Szabó Krisztián lett az év magyar autóversenyzője

Farkas Bazsi 2021-12-02 07:53:00
A Ralikrossz-világbajnokságon történelmi dobogós helyezéseket szerző Szabó Krisztiánt 2021-ben először választotta az Autósport és Formula Magazin az év legjobb magyar versenyzőjének.

A lap által készített TOP50 legjobb magyar autóversenyzőt felvonultató rangsor már hat éve tartja izgalomban a szakma hazai képviselőit. Bár a koronavírus-járvány még 2021-ben is rányomta a bélyegét a hazai és nemzetközi bajnokságok lebonyolítására, - extra kihívások elé állítva a versenyzőket is - de a körülmények ellenére az Autósport és Formula Magazin szerzői szakértők bevonásával idén is megválasztották a legjobbakat.

Az idei TOP50 magyar autóversenyző lista a megszokottak szerint az Autósport Évkönyv 2021-es kiadványában jelent meg, a rangsor élére pedig idén új győztes emelkedett. A Ralikrossz-világbajnokság mezőnyében szereplő Szabó Krisztián először nyerte meg a szavazást és állt a TOP50 magyar autóversenyző lista élére. A versenyző két hétvégén is dobogóra állhatott a bajnokságban – Belgiumban első magyarként ért el ilyen sikert a WRX-ben –, rendszeresen a döntők résztvevője volt, a zárófordulót világbajnoki esélyesként kezdte, az összetett pontversenyt pedig végül az ötödik helyen zárta.

A fiatal tehetségnek már az elmúlt évek során is érett a győzelem a TOP50-es szavazáson, hiszen a díj 2015-ös létrejötte óta szinte minden évben a közvetlen élmezőnyben zárt az év legjobb magyar autóversenyzőinek rangsorában. Az idei toplista második helyére a Rali-Európa-bajnokságon dobogós helyezést szerző Herczig Norbert, a harmadikra pedig a Kamion-Európa-bajnokság küzdelmeit karrierje során harmadszor megnyerő Kiss Norbert került.

Az Autósport Évkönyvben 2021-ben is megtalálható a teljes 50 fős rangsor, emellett szokás szerint a kötet kihirdeti az év legjobb magyar hölgyversenyzőjét, junior versenyzőjét és csapatát is.

A pandémia sajnos idén is megakadályozza, hogy a korábban megszokott módon ünnepelhesse meg a magyar sajtó a díjazottakat, hiszen a decemberben már hagyománnyá vált TOP50 magyar autóversenyző gála ezúttal is elmarad. A legjobbak azonban így is jutalomban részesülnek: a rangsor első tíz helyezettje és a különdíjasok 2021-ben is egy trófeával gazdagodnak az Autósport és Formula Magazin jóvoltából.

Minden más változatlan maradt a kiadó háza táján, hiszen szokás szerint megjelent a nemzetközi és magyar versenyszezonokról teljes körképet adó Autósport Évkönyv 2021 mellett az F1-es évadot alaposan körbejáró Száguldás és cirkusz 2021 is. A kötetek már megtalálhatók a könyvesboltokban és megrendelhetők a Formula.hu webshopjában. A Formula.hu továbbra is naprakészen szállítja a legérdekesebb és legfontosabb Formula–1-es, valamint nemzetközi és hazai autó-motorsport híreket.

Szólj hozzá!

A 2009-es Forma-1-es világbajnok, Jenson Button is megszólalt Hamilton esetleges visszavonulása kapcsán

Jelenleg mindenkit az foglalkoztat az F1 környékén, hogy felhagy-e a versenyzéssel a hétszeres világbajnok, aki az utolsó versenyhétvége óta kerüli a nyilvánosságot.

Hosszabbított norvég kapusával a Győri Audi ETO KC

Silje Solberg 2024-ig biztosan marad Győrben.

Megszűnik a beoltatlan emberek zárlata Ausztriában

Szakértők már nem tartják észszerűnek a korlátozó intézkedéseket.

A FIFA elnöke a kétévenkénti vb-t ellenző európaiakat kritizálta

Gianni Infantino továbbra is ragaszkodik forradalmi tervéhez.

Kitiltottak a kormány hivatalos Facebook-oldaláról? Ne aggódj, Dúró Dórát is!

A Mi Hazánk elnökhelyettese egy oltásellenes kommenttel verte ki a balhét.

Völnert és Boldogot nem, Navracsicsot viszont indítja a Fidesz áprilisban

Megvan a 106 fideszes jelölt: nincsenek nagy meglepetések.

Pottyondi Edina: Ez már a harmadik kopaszságom, Dominika az én grazi klinikám

Megindokolta a youtuber, hogy miért borotválta le a haját egy videóban.

Schmuck Erzsébet: A Fidesz fejezze be a klímacélok megtorpedózását!

Hogy nevezheti magát klímabajnoknak a kormány, amikor nem hajlandó elfogadni a szükséges klímavédelmi tervet? - kérdezi az LMP társelnöke.

Fogorvos mentett meg egy gömbhalat, aminek túl nagyra nőttek a fogai

A gömbhal először úgy nézett ki, mintha mosolyogna, egy idő után viszont már nem tudott enni.

PDSZ: csak a bíróság mondhatja ki, hogy a sztrájk nem törvényes

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a január 31-i sztrájkot tovább szervezi.

Hogyan éld túl hajléktalanként Győrt?

A korábban pontyakváriumba mászó Kretének aludtak az utcán Győrben, és forgattak erről videót.

Nyáron érkezik a magyar Disney+

Eddig hivatalosan nem volt elérhető hazánkban a streaming-szolgáltatás, de ez már nem tart sokáig.

RTL: Közszereplőt érintő, kompromittáló fényképeket találtak Schadl páncélszekrényében

„Egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek.”

Borongós szerdánk lesz

Az északnyugati szelet a Dunántúl északi részén és a főváros térségében időnként élénk lökések kísérhetik.