Befejeződött az M8-as autóút Körmend-Rábafüzes közötti szakaszán a körforgalom építése

Papp László Tamás 2021-12-21 15:20:00
A kétirányú gyalog-, és kerékpárút átépítése is megvalósult.

A NIF Zrt. beruházásában megvalósult projekt keretében egy, a biztonságos közlekedést elősegítő körforgalmi csomópont került kialakításra mind a gépjárművek, mind a gyalogosok és kerékpárosok számára

– írja a részvénytársaság a közleményében.

Fotó: NIF Zrt.

Mint arról idén májusban beszámoltunk: megnövekedett forgalom miatt a jelenlegi csomópont már nem tudja biztosítani a gépjárművek 8-as főút irányába történő biztonságos kihajtását, valamint a kerékpárosok csomóponton történő, a 8-as főút déli oldalán elhelyezkedő kerékpárútra történő ráhajtását.

A 2021. november végére elkészülő fejlesztéssel a forgalombiztonsági szempontokat is kielégítő négyágú körforgalmú csomópontot alakítanak ki, mind a gépjárművek, mind pedig a gyalogosok és kerékpárosok számára 

– idézük a NIF akkori sajtóközleményét.

A csomóponthoz kapcsolódóan a 8 sz. főút 451 m hosszon-, a 8707 j. országos összekötő út 136 m hosszon-, az Ipari út 43 m hosszon- és a 8. sz. főúttal párhuzamos, meglévő külterületi kétirányú gyalog és kerékpárút átépítése valósult meg

– írja most a közlemény.

Fotó: NIF Zrt.

A 8707 j. országos összekötő úttal párhuzamos kétirányú kerékpárutat alakítottak ki 179 m hosszon az ADA Bútorgyár bejáratáig. Átépült a 8 sz. főúton meglévő 2 buszmegálló és buszöböl is. Szintén a 8 sz. főúttal párhuzamosan, a főút déli oldalán, az áthelyezett buszmegálló öbölig 75 m hosszon gyalogjárdát alakítottak ki. Nyílt és zárt csapadékvíz elvezetési rendszert telepítettek az országos közutak mentén, illetve a megvalósításhoz szükséges növénytelepítési munkákat végeztek.

A beruházáshoz kapcsolódóan valósult meg az M8 autóút Körmend – Rábafüzes országhatár szakasz 2×1 sávos előkészítése és építése.

Fotó: NIF Zrt.

A Körmend-Vasszentmihály közötti 19,45 kilométeres szakasz 2021. augusztus végére, míg a Vasszentmihálytól Rábafüzesig tartó 9,46 kilométeres szakasz május végére készült el úgy, hogy a Vasszentmihályi és Szentgotthárdi csomópontok közötti szakasz ideiglenes forgalomba helyezése már 2021. június 3-án megtörtént. Ezáltal Rönök és Szentgotthárd-Jakabháza már nyár eleje óta mentesült az átmenő forgalom alól

– emlékeztet a közlemény.

A Szentgotthárdi csomópont és a magyar-osztrák határ közötti szakasz forgalom számára történő megnyitása az osztrák S7-es út csatlakozását követően lesz lehetséges, ennek várható legkorábbi ideje 2024. év vége

– teszik hozzá.

Az M80 autóút teljes szakaszának végleges forgalomba helyezése és ünnepélyes átadása 2021. október 21-én megtörtént.

Jelen beruházáshoz kapcsolódóan valósul meg a 8707 j. összekötő úttal párhuzamos kerékpárút előkészítése az M8 autóút Körmend-Rábafüzes országhatár szakasz Nyugati csomópontja és a 8 sz. főút között, valamint az M80 autóút Körmend-Rábafüzes országhatár közötti 2×1 sávos szakaszhoz kapcsolódó új körmendi mérnökségi telep építése is.

Előbbi projekt tervezése már véget ért, utóbbi kivitelezési szerződése aláírásra, forrásigénye beküldésre került

– szól a közlemény.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, európai uniós forrásból, a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében valósult meg nettó 626 millió 877 ezer 984 forint értékben.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.