Gamer cuccokat ajánlott fel az IVY a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálatnak és a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házának

Fehér Buda 2021-11-24 17:46:00
Egerekből, billentyűzetekből gamer székekből és még sok másból álló csomagok jutottak jó helyre.

Az Ivy Technology AMS Hungary Kft. egy igazán nagylelkű felajánlással kereste fel Szombathely MJV önkormányzatát, írják a szombathely.hu-n. Bokányi Adrienn tanácsnok asszony koordinálásával az egérből, billentyűzetből, laptop táskából, hangszóróból, fülhallgatóból, külső CD íróból és gamer székből álló csomagok eljutottak a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat új Jászai Mari utcai telephelyére, valamint a Forrásközpont Közhasznú Alapítvány fenntartásában működő Óperint utcai Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házba.

Az eszközök átadása és bemutatása kapcsán tartottak az érintettek sajtótájékoztatót elsőként a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat új Jászai Mari utcai telephelyén. Mint ismeretes, Szombathely MJV Közgyűlése a 2019. április 30-i testületi ülésén döntött a Szombathely Jászai Mari utca 4. szám alatti ingatlan hasznosításáról. Ennek értelmében 2019. szeptember 1. napjától a szóban forgó ingatlan két szintjét a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat ingyenes használatba kapta a család- és gyermekjóléti központ valamennyi kötelező szolgáltatásának (klasszikus szociális munka; jogi tájékoztatásnyújtás; pszichológiai tanácsadás; egyéni pár- és családterápia; kórházi szociális munka; utcai és lakótelepi szociális munka; óvodai, iskolai szociális segítő tevékenység; kapcsolattartási ügyelet) biztosítására.

Fotó: Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

A helyszínen Kulcsár Lászlóné intézményvezető elmondta: a gyermekjóléti alapellátás hagyományos, törvényi kötelezettségen alapuló funkciója mellett, annak kiegészítéseként, az épület földszintjén pályázati forrásból különböző életkorú és élethelyzetű személyek, családok, így elsősorban a fiatalok, az idős korosztály és a kisgyermekes családok számára közösségi terek kialakítására is sor kerül. A kivitelezés a befejezéséhez közeledik, a közösségi helyiségek hivatalos bemutatása és átadása a közeljövőben megtörténik.

Az intézményvezető felelevenítette: a projekttel párhuzamosan Bokányi Adrienn tanácsnok asszony közreműködésével egyeztetések kezdődtek az Ivy Technology AMS Hungary Kft.-vel annak kapcsán, hogy a fiatalok számára kialakításra kerülő közösségi helyiség berendezésében, informatikai eszközökkel való felszerelésében miként tudnának segítséget nyújtani. Felajánlásukkal kettő gamer munkaállomás kialakítására került sor, továbbá számos olyan eszköz (tablettáska, billentyűzet, optikai egér, hátizsák, hangszóró, fülhallgató stb.) került intézményük birtokába, mely a munkavállalók feladatainak ellátását segítette.

Fotó: Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

A sajtótájékoztató a Forrásközpont Közhasznú Alapítvány fenntartásában működő Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház Óperint utca 1. szám alatt működő közösségi terében folytatódott, amely ugyancsak jelentős nagyságú adományban részesült az Ivy Technology AMS Hungary Kft. részéről. Az adományok között informatikai eszközök, egér, billentyűzet, laptop táska, külső cd író készülék, hangszóró, fülhallgató, gamer szék szolgálja a közösségi térbe bejáró fiatalok kikapcsolódását. Az adománynak köszönhetően két gamer munkaállomás is kialakításra került, melyek a már működő játék konzolok tematikájába illeszkedve a gyerekeknek teljes mértékű kikapcsolódást nyújtanak, illetve elősegítik a fiatalok digitális kompetenciájának fejlődését is.

A helyszínen Németh Klára, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a közösségi teret 10-21 éves, jobbára hátrányos helyzetű fiatalok veszik igénybe napi rendszerességgel, ahol részükre minden körülmény biztosított a szabadidő hasznos eltöltése kapcsán. Társasjátékok, könyvek, elektronikai eszközök állnak a gyerekek rendelkezésére, ezek mellett közösségi programok, önkéntes korrepetitor is segíti a gyerekeket abban, hogy igazi közösségben érezhessék magukat. A fiatalok szociális szakember felügyelete mellett, védett környezetben töltik el hasznosan a szabadidejüket.

Fotó: Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

„A felajánlott eszközökből a két gamer munkaállomás mellett a szociális szférában dolgozó munkavállalók is részesülnek. Az Alapítvány fenntartásában közreműködő Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai is nagy örömmel veszik birtokba a felajánlott egeret, billentyűzetet, laptop táskákat. A pandémia során kiemelt fontosságú, hogy a szakemberek egy esetleges home-office munkavégzés során is elérhetőek legyenek, az adomány ezen körülmények fenntartását, megvalósulását is elősegíti” – számolt be Németh Klára.

A sajtótájékoztatón Vecsera Zsolt, az Technology AMS Hungary Kft. ügyvezetője a vállalattal kapcsolatban elmondta, hogy cégük új név a szolgáltatási szektorban, ami hosszú múltra tekint vissza nagyszerű ügyfeleik körében. „Nevünk azt a bizalmat reprezentálja, amit ügyfeleink és ügyfeleink partnerei részéről fogunk elnyerni magasszintű szolgáltatásunk által. Az Ivy célja, hogy megújult fókusszal, valamint elkötelezettséggel nyújtson páratlan partnerségi és hozzáadott értéket képviselő értékesítés utáni szolgáltatásokat a high tech iparág szereplői számára. Az Ivy világvezető elektronikai javítási és egyéb szolgáltatásokat kínál a világ legnagyobb technológiai és távközlési vállalatai számára” – mondta az ügyvezető, majd Bokányi Adrienn végül azzal zárta, hogy így, karácsony közeledtével két nemes, a társadalmi felelősségvállalás témakörébe tartozó célt is megvalósít az Ivy, egyrészt a fiatalok támogatását, szabadidejük hasznos eltöltésének elősegítését, másrészt pedig a szociális szféra dolgozóinak segítését, ami különösen fontos a pandémiás időszakban.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.