Horváth Péter: Az általános iskolákban és az óvodákban terjed a vírus

Pintér Bence 2021-11-17 10:16:21
A győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke szerint a középiskolák adatai mutatják, hogy az oltás működik. A tanárok kötelező oltása viszont problémákat okozhat.

Interjút adott a Kisalföldnek a járványhelyzetről az oktatásban Horváth Péter, a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke. Elmondása szerint mivel oltást jelenleg 12 éves kor felett kaphatnak a diákok, főként az óvodásokat és az alsóbb évfolyamokon tanulókat veszélyezteti a vírus.

„Idén mostanra a nyolcszáz diákunk 75 százaléka, a tanári kar 90 százaléka megkapta a védőoltásokat. Az őszi szünetig egyetlen megbetegedést regisztráltunk a Révaiban” – foglalta össze a tapasztalatokat az igazgató.

Ehhez képest tavaly november derekán már több mint 10 megbetegedett kollégánk, 40 fertőzött diákunk és 11 karanténba vonult osztály volt a Révaiban.

Elmondta azt is: a hetven révais tanár közül jelenleg öt van, aki nem kapott oltást. Közülük hárman hajlanak arra, hogy beoltassák magukat, míg az előzetes beszélgetések és egyeztetések alapján ketten nem tervezik ezt.

„A pedagógustársadalomban hiába magasabb az átoltottság 90 százaléknál, egy-egy tanár kiesése is súlyos gondot jelent majd. A munkaerőhiánnyal küzdő köznevelésben évek óta minden ember számít, mindenhol kihívás lesz pótolni a kollégákat” – foglalta össze véleményét az igazgató. Szerinte ha az egyelőre oltatlan tízszázaléknyi pedagógusból senki sem venné fel az oltást, az súlyos következményekkel járna minden régióban. „Bízom benne, hogy nem így fog történni” – zárta az interjút Horváth Péter.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.