Kósa Lajos büntetőjogi felelősségét pedzegették a parlamentben

Papp László Tamás 2021-11-08 18:19:54
A jobbikos Szilágyi György szerint az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke minden valószínűség szerint minősített adattal való visszaélést követett el.

Mint arról korábban beszámoltunk, múlt hét csütörtökön ült össze a Honvédelmi és Rendészeti bizottság a Pegasus-ügy kapcsán, ami után Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke ugyanakkor újságírói kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a Belügyminisztérium szerezte be a szoftvert, de – mint mondta – ő nem lát ebben kivetnivalót.
    
    Szilágyi György (Jobbik) ma a parlamrentben az MTI szerint arról beszélt:

az elmúlt hetekben kiderült, hogy a kormány vásárolt egy izraeli, Pegazus nevű kémszoftvert, amivel ellenzéki és kormánypárti politikusokat is megfigyelt.

Hozzátette:

Pintér Sándor belügyminiszter nem nyilatkozott az ügyről arra hivatkozva, hogy államtitoksértést követne el.

Ekkor - folytatta a jobbikos képviselő - jött az

„ütős nyilatkozatairól híres Kósa Lajos”

aki elmondta, hogy a Belügyminisztérium vásárolta meg a szoftvert.


    Szilágyi György rámutatott:

Kósa Lajos minden valószínűség szerint minősített adattal való visszaélést követett el, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Ezért azt kérdezte:

hajlandó-e eljárni a kormány Kósa Lajossal szemben.    

Kontrát Károly belügyi államtitkár kijelentette:

Magyarország demokratikus jogállam, ahol az ország függetlenségének és törvényes rendjének védelme érdekében a nemzetbiztonsági szolgálatok alkotmányos működését sarkalatos törvény szabályozza.

Jelezte:

Pintér Sándor belügyminiszter a nemzetbiztonsági bizottságot szeptemberben zárt ülésen tájékoztatta az említett kérdésekről és kijelentette, hogy 2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak.

Megjegyezte:

a jobbikos képviselő most olyanokkal van szövetségben, akik 2010 előtt lehallgatták az ellenzéki politikusokat, törvénytelen megfigyeléseket végeztek és az oroszokat beengedték a magyar titkosszolgálat műhelyeibe. Az államtitkár arra kérte Szilágyi Györgyöt, hogy tartsa be a törvényeket.

Szilágyi György válaszában kijelentette:

tény, hogy a kormány vásárolt egy izraeli kémszoftvert, hogy jogtalanul használta fel, hogy ellenzékieket figyelt meg, hogy ezt letagadta és titkosította, és az is tény, hogy Kósa Lajos államtitoksértést követett el.

Kontrát Károly viszonválaszában úgy reagált:

tény, hogy Szilágyi György nagyon ideges lett attól, hogy szembesítette, kivel van szövetségben Megismételte: Magyarországon 2010. május 29. óta soha semmilyen jogszabálysértő titkosszolgálati művelet nem volt.
        

Szólj hozzá!

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is

Honlapépítés lépésről lépésre: az alapoktól a befejezésig

Egy weboldal elkészítését érdemes profikra bíznia annak, aki nem járatos a webprogramozásban.