Az Arany Szarvas fogadó éttermében teszteltük a hajószakács ünnepi menüjét

Papp László Tamás 2021-12-26 15:16:58
A Sir Francis Drake nevét viselő, hajóbelsőt formázó győri pubban csapott le a gasztrokommandó.

A Radó sétányon lévő étterem Győr egyik legszebb pontján található.

Fotó: Papp László Tamás

Már a bejáratnál lévő dekoráció is azt jelzi: kalóztanya ajtaján lépünk be.

Fotó: Papp László Tamás

S odabent is erre utaló díszletek fogadnak.

Az étterem - Captain Drake's Pub - névadója mellett...

Fotó: Papp László Tamás

...James Cook tekint ránk a falról...

Fotó: Papp László Tamás

...a bárpult melletti rész pedig hajóbelsőt formáz.

Fotó: Papp László Tamás

Mi kintebb ültünk le, a dekoráció itt a karácsonyra utal.

Fotó: Papp László Tamás

Az előételnek rendelt, wasabival tálalt füstölt lazactatárral (2650 forint) nem volt gond, tényleg harapni lehetett rajta a füstöt, a szó legjobb értelmében, a wasabi pedig úgy büntet, ahogy kell neki.

Fotó: Papp László Tamás

 A vargányás sajtkrémleves 1390 forintért ugyancsak jónak mondható.

Fotó: Papp László Tamás

Az adventi ajánlatból választott főételek mezőnye azonban ennél jóval vegyesebb képet mutatott.

Az aszalt szilvával, gesztenyével töltött pulykamell mandulabundában sütve, sütőtökös burgonyapürével (3790 forint) alapvetően rendben volt.

Fotó: Papp László Tamás

Nem hagytam a tányéron jóformán semmit belőle. De egy ilyen kompozíciótól ütősebb ízhatást várnék.

A nejem harcsapaprikást rendelt formázott túrós csuszával.

Ami viszont csalódást okozott neki, így a maradékot én próbáltam eltüntetni, de nem sikerült.

Fotó: Papp László Tamás

Jó néhány helyen ettünk már harcsapaprikást, s ez, amit itt kapunk (finoman szólva) nem kapott dobogós helyezést.

Egyszerűen gyengének bizonyult.

A túró, tejföl és a tészta aránya nem volt megfelelő, de maga a hal se teljesítette az elvárást, amit 4450 forint esetén megfogalmazódik a kedves vendégben.

Az anyósom választása az adventi menün kívülre esett: fogasfilé pankómorzsában sütve vajas parázsburgonyával, leveles salátával, wasabi majonézzel 3990 forintért.

Fotó: Papp László Tamás

Erről viszont csak szuperlatívuszokban beszélhetünk. Korábban mások is nagyon dicsérték, ajánlották, s nem véletlenül.

A parázsburgonya omlós, ízletes, a wasabi majonézt pedig azok is bátran fogyaszhatják, akik a japán szósz hírnevétől visszariadnak. Ugyanis meg van szelídítve. Ez volt az ebéd fénypontja.

A desszertnek kért New York chesecake zabkeksszel és málnaszósszal (1590 forint) ugyanaz a kategória, mint az aszaltszilvás-gesztenyés pulykamell: egészében OK, de nincs benne semmi plusz.

Fotó: Papp László Tamás

 A klasszikus gesztenyepüré amaréna meggyel viszont 1250 forintért a műfaj legjobbja, ritkán van dolgunk ennél finomabbal.

Fotó: Papp László Tamás

Összesen (két sörrel, kétszer két deci fehér borral, valamint egy kólával felütött négycetnyi Chivas Regallal együtt) 25.340 forint volt a számla.

A gasztronómiai élmények után pedig érdemes megcsodálni az asztalunk melletti teremben lévő hajómakettet.

Fotó: Papp László Tamás

Miként a festmények némelyikét is.

Fotó: Papp László Tamás

A térképekről nem is beszélve.

Fotó: Papp László Tamás

A mosdó egyébként haszonlóan kulturált és patikatisztaságú, akár a teljes étterem.

Fotó: Papp László Tamás

Melynek hangulatát tovább fokozza a mennyezetről lógó hajókötél...

Fotó: Papp László Tamás

...illetve a hordókba ültetett fénydekorációk.

Fotó: Papp László Tamás

Összességében azt mondhatjuk:nem először voltunk itt, s nem is utoljára.

Fotó: Papp László Tamás

A gasztroportyák pedig természetesen 2022-ben is folytatódnak!

Fotó: Papp László Tamás

Boldog Karácsonyt és Újévet kíván minden kedves olvasónak az Ugytudjuk-gasztrokommandó!

Szólj hozzá!

Szintet lépett a fideszes gyűlölet-kommandó

Aki nincs velük, az ellenük van.

172 millió forintot spórol a győri önkormányzat azzal, hogy a polgármester leállított három szobor-beruházást

Máshogy kívánnak emléket állítani a győri keksznek, a balettnek, és a textiliparnak.

Április közepén indul a szombathelyi húsvéti vásár

Jön Farkasházi Réka és a Tintanyúl, zenél a Koprive, és a Zabszalma.

Megkapta a Haladás VSE a kiemelt sportegyesületi státuszért szignózott 250 millió forintot

Az egyesület friss közleményében a szombathelyi önkormányzattól kér további anyagi támogatást, és átláthatóságot ígér.

Megállt a szombathelyi egykori Centrum Áruház toronyórája

Egyelőre nem tudni mi okozza a problémát.

Masszív szocialistázásba torkollt a győri MÜFE temetése a közgyűlésen

A Győri Művészeti és Fesztiválközpont agóniája kapcsán forrt fel a hangulat a Városháza Dísztermében.

Az okoszokni, ami megnyugvást hoz a családok életébe

Nem is olyan régen úgy gondoltuk, hogy a modern technológia nem léphet be a szülői élet mindennapjaiba.

Bilincsben vittek el egy rendbontót Magyar Péter körmendi látogatásáról

A rendőrök hiába kérték, nem igazolta magát a férfi.

A keresőoptimalizálás által stabilizálhatod a forgalmad

Manapság online megjelenés nélkül nem igazán tud talpon maradni egy vállalkozás. Az internetes jelenlét egyszerre hatalmas lehetőség és veszélyforrás is: ha jól csináljuk, rengeteg emberhez eljuthat a termékünk vagy szolgáltatásunk, ám egy rossz stratégiával örökké a konkurensek árnyékába szorulhatunk.

Az arc hidratálása hialuronsavval: az üde bőr titka

A bőrápolási rutinok egyik kedvelt összetevője, a hialuronsav, nemcsak a nedvességmegtartásért felelős, de a bőrt is feszesebbé teszi. Tehát miért ennyire népszerű az arcápolásban? Nem csoda, hogy sok bőrápolási termékben megtalálható ez a hatásos anyag. Derítsük ki, milyen előnyei vannak, és hogyan lehet hatékonyan alkalmazni az arcbőrön!

Vasárnap Vas megyébe érkezik Magyar Péter

Kőszeg, Sárvár, Celldömölk, Vasvár, Körmend és Szombathely az állomások között.

"Mi a fenét akar kezdeni a győri városvezetés a Városrendészettel?"

Borsi Róbert tette fel a kérdést Pintér Bencének.