Hiába az Oroszlány jó formája, ők sem tudták megállítani a Falcot

Kovács Lilla 2021-10-30 19:48:00
Tovább őrzik veretlenségüket a szombathelyi sárga-feketék.

Az oroszlányi MVM-OSE Lions csapatát fogadta a Falco KC a magyar kosárlabdabajnokság 8. fordulójában.

Somogyi triplája volt a találkozó első kosara, de az MVM-OSE Lions gyorsan reagált, Burns egy duplával válaszolt - írja a BB1 kosras szakportál.

Ihring triplájával és Carev duplájával 7-3-ra léptek meg a vendégek. Miliszavljevics triplája is ült a vasi gyűrűben. Golomán két büntetőből egyet dobott be, Miliszavljevics pedig ismét távolról talált be, kilenccel vezettek a vendégek. A tízet Burns tette közzé, időt kértek a beragadó sárga-feketék. Golomán duplájával folytatódott a találkozó, Parrish és Keller is dobott egy triplát. Miliszavljevics büntetőivel nőtt ismét tíz fölé az OSE előnye.

A piros-feketék nagyon jól játszottak. Golomán és Barac dobott egy-egy kosarat, nagyon kellettek ezek a pontok a Falcónak. Ruják eladott labdájából, Váradi dobott egy duplát, ötre zárkóztatva ezzel csapatát. Sebastjan Krasovec időt kért. Váradi és Golomán pontjaira, Garamvölgyi dobott egy duplát. Parrish is betalált, de az OSE nem tudott ismét meglépni, mert Clark azonnal szórt egy triplát. Somogyi szerezte a negyed utolsó kosarát. 23-26.

 

Barac szerezte a második negyed első kosarát, Parrish válaszolt rá. Rontott dobások következtek mindkét oldalon. Clark zsákolással egyenlített, időt kértek a vendégek. Nagyon kevés pont született a második negyed első felében. Burns duplájával ismét az OSE vezetett. Golomán triplájával vette át a vezetést a szombathelyi csapat. Somogyi is betalált, de Miliszavljevics egy távolival ismét szorossá tette a meccset. Barac és Parrish pontot dobott a hajrában, de a negyed utolsó kosarát Keller Ákos szerezte. 37-35.

Clark és Keller is villant a második félidő elején, utóbbi zsákolását követően időt is kért az MVM-OSE Lions. Kilenc ponttal vezettek ekkor a vasiak. Parrish dobott egy triplát a folytatásban, míg Váradi elrontotta távoli dobását. Barac pontjai törték meg a gólcsendet, állandósult a szombathelyiek fölénye. Miliszavljevics is betalált, de azonnal érkezett Clark kosara is. Minchev és Váradi is betalált, jó volt a mérkőzés. Golomán kosarával tíz lett közte, időt kértek a vendégek. Garamvölgyi dobott be egy duplát és értékesítette a ráadás büntetőt is. 66-58 lett a negyed vége.

Egy 5-0-ás periódussal kezdett a Falco, nem ültek a vendégek dobásai. Minchev dobott be egy közelit, a Falco azonban átvette a találkozó irányítását. Keller és Váradi is fontos pontokat dobott, folyamatosan nyílt az olló. Az OSE azonban remekül küzdött, Burns egy triplával próbálta felrázni az övéit. Ihring és Minchev is betalált, de Keller kosara “lég volt” ahhoz, hogy megmaradjon tíz pont fölötti szombathelyi vezetés. A vendégek az utolsó percekben is becsülettel küzdöttek, jó meccset láthatott a publikum. 81-73.

Falco KC Szombathely - MVM-OSE Lions 81-73 (23-26, 24-17, 19-15, 15-15)

Bajnokság, 8. forduló
Szombathely, Aréna Savaria
V.: Benczur T., Tóth C., Makrai M. (Gorka Sz.)

Falco KC Szombathely: Váradi 11,Somogyi 10/6, Clark 12/6, Golomán 14/3, Keller 15/3. Cserék: Verasztó 2., Barac, Kovács B.. 2.

MVM-OSE Lions: Ihring 12/6, Miliszavljevics 15/9, Carev 5/3, Minchev 8,Burns 13. Cserék: Ruják -, Parrish 15/9, Garamvölgyi 5.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.