Kopaszra vágták a kőszegi Temető utca fáit, pedig a lakók csak azt kérték, hogy kicsit metsszék meg őket

Székely Zoárd 2021-12-15 14:57:28
Fél éve húzódik a fametszés problémája, nem mindenki elégedett az eredménnyel.

„Sok problémával kell szembesülniük a Temető utca, többségében idős lakóinak. Megrepedezett házak, megsüllyedt temetőkerítés, zaj- és porártalom, sérült tetők is árulkodnak az utca megpróbáltatásairól, amit részben az egész nap fel- és lefelé dübörgő erdészeti kamionok okoznak"

– erről számolt be az Összefogás Kőszegért Egyesület egy áprilisi Facebook-bejegyzésben.

A Temető utca lakói még áprilisban fordultak panaszaikkal Kőszeg Város Önkormányzatához és a körzet egyéni képviselőjéhez, majd eredmény híján az egyesületet is megkeresték. A lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy megoldást találjanak a problémákra: arra kérték az önkormányzatot, hogy vágják vissza szakszerűen az utca lombos fáit, mert rengeteg kellemetlenséget és kárt okoznak a fákról letörő ágak, a termés pedig folyamatosan szennyezi a járdát, a házaik tetejét, és eldugítja az ereszeket.

Az önkormányzat korábban a munka magas költségeire hivatkozva elutasította a kérést.

Az Összefogás Kőszegért Egyesület tagjai személyesen is ellátogattak a Temető utcába, ahol a lakóktól megtudták, hogy a Szombathelyi Erdészeti Zrt. szállító óriásai már reggeltől kezdve száguldoznak fel-le az utcában jól megpakolva, a súlykorlátozás ellenére. Emellett hangsúlyozták, hogy a köztemető oldalfala szintén nagyon rossz állapotban van.

Az említett problémákat az egyesület önkormányzati képviselői is jelezték az illetékesek felé, azok mielőbbi megoldását kérve.

Egy két héttel ezelőtti bejegyzés szerint az egyik problémát sikerült megoldania a kőszegi önkormányzatnak:

az említett fákat ugyanis azóta visszavágták.

Erről szintén az egyesület számolt be a közösségi oldalán, ahol azt írják, „a másik két problémára is pont kerülhet, hiszen forrás és reményeink szerint szándék is mutatkozik a megoldásra".

„Egyesületünk az erdészeti faszállító teherautók lassítását, alkalomszerűen elvégzett súly-ellenőrzését, hosszabb távon más, a várost elkerülő útvonal kijelölését javasolja. A Városi Köztemető falának állapotával kapcsolatban pedig szeretnénk elérni, hogy jusson egy-két millió a biztonságos megoldásra onnan, ahonnan az egyházi épületek, vállalkozások felújítására, kialakítására milliárdok állnak rendelkezésre!"

– írja az egyesület.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

A poszt alatti kommentek alapján azonban elég nagy felháborodást váltott ki a fanyírás, ugyanis eredetileg egy kisebb metszést próbáltak kicsikarni az önkormányzattól, ám a képeken jól látható, hogy kopaszra vágták az összes fát az utcában - legalábbis a házak felőli oldalon.

Az ügyben mi is megkerestük a kőszegi önkormányzat hivatalát, hogy mi szükség volt a fák lombkoronáinak ilyen drasztikus lenyírása, illetve milyen lépésekre számíthatnak a Temető utca lakói, nevezetesen a faszállító teherautók elterelése és a temető falának felújítása kapcsán.

 

Címlapfotó: Összefogás Kőszegért Egyesület Facebook

Szólj hozzá!

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.