Megbukott az összeférhetetlenség vádja, amivel lapunkat és Felder Frigyes önkormányzati képviselőt próbálták meg besározni

Farkas Bazsi 2021-11-23 19:41:00
Ungár szerint mindez szándékos lejáratás volt.

Összeférhetetlenségi eljárást indított a kaposvári önkormányzat Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága. A bizottság fideszes elnöke, Szép Tamás levélben kereste meg a kiadónkat, a Kő a Mezőn Nonprofit Kft-t, hogy a lapcsaládunkhoz tartozó KPSVR.hu-val kapcsolatban válaszoljunk az általunk feltett kérdésekre. 

A cég ügyvezetője, a lap főszerkesztője Farkas Balázs - bár nem hatóságról van szó - készséggel állt a bizottság rendelkezésére. A testület egyébként azt vizsgálta, hogy van-e összeférhetetlenség a Felder Frigyes (LMP) önkormányzati képviselő és a szerkesztőség munkája között. 

Felder nem tagja sem a kiadónak, sem pedig a szerkesztőségnek, ez a KPSVR.hu impresszumából is kiderül.

A bizottság befejezte munkáját. Bár kiadónk hiába kért, hivatalos tájékoztatást egyelőre nem kapott a kaposvári önkormányzattól. 

Ungár Péter, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz. Ebből az derül ki, hogy a bizottság nem talált összeférhetetlenséget az ügyben. Ungár szerint mindez szándékos lejáratás volt.

Mutatjuk is a közleményt teljes terjedelmében:

A kaposvári Fidesz egy kiugrott jobbikos képviselővel közösen teljesen alaptalan, koholt vádakkal indított médiahadjáratot Felder Frigyest, az LMP helyi képviselője ellen. A nevetséges összeférhetetlenségi eljárás, ami a médiahadjárat alapját adta megbukott, Felder Frigyes pedig köszöni szépen a visszajelzést, mert ha Szita Károly már ilyen eszközökkel próbálja elhallgattatni, akkor biztosan jól végzi a munkáját.

Egy helyi kiugrott jobbikos juttatta el Szita Károlynak, Kaposvár polgármesterének, a Felder Frigyes ellen megindított összeférhetetlenségi eljárás alapjául szolgáló dokumentumokat. A korábbi jobbikos képviselő, aki azóta már lemondott mandátumáról is, azzal vádolta Feldert, hogy az önkormányzati törvény alapján összeférhetetlenség áll fenn vele kapcsolatban, mert személyes közreműködője a KPSVR.hu-t kiadó médiatartalom-szolgáltatónak, azaz a kiadónak, a Kő A Mezőn Nonprofit Kft-nek.

A cégadatokból feketén-fehéren kiderül, hogy Felder Frigyes egyértelműen

a) nem tagja a gazdasági társaságnak, így annak legfőbb szervének a taggyűlésének sem
b) nem ügyvezetője a gazdasági társaságnak
c) nem személyes közreműködője (személyes közreműködője a gazdasági társaságnak az a tag, aki a társaság valamely tevékenységi körének megvalósításában a tagsági viszony alapján vesz részt)
d) nem jogosult a gazdasági társaság képviseletére.

Tehát egyértelműen látszik, hogy az összeférhetetlenségi vád teljesen megalapozatlan. A hazug lejáratás és hangulatkeltés egy ellenzéki képviselő ellen csak a Fidesz érdekét szolgálja. Káros gyakorlatnak tartjuk, hogy magukat ellenzékinek láttató személyek és blogok nyilvánvaló hazugsággal vegzálnak valódi ellenzéki embereket, a fideszes milliárdos lopásokat pedig csak azért kritizálják néha, hogy a látszat-ellenzékiségük fennmaradjon. 

A kaposvári közgyűlés szerdán fog dönteni, de vélhetően nem fog megkockáztatni egy eleve vesztes pert, így nem is dönthet máshogyan a nevetséges vádak alapján, mint elutasítja azokat.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t és a KPSVR.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.