Hiába az Oroszlány jó formája, ők sem tudták megállítani a Falcot

Kovács Lilla 2021-10-30 19:48:00
Tovább őrzik veretlenségüket a szombathelyi sárga-feketék.

Az oroszlányi MVM-OSE Lions csapatát fogadta a Falco KC a magyar kosárlabdabajnokság 8. fordulójában.

Somogyi triplája volt a találkozó első kosara, de az MVM-OSE Lions gyorsan reagált, Burns egy duplával válaszolt - írja a BB1 kosras szakportál.

Ihring triplájával és Carev duplájával 7-3-ra léptek meg a vendégek. Miliszavljevics triplája is ült a vasi gyűrűben. Golomán két büntetőből egyet dobott be, Miliszavljevics pedig ismét távolról talált be, kilenccel vezettek a vendégek. A tízet Burns tette közzé, időt kértek a beragadó sárga-feketék. Golomán duplájával folytatódott a találkozó, Parrish és Keller is dobott egy triplát. Miliszavljevics büntetőivel nőtt ismét tíz fölé az OSE előnye.

A piros-feketék nagyon jól játszottak. Golomán és Barac dobott egy-egy kosarat, nagyon kellettek ezek a pontok a Falcónak. Ruják eladott labdájából, Váradi dobott egy duplát, ötre zárkóztatva ezzel csapatát. Sebastjan Krasovec időt kért. Váradi és Golomán pontjaira, Garamvölgyi dobott egy duplát. Parrish is betalált, de az OSE nem tudott ismét meglépni, mert Clark azonnal szórt egy triplát. Somogyi szerezte a negyed utolsó kosarát. 23-26.

 

Barac szerezte a második negyed első kosarát, Parrish válaszolt rá. Rontott dobások következtek mindkét oldalon. Clark zsákolással egyenlített, időt kértek a vendégek. Nagyon kevés pont született a második negyed első felében. Burns duplájával ismét az OSE vezetett. Golomán triplájával vette át a vezetést a szombathelyi csapat. Somogyi is betalált, de Miliszavljevics egy távolival ismét szorossá tette a meccset. Barac és Parrish pontot dobott a hajrában, de a negyed utolsó kosarát Keller Ákos szerezte. 37-35.

Clark és Keller is villant a második félidő elején, utóbbi zsákolását követően időt is kért az MVM-OSE Lions. Kilenc ponttal vezettek ekkor a vasiak. Parrish dobott egy triplát a folytatásban, míg Váradi elrontotta távoli dobását. Barac pontjai törték meg a gólcsendet, állandósult a szombathelyiek fölénye. Miliszavljevics is betalált, de azonnal érkezett Clark kosara is. Minchev és Váradi is betalált, jó volt a mérkőzés. Golomán kosarával tíz lett közte, időt kértek a vendégek. Garamvölgyi dobott be egy duplát és értékesítette a ráadás büntetőt is. 66-58 lett a negyed vége.

Egy 5-0-ás periódussal kezdett a Falco, nem ültek a vendégek dobásai. Minchev dobott be egy közelit, a Falco azonban átvette a találkozó irányítását. Keller és Váradi is fontos pontokat dobott, folyamatosan nyílt az olló. Az OSE azonban remekül küzdött, Burns egy triplával próbálta felrázni az övéit. Ihring és Minchev is betalált, de Keller kosara “lég volt” ahhoz, hogy megmaradjon tíz pont fölötti szombathelyi vezetés. A vendégek az utolsó percekben is becsülettel küzdöttek, jó meccset láthatott a publikum. 81-73.

Falco KC Szombathely - MVM-OSE Lions 81-73 (23-26, 24-17, 19-15, 15-15)

Bajnokság, 8. forduló
Szombathely, Aréna Savaria
V.: Benczur T., Tóth C., Makrai M. (Gorka Sz.)

Falco KC Szombathely: Váradi 11,Somogyi 10/6, Clark 12/6, Golomán 14/3, Keller 15/3. Cserék: Verasztó 2., Barac, Kovács B.. 2.

MVM-OSE Lions: Ihring 12/6, Miliszavljevics 15/9, Carev 5/3, Minchev 8,Burns 13. Cserék: Ruják -, Parrish 15/9, Garamvölgyi 5.

Szólj hozzá!

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.