Kényszertörlés alá került a részben önkormányzati tulajdonú, az adventi vásárt is szervező Győri Vásár Kft.

Papp László Tamás 2021-12-06 15:49:00
Bozsoky Milán ügyvezető szerint idén is ugyanazok az emberek végzik az érdemi szervezést, csupán más cég bevonásával. Az ügyvezetőt, illetve a polgármestert megkérdeztük a kényszertörlési eljárás okáról is.

Az Opten cégnyilvántartó portál szerint a jelenleg a győri önkormányzat, valamint Bozsoky Milán Ferenc ügyvezető, továbbá egy másik magánszemély, Galló Zoltán Szabolcs tulajdonában lévő Győri Vásár Kft. 2021. október 22-e óta kényszertörlési eljárás alatt áll.

A bíróság a céget eltiltja a további működéstől, egyben megszűntnek nyilvánítja és elrendeli a cég elleni kényszertörlési eljárás lefolytatását

– írta végzésében a Győri Törvényszék Cégbírósága.

A cég már tavaly is nehéz helyzetben volt.

„Ez az év cégünket sem kímélte, komoly veszteségek sora övezte hónapjainkat. Elvesztettük ügyvezetőnket, a néhai Bozsoky Zoltánt, aki maga is rengeteget tett a győri rendezvények jelenlegi színvonaláért.

Idén az összes rendezvényünk törölve lett. Gyakorlatilag ebben az évben 0 Forint árbevételt érünk el. Megismertük ennek a pandémiás időszaknak a rossz oldalait, nem kell bemutatni”

– írta lapunkhoz 2020. december 11-én eljuttatott közleményében az ügyvezető.

Ugyanakkor a Győri Vásár Kft. már a járvány előtt, a 2019-es évben is nullás bevételt produkált, (pedig akkor még meg volt tartva a vásár) emellett

2010 és 2021 között összesen 23 végrehajtási eljárás indult ellenük.

(2015 óta az összes ilyen eljárás - szám szerint kilenc - a NAV részéről indult.) Tehát a pénzügyi helyzetük nem igazán biztató. 

Az adventi vásár idén.

Fotó: Fekete Miklós

A cég ügyvezetője megkeresésünkre ezt mondta:

A Győri Vásár Kft. egy könyvelői malőr miatt került ebbe az eljárásba, mivel egy papír nem jutott el a címzetthez. Ez egy ideiglenes állapot, ami a jogi határidők lejártával orvosolható, jelenleg is a megoldásával foglalkozom

– állítja Bozsoky Milán Ferenc.

A Győri Vásár Kft. 2020. évi beszámolójának kiegészítő mellékletében az áll, hogy a számviteli bizonylatok jelenleg nem fellelhetőek:

Fotó: e-beszamolo.im.gov.hu

Viszont Dézsi Csaba András polgármester a győri adventi vásáron kirobbant macskaprém-botrány ügyében (melyben állatkínzás miatt rendőrségi nyomozás folyik, amiről az Ugytudjuk is beszámolt) ezt írta a 2021. november 30-i posztjában:

Kértük a Győri Vásár Kft.-t, hogy a vállalkozóval a szerződést azonnali hatállyal mondja fel és haladéktalanul távolítsa el az árusok köréből.

Csakhogy ekkor a kényszertörlési eljárás már több mint egy hónapja folyt a céggel szemben.

Macskákról nyúzott bundákat árultak a győri adventi vásárban

Tegnap jelent meg a poszt az egyik állatvédő Facebook-csoportban, hogy macskabundát árulnak a győri karácsonyi vásáron. Ugyancsak a közösségi oldalon értesültünk róla, hogy rendőri intézkedés is történt, melyre rá is kérdeztünk a megyei kapitányságnál. Az Ön által feltett kérdésekkel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az ügyben a Győri Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya állatkínzás vétsége miatt büntetőeljárást indított - válaszolták.

Polgármester Úr a posztjában azért említett minket, mivel hosszú évek óta dolgozunk együtt eredményesen a várossal, annak idején az első városi rendezvényeket még édesapám, a cég akkori tulajdonosa kezdte el üzlettársával, bizonyosan emlékszik például a Magvassy Sportcsarnoknál tartott Győri Általános Vásárokra vagy akár a jelenleg is zajló Adventi Vásárra

– fogalmazott Bozsoky Milán Ferenc ügyvezető.

Édesapám a tavalyi év során tragikus hirtelenséggel elhunyt, így a cégben való tulajdonrészt én örököltem és vittem tovább, de szerencsére a kapcsolati hálónk megmaradt, és tevékenységünket zavartalanul folytathattuk

– tette hozzá.

Az idei évben a kényszertörlési eljárás miatt így mi nem tudtunk szerződni a kereskedőkkel, de a szervezői gárda nem változott, ezért is hivatkozott ránk a Polgármester Úr, mint a Győri Vásár Kft. csapata, mivel ugyanazok az emberek végzik az érdemi szervezést, csupán más cég bevonásával

– mondja Bozsoky

Nem gondolom, hogy ennek a cikknek nagy hírértéke lenne, mivel teljes mértékben szabályos a szervezés, és évtizedek óta foglalkozunk ezzel a rendezvénnyel, csupán az előbb említett hiba miatt kényszerültünk az idei évben egy másik név alatt futni

– véli az ügyvezető, hozzáfűzve:

Bármilyen további kérdése van, szívesen állok rendelkezésére, de kihangsúlyoznám, hogy politikai jellegű témákban nem szeretnénk oldalt vállalni, mivel a semlegesség jegyében végezzük munkánkat megalakulásunk óta

– mondta Bozsoky Milán Ferenc.

Megkérdeztük az ügyben Dézsi Csaba András polgármestert is, de ő idáig nem reagált.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.