Németh Zsolt: miért is kellene azt mondanom, hogy nem akarom képviselni a Sárvár ötös körzetében élőket?

Fehér Buda 2021-12-28 16:21:29
A sárvári képviselő nemrég jelentette be, hogy indul az időközi választásokon, amint megrendezik azt.

Nemrég közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület sárvári önkormányzati képviselje. A közleményt a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

A volt és lett pártlap abban a megtiszteltetésben részesített, hogy bekerülhettem a krónika rovatába. Volt idő, amikor sok mindenről gazdaságról, önkormányzatról, távhőről és városfejlesztésről rendszeresen kérdezték a véleményemet, és azt konstruktívan meg is írták. Aztán változtak az idők, és ma már csak a kiváltságosok kerülhetnek a megye napilapjába. 

A kivétel persze erősíti a szabályt, ha negatív dolgot kell közölni, akkor van lehetőség akaratlanul is bekerülni az újságba. Így alakult ez velem is. Sok igazság is megjelent, de azért a csúsztatások pont arra valók, hogy negatívan ítélhessék meg az embert. Mindezt persze tudják ők is, és mivel válaszra ott már nincs lehetőség, ebből adódik mindaz, hogy egy disznóvágás kapcsán váratlanul szól egy ember, hogy „maga mennyivel jobb, mint ahogy azt írják önről. Kemény, de közvetlen és látom, hogy reális”. 

Sajnos nem lehet a várost végig járni, és mindenkivel beszélni mindenről. Viszont a bomlás balról, és a nem tudni ki kivel van Sárváron témáról meg kell. Jelenleg van egy osztottság, de az ellenzék közel áll a Fideszhez a szavazók számában. Sárváron is lehetne ez így, de a politikai munkában és a kommunikációban ordító a különbség a Fidesz javára. 

No, ennek a témának megítélésben valóban bomlás van balról. Úgy biztosan nem lehet sikeres várospolitikát alkotni, hogy van egy nyertes körzet képviselője, aki leginkább csak a saját körzetét látja maga előtt, és a nagy öregek, akik pedig maguk sem tudják, hogy mi a siker kulcsa, de kisajátítják a Mindenki Sárvárért Mozgalmat, és random hoznak témákat, úgy mindenről. Ez ebben a formában a Fidesz előnyét fogja még inkább növelni, mondom én, ők pedig mást. Néhány hónap, és meglátjuk. Nyerni ötven százalék, plusz szavazattal lehet, ami tehát a mérőszám. Hencz Kornél eredménye is így lesz majd megítélve. 

A konkrét sárvári ügyek kapcsán a régi káderek valóban másként látják a fától a tisztást, de ahol vágják a fát, ott hullik a forgács is. No, a városban ennek annyi jelentősége van, hogy Farkas János, és Varga Zsolt páros egységet hirdetve sokadjára is szétveri mindazt, ami összeállt. Ők azért egymást sem igazán kedvelik, és talán a legfőbb felelősök az ellenzék jelenlegi helyzetéért, de most kisajátítva a Mindenki Sárvárért webfelületet mondanak úgy mindent is, amire a Fidesz meg természetesen ráugrik. A 2024 még nagyon messze van, és majd az akkori önkormányzati választás előtt el fog dőlni, hogy kik lesznek a jelöltek, és erről valóban időszerűtlen beszélni. 

Viszont a sajnálatos haláleset miatt kialakult szituációról meg kell. A Covid ebben az esetben csak hivatkozás, de a szabályok szerint már lehetne új képviselő. Ha így lenne, akkor ugye senkit sem neveznénk dögkeselyűnek. Csak, hogy értsék az olvasók: országgyűlési választások lehetnek, önkormányzati meg nem. Vajon itt hogyan kell értelmezni a Covidot? Mielőtt bárki félremagyaráz, négy oltásom van, három Pfizer, és egy influenza elleni. 

Szóval az ötödik körzet, ahol indultam, és még azt is lehet mondani, hogy összességében jól szerepeltem. Ezek után, miért is kellene azt mondanom, hogy nem akarom képviselni az ott élőket, mikor ez volt a közös cél 2019-ben? Nyílván a Farkas, Varga páros kiegészülve az MSZP-vel egy vélemény. 

Viszont vannak más vélemények is. Számomra a mérvadó, a tenni akarás, és a méltó megmérettetés. A nagy kérdés az, hogy az ellenzék eldobja-e magától a plusz mandátum lehetőségét. Rövidesen mindenki el fogja mondani, a hogyan továbbot, és valóban nagy kérdés lesz Klimits képviselő úr egyértelmű véleménye, amely viszont hatással lesz a 2024-re is. A magam részéről abban a várospolitikában hiszek, amikor elismerjük a jót, és szóvá tesszük a rosszat, de építkezünk, és kiállunk egymás mellett. Ennek szellemében fogok indulni 2022-ben a majdani időközi választáson. Mindenkinek jó erőt és egészséget valamint boldog új évet kívánok!

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.