Németh Zsolt: miért is kellene azt mondanom, hogy nem akarom képviselni a Sárvár ötös körzetében élőket?

Fehér Buda 2021-12-28 16:21:29
A sárvári képviselő nemrég jelentette be, hogy indul az időközi választásokon, amint megrendezik azt.

Nemrég közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület sárvári önkormányzati képviselje. A közleményt a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

A volt és lett pártlap abban a megtiszteltetésben részesített, hogy bekerülhettem a krónika rovatába. Volt idő, amikor sok mindenről gazdaságról, önkormányzatról, távhőről és városfejlesztésről rendszeresen kérdezték a véleményemet, és azt konstruktívan meg is írták. Aztán változtak az idők, és ma már csak a kiváltságosok kerülhetnek a megye napilapjába. 

A kivétel persze erősíti a szabályt, ha negatív dolgot kell közölni, akkor van lehetőség akaratlanul is bekerülni az újságba. Így alakult ez velem is. Sok igazság is megjelent, de azért a csúsztatások pont arra valók, hogy negatívan ítélhessék meg az embert. Mindezt persze tudják ők is, és mivel válaszra ott már nincs lehetőség, ebből adódik mindaz, hogy egy disznóvágás kapcsán váratlanul szól egy ember, hogy „maga mennyivel jobb, mint ahogy azt írják önről. Kemény, de közvetlen és látom, hogy reális”. 

Sajnos nem lehet a várost végig járni, és mindenkivel beszélni mindenről. Viszont a bomlás balról, és a nem tudni ki kivel van Sárváron témáról meg kell. Jelenleg van egy osztottság, de az ellenzék közel áll a Fideszhez a szavazók számában. Sárváron is lehetne ez így, de a politikai munkában és a kommunikációban ordító a különbség a Fidesz javára. 

No, ennek a témának megítélésben valóban bomlás van balról. Úgy biztosan nem lehet sikeres várospolitikát alkotni, hogy van egy nyertes körzet képviselője, aki leginkább csak a saját körzetét látja maga előtt, és a nagy öregek, akik pedig maguk sem tudják, hogy mi a siker kulcsa, de kisajátítják a Mindenki Sárvárért Mozgalmat, és random hoznak témákat, úgy mindenről. Ez ebben a formában a Fidesz előnyét fogja még inkább növelni, mondom én, ők pedig mást. Néhány hónap, és meglátjuk. Nyerni ötven százalék, plusz szavazattal lehet, ami tehát a mérőszám. Hencz Kornél eredménye is így lesz majd megítélve. 

A konkrét sárvári ügyek kapcsán a régi káderek valóban másként látják a fától a tisztást, de ahol vágják a fát, ott hullik a forgács is. No, a városban ennek annyi jelentősége van, hogy Farkas János, és Varga Zsolt páros egységet hirdetve sokadjára is szétveri mindazt, ami összeállt. Ők azért egymást sem igazán kedvelik, és talán a legfőbb felelősök az ellenzék jelenlegi helyzetéért, de most kisajátítva a Mindenki Sárvárért webfelületet mondanak úgy mindent is, amire a Fidesz meg természetesen ráugrik. A 2024 még nagyon messze van, és majd az akkori önkormányzati választás előtt el fog dőlni, hogy kik lesznek a jelöltek, és erről valóban időszerűtlen beszélni. 

Viszont a sajnálatos haláleset miatt kialakult szituációról meg kell. A Covid ebben az esetben csak hivatkozás, de a szabályok szerint már lehetne új képviselő. Ha így lenne, akkor ugye senkit sem neveznénk dögkeselyűnek. Csak, hogy értsék az olvasók: országgyűlési választások lehetnek, önkormányzati meg nem. Vajon itt hogyan kell értelmezni a Covidot? Mielőtt bárki félremagyaráz, négy oltásom van, három Pfizer, és egy influenza elleni. 

Szóval az ötödik körzet, ahol indultam, és még azt is lehet mondani, hogy összességében jól szerepeltem. Ezek után, miért is kellene azt mondanom, hogy nem akarom képviselni az ott élőket, mikor ez volt a közös cél 2019-ben? Nyílván a Farkas, Varga páros kiegészülve az MSZP-vel egy vélemény. 

