Dézsi polgármester: Munkásember vagyok, aki látványos és minőségi dolgokat csinál

Pintér Bence 2021-12-30 11:41:00
A Kisalföldnek is adott évértékelő interjút a győri polgármester.

„A vasút föld alá vitele viszont feltehetően nem fog menni. Próbáltuk a Budapest–Varsó vasút tervezésébe beleszuszakolni, de a technikai feltételek nem jók. Túl nagy beruházás lenne, több alagutat kellene építeni két kilométer hosszan a városban. Beszűkítik a várost a folyók. Ezt most elengedtem” – mondta el a Kisalföldnek adott évéréteklő interjúban Dézsi Csaba András polgármester.

Az interjúból ismét kiderült, hogy a parkolást és a forgalmi dugókat nagy problémának tartó polgármester továbbra sem számol a kerékpáros infrastruktúra érdemi fejlesztésével, csak az elővárosi vasút fejlesztésével.

Kiderült emellett, hogy a kulturális városnegyed teljes megépülését nagyjából 10–15 évre becsüli a polgármester, de halad a projekt. A Kisalföldnek válaszolva ismét kifejtette, hogy szerinte túl olcsón kapnak bérletet a belvárosi autótulajdonosok. „Felmerül a kérdés, hogy miért kapnak egyesek 1 millió 50 ezer forintos kedvezményt úgy, hogy mások nem. Másoknak ugyanis óránként négyszáz forint ott a parkolás” – mondta. (De ugyanilyen alapon akármelyik fizetős zónában bérlettel rendelkezőre igaz lenne ez a felvetés, csak kicsit kevesebb lesz az összeg.)

Orbán Viktorról is kérdezte a komrányközeli kézben lévő lap. A győri polgármester elmondta, hogy nemrég találkoztak. „Beszélgettünk. Nyáron is találkoztam vele. Ezek nem hivatalos találkozások voltak, váltottunk pár szót. Miniszterelnök úr fantasztikus munkabírású ember, ezért nagyon tisztelem, és én pontosan tudom a helyemet. Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, kiváló stratéga és európai szinten is kiemelkedő politikus. Én pedig Győr orvos-polgármestere vagyok, és ahogy erre megkért, a legjobb tudásom szerint vezetem a várost.”

A riporter azt is megkérdezte, hogy a polgármester „miért mond igent minden megnyilatkozási lehetőségre”. ami már önmagában nem igaz, hiszen az Ugytudjuk.hunak például nem nyilatkozik. A polgármester mit sem zavartatta magát, kifejtette, hogy szereti a kihívásokat (kivéve, amikor elfut előlük), és hogy szerinte fontos, hogy „eljussanak az ellenzéki médiumokhoz” is.

A teljes interjú itt olvasható.

Szólj hozzá!

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.

A győri Rómer Házba érkezik a Háromharmad podcast

Élőben veszik fel a 24.hu politikai kibeszélőműsorát.

A charmok mindenki szívébe belopják magukat

Ékszerek terén is elengedhetetlen a megújulás, ennek ellenére léteznek olyan különleges koncepciók, amelyek hosszú éveken át velünk maradnak. Ennek ékes példái a charmok, amelyek töretlen népszerűségnek örvendnek az utóbbi időben. 

Legyen sajtónyilvános a Haladás taggyűlése!

Nyílt levél a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. tulajdonosaihoz.