Bana Tibor már a baleset előtt jelezte, hogy baj lesz a körmendi gyalogátkelőhelyeken, de a polgármester szerint ez csak politikai haszonszerzés, és persze Gyurcsány

ugytudjuk.hu 2021-12-06 11:14:00
Bebes István "természetesen" hivatalosan nem válaszol az országgyűlési képviselőnek, de a Facebookon azért elismeri, hogy igaza van.

Körmend polgármestere, Bebes István (Fidesz-KDNP) a Facebookon üzent Bana Tibornak (független), az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltjének. Szerinte politikai hasznot kíván kovácsolni egy közelmúltbeli, szomorú esetből, ami egy körmendi gyalogátkelőhelynél történt.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

A valóság ezzel szemben az, hogy a problémával már a balesetet megelőzően is foglalkoztam

írja Bana.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

A bejegyzés szerint a jelenleg független országgyűlési képviselő szerint november elején nyilvánosan jelezte, hogy lakossági megkeresések nyomán személyesen is megvizsgálta az érintett szakaszokon a közlekedésbiztonsági helyzetet.

Miután ez megtörtént, ígéretet tettem arra, hogy a következő napokban utánajárok az illetékeseknél, hogy mit lehet tenni az ügy érdekében, mielőtt egy balesetben bárki megsérül. Levélben kerestem meg polgármester urat, ám választ a mai napig nem kaptam

– jelentette ki az ellenzék képviselójelöltje, majd hozzátette:

Önmagában szomorú, hogy egy közérdekű kérdésben egy országgyűlési képviselő, aki a körmendiek megkeresésére jár el, nem számíthat a város vezetőjének együttműködésére. Nem szabad, hogy egy közlekedésbiztonsági kérdés politikai ügy legyen. Nem én tettem azzá. Egészen elképesztő, hogy miután az élet sajnos úgy hozta, hogy bekövetkezett az, amitől tartani lehetett, Bebes István önvizsgálat helyett az én lejáratásommal van elfoglalva.

Bana a bejegyzévével szeretné jelezni: pártállástól függetlenül rá minden választópolgár és településvezető számíthat, mert arra vállalkozott, hogy a térségben élők érdekeit képviselje.

Üdvözlöm az önkormányzat közvilágítás megújítását célzó programját is. Ehhez a magam részéről minden politikai támogatást igyekszem megadni. Azonban polgármester úr sem gondolhatja komolyan, hogy amíg ez a folyamat végbe nem megy, addig a jelenlegi állapotok fenntarthatók.

Kérném Bebes Istvánt, hogy felelősséghárítás és üzengetés helyett legyen partner abban, hogy a közvilágítás modernizálásáig találjunk átmeneti megoldásokat, akár forgalomtechnikai, közlekedés-szabályozási eszközöket is igénybe véve. A veszélyhelyzetet haladéktalanul meg kell szüntetni! A város lakói megérdemlik a minőségi közvilágítást Körmend minden pontján. A baleset elszenvedőjének én is mihamarabbi, teljes felépülést kívánok!

– zárja bejegyzését Bana Tibor.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.