Hiába az Oroszlány jó formája, ők sem tudták megállítani a Falcot

Kovács Lilla 2021-10-30 19:48:00
Tovább őrzik veretlenségüket a szombathelyi sárga-feketék.

Az oroszlányi MVM-OSE Lions csapatát fogadta a Falco KC a magyar kosárlabdabajnokság 8. fordulójában.

Somogyi triplája volt a találkozó első kosara, de az MVM-OSE Lions gyorsan reagált, Burns egy duplával válaszolt - írja a BB1 kosras szakportál.

Ihring triplájával és Carev duplájával 7-3-ra léptek meg a vendégek. Miliszavljevics triplája is ült a vasi gyűrűben. Golomán két büntetőből egyet dobott be, Miliszavljevics pedig ismét távolról talált be, kilenccel vezettek a vendégek. A tízet Burns tette közzé, időt kértek a beragadó sárga-feketék. Golomán duplájával folytatódott a találkozó, Parrish és Keller is dobott egy triplát. Miliszavljevics büntetőivel nőtt ismét tíz fölé az OSE előnye.

A piros-feketék nagyon jól játszottak. Golomán és Barac dobott egy-egy kosarat, nagyon kellettek ezek a pontok a Falcónak. Ruják eladott labdájából, Váradi dobott egy duplát, ötre zárkóztatva ezzel csapatát. Sebastjan Krasovec időt kért. Váradi és Golomán pontjaira, Garamvölgyi dobott egy duplát. Parrish is betalált, de az OSE nem tudott ismét meglépni, mert Clark azonnal szórt egy triplát. Somogyi szerezte a negyed utolsó kosarát. 23-26.

 

Barac szerezte a második negyed első kosarát, Parrish válaszolt rá. Rontott dobások következtek mindkét oldalon. Clark zsákolással egyenlített, időt kértek a vendégek. Nagyon kevés pont született a második negyed első felében. Burns duplájával ismét az OSE vezetett. Golomán triplájával vette át a vezetést a szombathelyi csapat. Somogyi is betalált, de Miliszavljevics egy távolival ismét szorossá tette a meccset. Barac és Parrish pontot dobott a hajrában, de a negyed utolsó kosarát Keller Ákos szerezte. 37-35.

Clark és Keller is villant a második félidő elején, utóbbi zsákolását követően időt is kért az MVM-OSE Lions. Kilenc ponttal vezettek ekkor a vasiak. Parrish dobott egy triplát a folytatásban, míg Váradi elrontotta távoli dobását. Barac pontjai törték meg a gólcsendet, állandósult a szombathelyiek fölénye. Miliszavljevics is betalált, de azonnal érkezett Clark kosara is. Minchev és Váradi is betalált, jó volt a mérkőzés. Golomán kosarával tíz lett közte, időt kértek a vendégek. Garamvölgyi dobott be egy duplát és értékesítette a ráadás büntetőt is. 66-58 lett a negyed vége.

Egy 5-0-ás periódussal kezdett a Falco, nem ültek a vendégek dobásai. Minchev dobott be egy közelit, a Falco azonban átvette a találkozó irányítását. Keller és Váradi is fontos pontokat dobott, folyamatosan nyílt az olló. Az OSE azonban remekül küzdött, Burns egy triplával próbálta felrázni az övéit. Ihring és Minchev is betalált, de Keller kosara “lég volt” ahhoz, hogy megmaradjon tíz pont fölötti szombathelyi vezetés. A vendégek az utolsó percekben is becsülettel küzdöttek, jó meccset láthatott a publikum. 81-73.

Falco KC Szombathely - MVM-OSE Lions 81-73 (23-26, 24-17, 19-15, 15-15)

Bajnokság, 8. forduló
Szombathely, Aréna Savaria
V.: Benczur T., Tóth C., Makrai M. (Gorka Sz.)

Falco KC Szombathely: Váradi 11,Somogyi 10/6, Clark 12/6, Golomán 14/3, Keller 15/3. Cserék: Verasztó 2., Barac, Kovács B.. 2.

MVM-OSE Lions: Ihring 12/6, Miliszavljevics 15/9, Carev 5/3, Minchev 8,Burns 13. Cserék: Ruják -, Parrish 15/9, Garamvölgyi 5.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.