kezdtem el dolgozni, és ezt azóta is próbáltam tartani. De ezzel ma már szinte hátrányt hozok a településnek. Nem akarok részese lenni az önkormányzati önállóság teljes felszámolásának, gazdasági és jogi értelemben is nézve a folyamatokat” – összegzett Zólyomi, aki szerint eközben a lakók részéről egyre növekvő elvárások vannak, hiszen a csapból is az folyik, hogy egyre jobban élünk. „Nem akarok a kormánypropaganda napi hazugságai és az itt élők által érzékelt rögvalóság éles ellentétei között vergődni nap, mint nap” – írta.

Ezután arra is szánt egy bekezdést, hogy elmondja: nem bánta meg, hogy tizenöt évig képviselő volt, és megköszönte a győrújbarátiak támogatását.

Fotó: Zólyomi Péter FB

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.