Havazás miatt adtak ki figyelmeztetést Győr-Moson-Sopron és Vas megyére

Vágvölgyi Bálint 2021-12-08 17:49:45
Az Alpokalján akár 20 centi hó is összejöhet.

Ónos eső és havazás miatt is adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre. Az MTI-hez szerdán eljuttatott veszélyjelzés szerint ónos eső lehetősége miatt Veszprém megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ott több órán át tartósan eshet ónos eső. Budapestre, Pest, Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az ónos eső miatt.

Emellett Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére a havazás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Szerda késő este nyugat felől érkezik a csapadékzóna. Az Alpokalján már kezdetben is havazás várható, míg a Dunántúl más részein havas esőre, ónos esőre lehet számítani.

Csütörtökön a hajnali órákra az ónos eső már a Dunántúl középső és keleti felére is kiterjed (döntően átmeneti jelleggel), de kiemelten Veszprém megyében akár 5 milliméternyi csapadék is hullhat a késő délelőtti órákig. A csapadék halmazállapota ezt követően északnyugat felől nagyobb területen havazásba vált át. Az Északnyugat-Dunántúlon 10 centiméternél is több, az Alpokalján akár 20 centiméternyi hó is összegyűlhet.

Azt is megjegyezték, hogy csütörtökre virradó éjszaka zúzmarás ködfoltok képződhetnek. Csütörtökön napközben a megélénkülő északnyugati szél az Észak-Dunántúlon hordhatja a havat - írta a meteorológiai szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a közútkezelő azt kérte, hogy aki a várható ónos esővel és havazással érintett területen közlekedne, még utazás előtt tájékozódjék az aktuális forgalmi helyzetről, az út- és látási viszonyokról a cég Útinform szolgálatának diszpécsereinél, vagy a www.utinform.hu oldalon.

Kiemelték: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. illetékes mérnökségei a szükséges előszórási és hóeltakarítási munkákról ütemezetten gondoskodni fognak. Először a gyorsforgalmi hálózaton, majd a főutakon, ezt követően a településeket összekötő mellékutakon, illetve bekötőutakon végeznek síkosságmentesítést, amíg az indokolt, vagy amíg a havazás el nem áll - olvasható közleményükben.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”