2021-re készülhet el az M8-as Körmend - Rábafüzes szakasza

Farkas Bazsi
2018. szeptember 11. kedd, 20:36
Egyelőre csak 2x1, majd ezt bővítve 2x2 sávos lesz. 110-el lehet majd repeszteni rajta. 

Idén márciusban tették le a Körmend Rábafüzes közti M8-as autóút alapkövét a térség politikusai. Azóta azonban nem sok minden történt a beruházással. Ungár Péter, az LMP országgyűlési poltikusa kérdezett rá az útépítésre, ugyanis már a környék lakóit is érdekelte, hogy vajon mikor gurulhatnak a friss aszfalton. Mivel a tavaszi sürgős alapkőletétel után úgy tűnt, hogy kissé alábbhagyott a beruházással kapcsolatos lelkesedés Ungár, Palkovics László innovációs és technológiai miniszterhez fordult. 

 

 

A minisztérium válaszából az derül ki, hogy

 

  • A kormány kiemelt közlekedésfejlesztési célja a gyorsforgalmi utak bekapcsolása a nemzetközi közúthálózatba országhatárig tartó szakaszaik kiépítésével.

 

  • E törekvéshez igazodva Körmend és Rábafüzes országhatár között 2x1 sávos - távlatilag 2x2 sávra bővíthető - autóút épül új nyomvonalon, 28,9 km hosszban, 110 km/h tervezési sebességgel.

 

  • A vállalkozó a kivitelezési munkákat a tavaly decemberben hatályba lépett szerződés alapján idén márciusban megkezdte, és azóta folyamatosan végzi. A beruházás leszerződött költsége nettó 63,3 milliárd forint.

 

  • Az új útszakasz ideiglenes forgalomba helyezésének várható ideje 2021. Az országhatárt az A2 autópályával összekötő folytatást az osztrák fél 2023-ra tervezi megépíteni.


 

Fotók: nif.hu

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás