Minden információ kiderült a január elsején csatasorba lépő szombathelyi Blaguss buszokról

Fehér Buda 2021-12-20 15:30:00
Szombathely több pontján is felbukkannak majd az új jegykiadó automaták, az autóbuszvezetőknél viszont nem lehet majd jegyet venni.

Sajtótájékoztatót tartott hétfőn délután a Blaguss Agora Hungary Kft. a szombathelyi helyijáratos buszokról. Az eseményen részt vett Szombathely városvezetése részéről dr. Nemény András polgármester és Horváth Soma, városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, a Blaguss Agora Hungary Kft. részéről Szlávik Gábor ügyvezető igazgató, valamint Tóth Gergely, a Blaguss térségi vezetője.

Korábban írtuk, hogy a szombathelyi tömegközlekedésre kiírt közbeszerzési pályázatot a Blaguss Agora Hungary Kft. nyerte el 10 évre, így a cég 2022. január 1-től fogja működtetni a helyijáratos szolgáltatást, amit összesen 33 darab Mercedes busz beállításával végzik majd. 3 Mercedes-Benz CitySprinter, 5 Mercedes-Benz Citaro G csuklós és 25 Mercedes-Benz Citaro szóló autóbusz áll a város szolgálatába, amiknek 100 százaléka vadonatúj. A buszok megfelelnek az Euro 6 környezetvédelmi előírásoknak, alacsonypadlósak, klimatizáltak.

 

A buszokat bemutató sajtótájékoztatón többek között elhangzott, hogy elkészült az új, 2022-es menetrendi kiadvány is, mely legközelebb január elejétől lesz megvásárolható a Tourinform Irodában (Szombathely, Király u. 1.), valamint a Lara Home Shopban (Szombathely, Domus Áruház). A füzet tartalmazza Szombathely helyi autóbuszvonalainak menetrendjét, valamint egy nagyméretű vonalhálózati térképet, de 

 a december havi bérleteket január 5-ig fogadja el a Blaguss a járatain. 

Jegy- és bérletvásárlás lehetséges:

- a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban,
- az OTP Simple, Telenor Wallet és Voxpay mobilalkalmazásban,
- az Éhen Gyula téren*, az Órásháznál, valamint a Városháza megállóhelyen jegykiadó automatáikból bankkártyával,
- személyesen az Éhen Gyula téri pénztárban, a GySEV utascentrumban, valamint a Tourinform irodában január 1-től,
- januártól az autóbuszokon bankkártyával (csak vonaljegy, kedvezményes vonaljegy és napijegy).

*Az Éhen Gyula téren a jelenlegi Volánbusz-automata helyére kerül a Blaguss-automata.

 

 
Felszállás csak az első ajtónál lehetséges, ahol autóbuszvezetők ellenőrzik a jegyek, bérletek érvényességét. A bérleteket és az ingyenes utazásra jogosító igazolványokat (pl. 65 éven felettiek) fel kell mutatni felszálláskor, a menetjegyeket át kell adni autóbuszvezetőnek kezelésre. A bérletek vásárlásakor meg kell adni annak az igazolványnak a számát, mellyel az utas a bérletet használni fogja. Bármilyen fényképes személyazonosításra alkalmas igazolvány használható, illetve elfogadják a korábbi szolgáltató bérletigazolványait, ugyanakkor új bérletigazolványt már nem értékesítenek. A diákigazolványok számát diákbérlet vásárlásakor meg kell adni.
 
Bizományosi értékesítőhelyek:

  • Lara Home Shop a Domus Áruházban
  • Hangulat vegyeskereskedés (Rumi út 22.)
  • Tourinform Iroda (Király utca 1.)
  • GySEV utascentrum (vasútállomás
  • Blaguss Agora Éhen Gyula tér

További bizományosi értékesítőhelyekkel (pl. Szentkirályi Posta,Szent Gellért Vegyeskereskedés, Lottózó) a tárgyalás folyamatban van. 

 

A „Közlekedési Mobiljegy” alkalmazással egyszerűen, kényelmesen lehet megváltani a szombathelyi helyi autóbuszokra érvényes jegyeket, bérleteket. Az alkalmazás okostelefonra való letöltése után egy gyors ügyfélregisztrációt kell csak elvégezni, majd kényelmesen lehet használni a bankkártyát, vagy feltölteni a belső egyenleget a vásárláshoz.
A mobilfizetéses vásárlás egyszerű, gyors és biztonságos, a mobiltelefonnal vásárolt jegy és bérlet ára megegyezik az egyéb, hagyományos módon vásárolt díjtermék mindenkori árával.
A napijegyek, illetve a bérletek a papíralapú változatokhoz hasonlóan használhatók: az elsőajtós felszálláskor az applikáció megnyitását követően kell megnyomni a mobiljegyen, vagy bérleten található gombot, majd beolvasni az autóbuszon elhelyezett kódot.

A sikeres beolvasás után az alkalmazásban megjelenő animált szimbólumot kell bemutatnia az autóbuszvezetőnek, vagy utazás során az ellenőrnek.

 

 

Az alkalmazással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:

  • Az alkalmazás ingyenesen letölthető Android operációs rendszerű mobiltelefonokra
  • Támogatott operációs rendszerek: Android 5.0 (vagy ennél újabb verzió)
  • Egyszerű, mobilra optimalizált ügyfélregisztráció után használható

A mobiltelefon feltöltöttségéről és a mobiladatkapcsolat biztosításáról az felhasználónak szükséges gondoskodnia. Amennyiben nem jelentkeznek ki az alkalmazásból, az érvényesített jegyek, bérletek még offline állapotban is elérhetőek jegyellenőri leolvasásra.

 

Fontos információ: az autóbuszvezetőknél 2022-től készpénzért nem lehet jegyet vásárolni!

Az autóbuszokat ugyanakkor felszerelik jegykiadó automatákkal, így kényelmesen, gyorsan, bankkártyával megvásárolható a fedélzeten a menetjegy vagy napijegy.
 
Az útvonaltervező segítségével gyorsan információhoz lehet jutni a járatok közlekedéséről: https://szombathely.utas.hu/. Nemcsak a menetrend, a tényleges indulási időpontok is láthatóak lesznek a felületen, és természetesen a Google-térképen is. Érdemes kipróbálni a megállóhelyi menetrendeket is: adott megállóhelyre kattintva, a vonalszámokat kiválasztva megtekinthetőek a tervezett indulási időpontok. A járatok közlekedésével kapcsolatos naprakész információkat a honlapon, valamint a Blaguss Facebook-oldalán teszik közzé.

Szólj hozzá!

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.