Viszont vannak más vélemények is. Számomra a mérvadó, a tenni akarás, és a méltó megmérettetés. A nagy kérdés az, hogy az ellenzék eldobja-e magától a plusz mandátum lehetőségét. Rövidesen mindenki el fogja mondani, a hogyan továbbot, és valóban nagy kérdés lesz Klimits képviselő úr egyértelmű véleménye, amely viszont hatással lesz a 2024-re is. A magam részéről abban a várospolitikában hiszek, amikor elismerjük a jót, és szóvá tesszük a rosszat, de építkezünk, és kiállunk egymás mellett. Ennek szellemében fogok indulni 2022-ben a majdani időközi választáson. Mindenkinek jó erőt és egészséget valamint boldog új évet kívánok!

Szólj hozzá!

Idén eddig 43 vasúti átjárós baleset történt Magyarországon

Ez több, mint amennyi tavaly egész évben volt.

Segítséget kértek Rapport Richárdnak a kormánytól februárban, de elhajtották őket

A Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea próbált kilincselni az EMMI-nél, sikertelenül. Azt írta, most újra megpróbálja a honvédelmi tárcánál, ahová a sport került az új kormányban.

Hidegfronti hétvégére számíthatunk

Kellemes kirándulóidő kopogtatott be.

Továbbjutott az Egis Körmend

Győzelemmel zárták a napot a vasiak.

Az intenzívre került Bodrogi Gyula

Mentő vitte el a nemzet színészét csütörtök reggel, mert nem kapott levegőt.

A címvédő Győri Audi ETO KC három év után ismét duplázna

A hétvégén rendezik a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét.

Kocsis Máté belengette, hogy elveszik a pártok pénzét

A Fidesz-frakcióvezetője szerint ideje, hogy az ellenzéki pártok kivegyék a részüket a rezsivédelemből.

Benzinkutak: Az új rendelet értelmezhetetlen és betarthatatlan, durvulnak a vásárlók

A Független Benzinkutak Szövetsége szerint a külföldiek diszkriminálása Európai Uniós jogot sért, ráadásul a kiszolgáló személyzetnek feleslegesen kell konfrontálódni az ügyfelekkel, amikor mondjuk fűnyíróba vinnének benzint.

Új egészségügyi államtitkár: a szükséges döntések 85 százalékát Budapesten, Excel-táblázatok alapján meg lehet hozni

Takács Péter szerint az esetek nagy részében szükségtelen leegyeztetni a megyei kórházakkal vagy a háziorvosokkal, hogy az, amit az íróasztal mögött kitaláltak, megvalósítható-e a gyakorlatban.

Hűvösre teszik Jodie Fostert

A sarkkörön fog játszódni a színésznő főszereplésével forgatott True Detective negyedik évad.

Visszaadta mandátumát Táplánszentkereszt egyik képviselője, Anduska Katalin

Információink szerint a zöldhulladék-lerakó ügye áll a lemondás hátterében.

14 és 16 éves lányait gyilkolta meg egy férfi Aszódon

A gyilkosságok után egy mozdony elé vetette magát, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A Magyar Sakkszövetség tiltakozik Rapport Richárd zászlóváltása ellen

El szeretnék kerülni, hogy a szombathelyi sakknagymester román színekben folytassa pályafutását.

Csupa-csupa külföldi ellenfelekkel játszik edzőmeccset a nyáron a Szombathelyi Haladás

Egy ausztriai edzőtábor is szerepel a zöld-fehérek felkészülési programjában.

3000 tonnányi Kinder terméket vontak vissza szalmonella-fertőzés miatt Európában

Több száz gyermek betegedett meg, közülük többeket kórházban kezeltek.

Péntektől kétféle ár lesz a kutakon: megjelentek a benzinárstop új szabályai

Magyarul és angolul is ki kell rakni a tájékoztatást a kútoszlop közelében.

Napos, meleg időt hoz a péntek

Éjszaka viszont hidegfront érkezik.