Az SZKKA három ifistája is a Kisvárda ellen szerezte meg élete első gólját az élvonalban

Vágvölgyi Bálint 2021-11-03 14:18:49
Győri Viktória tavaly már játszott az első osztályban, a nyáron a klubhoz érkező Zsákovics Sára és Gabnai Alexandra pedig most mutatkoztak be a felnőttek között.

Az Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia hétvégi bajnokiján ismét több ifjúsági korú fiatal kapott lehetőséget az NB I-ben a Kisvárda ellen. A szombathelyi klubhoz nyáron érkező Zsákovics Sára és Gabnai Alexandra rögtön góllal debütáltak az élvonalban, illetve a már tavaly bemutatkozó Győri Viktória is meglőtte élete első NB I-es találatát. A 2003-as születésű lányok a klubhonlapnak mondták el, milyen élményekkel gazdagodtak.

Zsákovics Sára

Fotó: Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

- Hihetetlenül nagy megtiszteltetésnek éreztem, próbáltam minden egyes percét megélni a meccsnek, mert ebből fogok tudni építkezni a továbbiakban. Nem volt bennem megfelelési kényszer, csak meg szerettem volna hálálni az edzők bizalmát, ami plusz motivációt is adott. Rögtön egy új kihívásnak vettem, amit teljesítenem kell és amely erőt ad. Nagyon segítőkész, befogadó és barátságos közegbe érkeztem, mindenben segítségemre voltak a lányok, ez adott egy kis pluszt a videózás és mentális felkészülés mellett. Valójában nem is a gólra emlékszem, hanem arra az érzésre, mikor azt éreztem, hogy segítettem a csapatnak, mert minden egyes mozdulatommal ez volt a célom. A szurkolók pedig egy életre szóló élménnyel gazdagítottak, köszönöm nekik. A csapatom, az edzőm, a stábtagok és a szurkolók is a legtöbbet akarják kihozni belőlem , ami a legfontosabb számomra. Hálás vagyok, hogy itt játszhatok, mindent meg fogok tenni a továbbiakban is klubért – mondta Zsákovics Sára.

Az SZKKA fiatal beállósa, Győri Viktória már az előző idényben bemutatkozott a felnőttek között, de a Kisvárda ellen az első gólja is megszületett.

Győri Viktória

Fotó: Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

- Természetesen nagyon örültem és hatalmas megtiszteltetés, hogy újra keretben lehettem a felnőttek között és megmutathattam magam. Számomra ez egy visszaigazolás a sok kemény munkáért, amit a mindennapokban elvégzek a csapattársaim és az edzőm segítségével. Próbáltam nem túl izgulni a mérkőzést, mivel tudtam, hogy most több felelősség hárul rám, mint a tavalyi mérkőzéseken. 100%-ban próbáltam a saját feladataimra koncentrálni és arra, amit az edzők mondanak nekem. Szerettem volna a maximumot kihozni magamból és segíteni ezzel a csapatot. Felejthetetlen számomra, hogy meglőttem az első NB I-es gólomat, kis önbizalommal is tudtam gazdagodni azzal, hogy  segítettem a nálam idősebb korosztályt egy ilyen nehéz mérkőzésen. Természetesen pluszmotiváció, hogy a saját korosztályomban minél jobban teljesítsek, hogy több ilyen élménynek is részese legyek – fogalmazott Győri Viktória.

Gabnai Alexandra hétméteresből volt eredményes élete első NB I-es meccsén.

Gabnai Alexandra

Fotó: Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

- Nagyon jó volt a hangulat a Kisvárda elleni meccsen. A lányok nagyon kitettek magukért így is, hogy sokan betegség után visszatérve játszottak. Minden felnőtt edzésen próbáltam magamból kihozni a maximumot, jó érzés volt az NB I-es keret tagja lenni és segíteni  a csapatnak a maximumot. A gólom nagyon hirtelen jött a meccsen. Egy hétméteresnél engem küldött oda a vezetőedző, nagyon meglepődtem és bevallom, hogy kicsit izgultam is, de végül jól sült el – nyilatkozta Gabnai Alexandra. 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.