Programajánló: Így ünnepli az idei adventet Szombathely

ugytudjuk.hu 2021-11-30 19:59:03
2021-ben sem maradunk élmények nélkül.

Egy csokorba gyűjtve mutatjuk Szombathely idei adventi kínálatának néhány fő elemét:

Savaria Kalendárium 2021:

A tavalyi évben nagy sikernek örvendő adventi játék: a Savaria Kalendárium idén is arra hivatott, hogy a helyi vállalkozók által felajánlott nyereményekkel 24 szerencsés játékosnak tegye szebbé a karácsonyi készülődés időszakát.  A játék december 1-től 24-ig tart. Minden nap, egy, a városunkhoz köthető kérdést teszünk fel a Hová Menjek Szombathelyen Facebook oldalán, ahol az A), B) és C) válaszlehetőségek közül lehet kiválasztani a helyes megoldást, majd másnap kisorsoljuk az aktuális nyertest. A nyereményeket kizárólag helyi vállalkozások felajánlásaiból állítottuk össze, akiknek ezúton is köszönjünk szíves együttműködésüket.  Arra buzdítjuk ezzel a helyieket, hogy támogassák a környékbeli kis- és középvállalkozásokat, s szerezzék be tőlük a karácsonyi ajándékokat, valamint az ünnepi menü hozzávalóit. Reméljük, hogy a játék során sokan velünk tartanak. A játék feltétele, hogy a résztvevő kedvelje a Hová menjünk Szombathelyen Facebook oldalát és megossza az aznapi játékról szóló posztot.

Christmas Bus Szombathelyen:

Idén a karácsony busszal érkezik Szombathelyre! Szombathelyen - a karácsonyi készülődés jegyében - adventi városnéző CHRISTMAS BUS várja az adventre hangolódni vágyókat. Az autóbusz karácsonyi égősorokkal, adventi díszekkel és fagyönggyel díszítve járja a város útjait. A kb. 1,5 órás autóbuszos utazás során a 100 évvel ezelőtti Szombathely története, patinás épületei és karácsonyi szokásai elevenednek meg. Mosolyt előcsaló sztorik, apró meglepetések, forralt bor és rengeteg élmény várja az utasokat.

Időpont: 2021. december 1 -17.

szerda-csütörtök-péntek: 18.00-tól

szombat és vasárnap: 16.00-tól és 18.00-tól

A program ára: felnőtteknek: 2.800 Ft/fő. gyerekeknek: 1.500 Ft/fő

Jelentkezni lehet a 94/312-972-es telefonszámon vagy a www.ventouratravel.hu honlapon keresztül online!

Adventi séták Szombathelyen:

Tudod, hol van Szombathely Fő terén Maria Immaculata szobor? Egyáltalán mi is az? Hol lakott itt az első magyar filmszínésznő - egyáltalán, ki ő? Tudod, mi köze van Szent Sebestyénnek a szombathelyi nagy pestisjárványhoz? Tudod, hogy ma van a Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja?

A fenti kérdésekre is választ kaphatsz a most vasárnap, november 28-án induló hétvégi Adventi sétáinkon! Négy alkalommal is várjuk az érdeklődőket, az egyes séták rövid programját a poszt alatti hozzászólásokban tesszük közzé, de természetesen külön eseményként is posztolni fogjuk őket! A sétákat - hacsak rettenetesen rossz idő nem lesz - mindenképpen megtartjuk, a résztvevők számától függetlenül. A részvételi jegy 500 Ft-ba kerül, melyet indulás előtt a Tourinform Iroda-ban lehet megvásárolni, de természetesen elővételben is beszerezhető.  Fontos tudni, hogy minden megváltott jegy árából 100 forinttal a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület munkáját támogatjuk.

A még hátralévő séták részletes leírása:

December 4.

December 4-én, Szent Miklós ünnepe előtti hétvégén a szentek nyomába eredünk! Azt gondolod, Szombathelyen van két szent, Márton és Quirinus, "osztjónapot"? Nem, nem... Szombathely számos szállal kötődik még jónéhány szenthez, itt nyugszik pl. egy ókeresztény ún. katakomba-szent földi porhüvelye is. Ő Szent Placidus... Szent Sebestyén és Szent Flórián alakja is fontos szerepet játszott a város történetében és van némi közük a dögvészhez is. Szent Erzsébetről és Assisi Szent Ferencről is meg kell emlkékeznünk, akik a város legrébben épült és még ma is eredeti helyén álló templomán osztoznak - a kövek itt is egy szörnyű betegség emlékét is őrzik, mégpedig a lepráét... A séta 14:00 órakor indul, Orbán Róbert helytörténész vezetésével a Tourinform iroda elől. Részvételi díj: 500 Ft.

December 12.

December 12-én római emlékeket keresünk Szombathely belvárosában. Hol húzódott a római városfal? Kik és miért szerepelnek a császárkövön? Hol találkozhattak Savaria római polgárai a Nílus vizével a városban? Borostyánkőút, vagy városi elkerülőút? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk kb. 1 órányi sétán, ami 14:00 órakor indul a Tourinform Iroda elől, a részvételi díj 500 Ft.

December 18.

Érdekességek Szombathely belvárosának épületeiről. A kb. 1 órás sétán megtudhatjuk, mi köze van Szombathelynek az első magyar filmhez, hogy kerül James Joyce szobra a Fő tér 40. falába, kik és miért is szerepelnek a császárkövön, és még Közép-Európa legnagyobb történelmi témájú kültéri freskóját is megtekinthetjük! Találkozó és indulás 14:00-kor a Tourinform iroda előtt. Jegyár: 500 Ft, javasoljuk elővételben megvásárolni - akár ajándékba is!

Adveni vásár:

December 3.

16:00-20:00 Petőfi Adventi Karaván koncertek

 

December 4.

16:30 Gyertyagyújtás a Berzsenyi téren

17:00-17:45 Meggie és Domby Bertalan

18:00-18:45 Ludovicus minikoncert

19:00-19:45 Daniel Speer Band

20:00-21:00 Advent Local Stars

 

December 5.

17:00-17:45 Dorkacoustic

18:00-18:45 Radiogram

19:00-19:45 Gargantua

20:00-21:00 Kugler Zenekar

 

December 10.

17:00-17:45 RM Acoustic

18:00-18:45 Bolondok Aranya

19:00-19:45 A Nyughatatlan

20:00-21:00 Danics Dóra és Szokodi Zoltán

 

December 11.

16:30 Gyertyagyújtás a Berzsenyi téren

17:00-17:45 Mágikus Mintha Akusztik

18:00-18:45 Ludovicus minikoncert

19:00-19:45 Varnyú Country

20:00-21:00 Dénes Emőke, Némedi Árpád és Takács Dániel

 

December 17.

17:00-17:45 Alterego zenekar

18:00-18:45 A&RM Acoustic

19:00-19:45 Kellene Kis Kert

20:00-21:00 Kodachrome

 

December 18.

16:30 Gyertyagyújtás a Berzsenyi téren

17:00-17:45 Nagy Bakonyi Boglárka és Jámbor Nándor

18:00-18:45 Ludovicus minikoncert

19:00-19:45 Kendik Péter

20:00-21:00 Sipőcz Band Acoustic

 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.