23 pontot vert az Egis Körmend a Szegedre

Farkas Bazsi 2021-12-15 19:37:00
Nagyon kellett már a győzelem a piros-feketéknek.

Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák 97-74 (26-17, 17-17, 29-22, 25-18)

Bajnokság, 3. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Győrffy P., Söjtöry T., Goda L. (Téczely T.)

Körmend: Stokes 19/12, White 19/3, Martinez 2, Szavics 13/6, Gordon 12. Cserék: Kenéz -, Henry 7/3, Ferencz 9/9, Krivacsevics 10, Kiss 3/3, Durázi 3/3, Érsek -.

Szeged: Persons 16, Cook 18/6, Szatmári 2, Bognár 10/3, Alston 13. Cserék: Balogh -, Keller 5/3, Kerpel-Fronius 8/6, Filipovics 2.

Fontos sorozathoz érkezett az Egis Körmend, ugyanis a következő öt mérkőzését hazai pályán játssza a csapat. Az első vendég viszont nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, ugyanis Simándi Árpád kezei alatt eddig kettőből kettő bajnokit nyert meg a Szeged. A vendégeknél Hunt végül ott volt a többiekkel, de nem tudta vállalni a játékot.

Gordon szerzett kosarat Stokes passzából, majd Bognár adta el a labdát, amit White büntetett meg három ponttal, 5-0-ra ellépett a Körmend, rögtön a mérkőzés elején. Alston kosaraival egyre zárkózott a Szeged, de megint jött egy jobb periódus a hazaiaktól (9-4). Persons is feliratkozott a pontszerzők közé, rögtön négyet rámolt be, de Stokes már a második tripláját dobta, így nem tudott fordítani a vendég alakulat. Küzdelmes volt a találkozó, végig ott loholt a piros-feketéken a Szedeák, de minden felzárkózási kísérletet visszavert egyelőre a vasi csapat (16-15). Gordon brusztolta be a gyűrűbe a labdát, majd Martinez küldött a helyére egy távoli duplát a sarokból, megint öt volt közte. A negyed végi hajrát jobban megnyomták a hazaiak, 26-17-tel zárult az első tíz perc.

Bognár félhorga nyitotta a második felvonást, majd Keller Iván dobott egy hármast, újra megkezdte volna a felzárkózást a Szeged, ezúttal viszont Henry célzott pontosan a túloldalon (28-22). White kétszer is megzörgette a szegedi hálót, ezzel pedig meglett a közte tíz, időt kért Simándi Árpád (32-22). Persons egy többperces kosárszünetet tört meg a belépésével, ezúttal Gordontól érkezett a válasz. Ebben a periódusban inkább a védekezés dominált, magabiztosan őrizte megnyugtató előnyét az Egis Körmend (39-27).  Egy darabig megmaradt a felek között a 10-12 pontos differencia, ám közel egy perccel a félidő vége előtt Cook hármasával hétre jött fel a Szeged, ezúttal Antonisz Konsztantinidesz hívta magához az övéit (41-34). A hátralevő időben már csak egy kosár esett, mégpedig Krivacsevics zsákolása, megmaradt a közte kilenc a nagyszünetre. 43-34.

A fordulás után Szavicsnak köszönhetően megint kétszámjegyű lett a különbség, ráadásul White is zsákolt egyet, Cook büntetőkkel szépített a túloldalon (47-36). Egyre jobban kezdtek meglépni a körmendiek, már tizenöttel is mentek a piros-feketék, amikor Persons dobott be egy középtávolit (52-39). Krivacsevics percei következtek, és bár néha a szegedieknek is sikerült betalálnia, a harmadik negyed első öt perce egyértelműen a Körmendé volt (56-42). Amint egy kicsit közelebb férkőzött volna a vendég csapat, azonnal jött a válasz a vasiaktól, nem engedtek ki egy pillanatra sem (61-47). Persons és Cook vezérletével sikerült benéznie hosszú idő után a Szedeáknak, ekkor viszont megrázta magát a Körmend és visszaállította a differenciát a záró etap előtt, sőt, Stokes az utolsó másodpercben faulttal együtt dobott be egy hármast. 72-56.

A légiósaira támaszkodva próbálta csökkenteni a különbséget a Szeged, ami ideig-óráig sikerült is, de aztán megint jött egy jobb periódus a hazaiaktól és villámgyorsan már a húszat súrolta a differencia (84-66). Szavics visszalépős hármasával ez is meglett, időt kért a Szeged (87-66). Innen már nem volt visszaút a szegedieknek, valósággal gálázott az Egis Körmend, amely megérdemelten húzta be a találkozót és győzelemmel kezdte az ötmeccses hazai sorozatát. 97-74.

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.