"Azt hittem, meghalok" - mondja a brit férfi, akire feldühödött vidrák egy csoportja támadott rá

Fehér Buda 2021-12-10 16:38:03
10 másodperc alatt 26 alkalommal harapták meg az állatok.

Egy csapat vidra rátámadott egy brit férfire egy szingapúri parkban, írja a The Straits Times. Graham George Spencer azt mondja, a vidrák előbb üldözőbe vették,

majd leteperték és tíz másodperc alatt 26-szor haraptak belé.

A férfi a lapnak elmondta, hogy a reggeli sétáján volt éppen, amikor egy nagyjából 20 vidrából álló család sétált keresztül előtte a park egyik ösvényén. A vidrákat egy éppen arra futó férfi ijeszthette meg, az állatok ezután egyből támadásba lendültek. A futónak ugyan sikerült kikerülnie az állatokat, Spencernek azonban már nem volt ilyen szerencséje, a vidrák először a bokáját kezdték harapdálni, majd a combjába és a fenekébe is beleharaptak.

Fotó: Pixabay

A férfi ekkor elesett, az állatok pedig elözönlötték. Spencer szerint olyan volt a támadás, mint egy horrorfilm egy jelenete, a férfi agyán az is átfutott, hogy az állatok simán meg is ölhették volna. Szerencséjére nem egyedül sétált a parkban, hanem vele tartott egy barátja is, aki kiáltásokkal sikeresen elkergette az állatokat, így Spencer megmenekült.

A férfinek a támadás után kórházba kellett mennie, ahol tetanusz oltást, valamint antibiotikumokat is kapott. A sebei olyan súlyosak voltak, hogy a november végi támadás óta már háromszor járt kórházban, eddig nagyjából ezer dollárt költött a kórházi számláira. 

Szingapúrban eredetileg őshonosak voltak a vidrák, ám az elmúlt évtizedekben szennyezetté váltak a város vizei, így az állatok kiszorultak a területről. Szingapúr azonban az elmúlt néhány évben odafigyelt a környezetvédelemre, a megtisztuló vizekbe így visszatértek az állatok. A vidrák amúgy általában szelíd emlősök, a városlakók sokszor találkoznak velük, de néha előfordul, hogy beleharapnak egy-egy járókelő bokájába.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is