Kényszertörlés alá került a részben önkormányzati tulajdonú, az adventi vásárt is szervező Győri Vásár Kft.

Papp László Tamás 2021-12-06 15:49:00
Bozsoky Milán ügyvezető szerint idén is ugyanazok az emberek végzik az érdemi szervezést, csupán más cég bevonásával. Az ügyvezetőt, illetve a polgármestert megkérdeztük a kényszertörlési eljárás okáról is.

Az Opten cégnyilvántartó portál szerint a jelenleg a győri önkormányzat, valamint Bozsoky Milán Ferenc ügyvezető, továbbá egy másik magánszemély, Galló Zoltán Szabolcs tulajdonában lévő Győri Vásár Kft. 2021. október 22-e óta kényszertörlési eljárás alatt áll.

A bíróság a céget eltiltja a további működéstől, egyben megszűntnek nyilvánítja és elrendeli a cég elleni kényszertörlési eljárás lefolytatását

– írta végzésében a Győri Törvényszék Cégbírósága.

A cég már tavaly is nehéz helyzetben volt.

„Ez az év cégünket sem kímélte, komoly veszteségek sora övezte hónapjainkat. Elvesztettük ügyvezetőnket, a néhai Bozsoky Zoltánt, aki maga is rengeteget tett a győri rendezvények jelenlegi színvonaláért.

Idén az összes rendezvényünk törölve lett. Gyakorlatilag ebben az évben 0 Forint árbevételt érünk el. Megismertük ennek a pandémiás időszaknak a rossz oldalait, nem kell bemutatni”

– írta lapunkhoz 2020. december 11-én eljuttatott közleményében az ügyvezető.

Ugyanakkor a Győri Vásár Kft. már a járvány előtt, a 2019-es évben is nullás bevételt produkált, (pedig akkor még meg volt tartva a vásár) emellett

2010 és 2021 között összesen 23 végrehajtási eljárás indult ellenük.

(2015 óta az összes ilyen eljárás - szám szerint kilenc - a NAV részéről indult.) Tehát a pénzügyi helyzetük nem igazán biztató. 

Az adventi vásár idén.

Fotó: Fekete Miklós

A cég ügyvezetője megkeresésünkre ezt mondta:

A Győri Vásár Kft. egy könyvelői malőr miatt került ebbe az eljárásba, mivel egy papír nem jutott el a címzetthez. Ez egy ideiglenes állapot, ami a jogi határidők lejártával orvosolható, jelenleg is a megoldásával foglalkozom

– állítja Bozsoky Milán Ferenc.

A Győri Vásár Kft. 2020. évi beszámolójának kiegészítő mellékletében az áll, hogy a számviteli bizonylatok jelenleg nem fellelhetőek:

Fotó: e-beszamolo.im.gov.hu

Viszont Dézsi Csaba András polgármester a győri adventi vásáron kirobbant macskaprém-botrány ügyében (melyben állatkínzás miatt rendőrségi nyomozás folyik, amiről az Ugytudjuk is beszámolt) ezt írta a 2021. november 30-i posztjában:

Kértük a Győri Vásár Kft.-t, hogy a vállalkozóval a szerződést azonnali hatállyal mondja fel és haladéktalanul távolítsa el az árusok köréből.

Csakhogy ekkor a kényszertörlési eljárás már több mint egy hónapja folyt a céggel szemben.

Macskákról nyúzott bundákat árultak a győri adventi vásárban

Tegnap jelent meg a poszt az egyik állatvédő Facebook-csoportban, hogy macskabundát árulnak a győri karácsonyi vásáron. Ugyancsak a közösségi oldalon értesültünk róla, hogy rendőri intézkedés is történt, melyre rá is kérdeztünk a megyei kapitányságnál. Az Ön által feltett kérdésekkel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az ügyben a Győri Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya állatkínzás vétsége miatt büntetőeljárást indított - válaszolták.

Polgármester Úr a posztjában azért említett minket, mivel hosszú évek óta dolgozunk együtt eredményesen a várossal, annak idején az első városi rendezvényeket még édesapám, a cég akkori tulajdonosa kezdte el üzlettársával, bizonyosan emlékszik például a Magvassy Sportcsarnoknál tartott Győri Általános Vásárokra vagy akár a jelenleg is zajló Adventi Vásárra

– fogalmazott Bozsoky Milán Ferenc ügyvezető.

Édesapám a tavalyi év során tragikus hirtelenséggel elhunyt, így a cégben való tulajdonrészt én örököltem és vittem tovább, de szerencsére a kapcsolati hálónk megmaradt, és tevékenységünket zavartalanul folytathattuk

– tette hozzá.

Az idei évben a kényszertörlési eljárás miatt így mi nem tudtunk szerződni a kereskedőkkel, de a szervezői gárda nem változott, ezért is hivatkozott ránk a Polgármester Úr, mint a Győri Vásár Kft. csapata, mivel ugyanazok az emberek végzik az érdemi szervezést, csupán más cég bevonásával

– mondja Bozsoky

Nem gondolom, hogy ennek a cikknek nagy hírértéke lenne, mivel teljes mértékben szabályos a szervezés, és évtizedek óta foglalkozunk ezzel a rendezvénnyel, csupán az előbb említett hiba miatt kényszerültünk az idei évben egy másik név alatt futni

– véli az ügyvezető, hozzáfűzve:

Bármilyen további kérdése van, szívesen állok rendelkezésére, de kihangsúlyoznám, hogy politikai jellegű témákban nem szeretnénk oldalt vállalni, mivel a semlegesség jegyében végezzük munkánkat megalakulásunk óta

– mondta Bozsoky Milán Ferenc.

Megkérdeztük az ügyben Dézsi Csaba András polgármestert is, de ő idáig nem reagált.

Szólj hozzá!

Hétvégén ezúttal az ország nyugati részén várható havazás

A meteorológiai előrejelzések alapján szombat délelőtt havazás kezdődhet az ország észak-nyugati részén, vagyis Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém vármegye területén. 

Hét évet kapott a győrújfalui halálos balesetet okozó sofőr

A vádlott annak ellenére mulatságosnak tartotta közlekedését, hogy a hátul ülő utasai sikoltoztak, volt, aki azt kérte, hogy álljon meg.

LMP: a kormány visszaél a kiemelt beruházások jogintézményével

A jogszabályt kritizálva Szendefy Mária, az LMP országos elnökségének tagja példaként a Fertő tavi turizmusfejlesztést hozta fel.

Az eső miatt elmaradnak a szombathelyi adventi vásár pénteki színpadi programjai

Az árusok nyitva lesznek, a programokat vasárnap pótolják.

Évi 100 ezer euróért a Schaeffler a névadója 5 évig a szombathelyi Arena Savariának

A sportcsarnokot üzemeltető Sportiskola a működésére költi a támogatást.

Tévében a Falco Szolnok elleni meccse

Vasárnap délutáni matiné.

Az LMP üdvözli a debreceni akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyének megsemmisítését

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás során a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról