Haladékot kaptak a tanárok a kötelező oltás kapcsán

Székely Zoárd 2021-12-19 09:52:00
Pontosabban még két hetet.

Haladékot kaptak a tanárok, december végéig még beoltathatják magukat azok, akik eddig nem kérték a koronavírus elleni vakcinát. Az erről szóló levelet hétfőn kapják meg az érintettek – közölte az RTL Klub Híradója.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) figyelmeztető sztrájkot hirdet január 31-re, miután a közös sztrájkbizottságuk tárgyalt a kormány képviselőjével.

Legutóbb Devecserben azért tüntettek, hogy ne küldjék kényszerszabadságra a beoltatlan tanárokat. A félpályás demonstráción csaknem 150-en vettek részt. A polgármester elmondása szerint a városban hét pedagógus nem kérte a vakcinát. 

Januárban összeomolhat a magyar oktatás

December 15-e a határideje az első oltás felvételének az állami intézményekben. A Nemzeti Pedagógus Kar felmérése alapján az derült ki, hogy 3 ezer tanár nem tervezi felvenni az oltást, míg az EMMI tájékoztatásában 10 százalék szerepel, ami 15 ezer fő is lehet.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint csoportösszevonással és helyettesítéssel Budapesten és a nagyobb városok iskoláiban várhatóan pótolni tudják a kieső tanárokat.

A PDSZ felmérései szerint nagyjából a pedagógusok 10 százaléka utasítja el az oltást, ami azt jelenti, hogy ha a jövőben is megmarad az ágazatban a kötelező vakcinafelvétel, akár 4-5 ezer pedagógus is kieshet az oktatási rendszerből.​

 

 

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.