Észak-Koreában egy az egyben betiltották a nevetést

Fehér Buda 2021-12-18 16:31:39
11 napig kell szomorkodnia az ország lakóinak.

10 éve halt meg Kim Dzsong-Il, Észak-Korea korábbi vezetője. Az észak-koreai kormány ezért úgy döntött, hogy 11 napra betiltják a szórakozást. A döntés értelmében

az ország lakóinak tilos nevetnie.

De az országban betiltották az alkoholfogyasztást is a gyászidőszak végéig. A szigorú intézkedésekről egy észak-koreai állampolgár beszélt a Radio Free Asia-nak, ő elmondta, hogy december 17-én, Kim Dzsong-Il halálának évfordulóján még boltba sem mehetnek az országban. 

Észak-Koreában nem ez az első ilyen nemzeti gyásznap, korábbi megemlékezéseken már előfordult olyan, hogy valakiket iváson értek. A rádiónak nyilatkozó ember azt mondja, őket elvitték a rendőrök, és többet nem is látták őket. De az embereknek arra is oda kell figyelnie, hogy az utcán megfelelő mértékben gyászolják a vezetőt, mert akin nem lesz úrrá a szomorúság, hasonló sorsa számíthat.

Kim Dzsong-Il 2011-ben veszítette az elétét egy szívrohamot követően. A diktátor 1994 óta vezette az országot, a helyét a legfiatalabb gyermeke, Kim Dzsong-Un vette át. Dzsong-Il haláláról azóta minden évben 10 napon keresztül emlékeznek meg, ám a 10. évfordulón ezt az időszakot 11 napig tolták ki. 

Az észak-koreaiak abban reménykednek, hogy jövőre már csak egy hétig tart majd a gyászidőszak, éppen úgy, mint Dzson-Il édesapjának, Kim Il-Szung esetében, mivel a hosszadalmas gyászolás feldúlja az életüket, sok esetben pedig éhínséghez vezet.

Szólj hozzá!

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Borkai: Dézsi megrendelésére adják ki a Fullánk nevű lejárató újságot

Borkaiék szerint nem loptak el 8000 darab Fullánk újságot.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.