Dézsi polgármester: Munkásember vagyok, aki látványos és minőségi dolgokat csinál

Pintér Bence 2021-12-30 11:41:00
A Kisalföldnek is adott évértékelő interjút a győri polgármester.

„A vasút föld alá vitele viszont feltehetően nem fog menni. Próbáltuk a Budapest–Varsó vasút tervezésébe beleszuszakolni, de a technikai feltételek nem jók. Túl nagy beruházás lenne, több alagutat kellene építeni két kilométer hosszan a városban. Beszűkítik a várost a folyók. Ezt most elengedtem” – mondta el a Kisalföldnek adott évéréteklő interjúban Dézsi Csaba András polgármester.

Az interjúból ismét kiderült, hogy a parkolást és a forgalmi dugókat nagy problémának tartó polgármester továbbra sem számol a kerékpáros infrastruktúra érdemi fejlesztésével, csak az elővárosi vasút fejlesztésével.

Kiderült emellett, hogy a kulturális városnegyed teljes megépülését nagyjából 10–15 évre becsüli a polgármester, de halad a projekt. A Kisalföldnek válaszolva ismét kifejtette, hogy szerinte túl olcsón kapnak bérletet a belvárosi autótulajdonosok. „Felmerül a kérdés, hogy miért kapnak egyesek 1 millió 50 ezer forintos kedvezményt úgy, hogy mások nem. Másoknak ugyanis óránként négyszáz forint ott a parkolás” – mondta. (De ugyanilyen alapon akármelyik fizetős zónában bérlettel rendelkezőre igaz lenne ez a felvetés, csak kicsit kevesebb lesz az összeg.)

Orbán Viktorról is kérdezte a komrányközeli kézben lévő lap. A győri polgármester elmondta, hogy nemrég találkoztak. „Beszélgettünk. Nyáron is találkoztam vele. Ezek nem hivatalos találkozások voltak, váltottunk pár szót. Miniszterelnök úr fantasztikus munkabírású ember, ezért nagyon tisztelem, és én pontosan tudom a helyemet. Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, kiváló stratéga és európai szinten is kiemelkedő politikus. Én pedig Győr orvos-polgármestere vagyok, és ahogy erre megkért, a legjobb tudásom szerint vezetem a várost.”

A riporter azt is megkérdezte, hogy a polgármester „miért mond igent minden megnyilatkozási lehetőségre”. ami már önmagában nem igaz, hiszen az Ugytudjuk.hunak például nem nyilatkozik. A polgármester mit sem zavartatta magát, kifejtette, hogy szereti a kihívásokat (kivéve, amikor elfut előlük), és hogy szerinte fontos, hogy „eljussanak az ellenzéki médiumokhoz” is.

A teljes interjú itt olvasható.

Szólj hozzá!

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.