A tizenegyesekkel a Gyirmót jutott tovább Szombathelyen

Papp László Tamás 2021-10-27 20:49:00
A Gyirmót FC Győr volt a Haladás vendége a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában.

A döntetlen meccs a tizenegyesekkel dőlt el.

A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, az első percekben a vendégek szinte át sem jöttek a hazai térfélen. A folytatásban sem változott a játék képe, a Haladás támadott, a Gyirmót védekezett.

Mezőnyben folyt a játék, egyik kapu előtt sem alakult ki helyzet

értékelnek a Haladás honlapján.

Félóra sem telt el a meccsből, amikor cserélnie kellett Németh Szabolcsnak, Délczeg megsérült.

Eseménytelen mezőnyjátékokot láthattak a szurkolók. A hajrában viszont nagy ziccert hibáztak a vasiak.

Szünet után kicsit magasabb fokozatba kapcsoltak a csapatok, látszott: nem akarnak túlórázni, a rendes játékidőben döntésre akarják vinni a továbbjutást.

 

A vendégek két lövéssel veszélyeztettek, az elsőt Verpecz bravúrral tolta a léc fölé, majd Zeke rontott ziccert. A gyirmótiak irányították a játékot, a hazaiak ebben a periódusban a gyors megugrásokban bíztak.

Az utolsó tíz percet Devecseri sérülése miatt tíz emberrel küzdötték végig a vasiak, a szabályok szerint ugyanis csak a hosszabbításban lehetett legközelebb cserélni.

Hősiesen helytálltak a mieink, kihúzták a 90 percet. A rendes játékidőben nem is született gól, következett a 2x15 perces hosszabbítás.

Az izgalmas túlórában  mindkét oldalon több nagy helyzet is kimaradt. Következtek a büntetők

– írják.

Az elsőt Holdampf belőtte, a gyirmóti Hasani sem hibázott: 1-1. A második sorban Romic nem hibázott, de Nagy Patrik sem (2-2). Következett Németh Milán, a csapatkapitány fölé lőtt. Jött Simon András, de Verpecz bravúrral védte a bal sarokra tartó labdát, maradt a 2-2! Sajnos Hegedűs lövését Rusvák hárította.

Aztán viszont Hajdú a léc fölé bombázott (2-2). Monori lövését Rusvák védte, az utolsó lövő, Szegi értékesítette tizenegyesét, így a Gyirmót 3-2-re nyert büntetőkkel.

Szombathelyi Haladás–Gyirmót FC Győr 0-0 (Tizenegyesekkel: 2-3.)

Haladás: Verpecz - Tóth D., Romic, Devecseri (Németh Milán, 90.), Debreceni – Kállai Z. (Szijjártó, 62.), Holdampf, Szekér – Horváth R. (Doncsecz, 51.), Délczeg (Hegedűs, 26.), Monori. Edző: Németh Szabolcs.

Gyirmót: Rusák - Karacs, Radics (Nagy P., 85.), Vogyicska, Széles – Major (Szegi, 105.), Csonka, Zeke, Hasani – Medgyes (Mayer, 96.), Lencse (Simon A., 67.). Edző: Csertői Aurél.

Szólj hozzá!

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is

Honlapépítés lépésről lépésre: az alapoktól a befejezésig

Egy weboldal elkészítését érdemes profikra bíznia annak, aki nem járatos a webprogramozásban.