Az utolsó percekben rúgott góllal győzött a Haladás az ajkaiak ellen

Székely Zoárd 2021-10-24 18:57:00
Kemény küzdelem volt.

A Haladás a tabella élére ugrott a labdarúgó NB II-ben, miután vasárnap a 13. fordulóban otthon 2-1-re legyőzte az Ajkát.

SZOMBATHELYI HALADÁS–FC AJKA 2–1 (1–0).

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 2628 néző. Vezeti: Molnár Attila (Vörös Dániel, Kiss Balázs).

HALADÁS: Rózsa – Kállai, Mocsi (Guzmics, 26.), Németh Milán, Bosnjak – Doktorics (Horváth R., 57.), Kiss B., Csilus, Tóth Máté (Devecseri, 57.) – Tóth-Gábor (Délczeg, 70.), Tóth Milán (Monori, 70.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

AJKA:  Horváth D. – Heffler T. (Görgényi, 19.), Csizmadia (Sejben V., 61.), Tar, Csemer – Tóth G., Szűcs, Lehoczky, Tajthy - Gaál, Szarka. Vezetőedző: Kis Károly.

GólszerzőTóth-Gábor (18.), Szarka (53.), Monori (85.).

 A mérkőzés előtt a hazai klub részéről Séllei Árpád ügyvezető igazgató és Vörös Csaba technikai vezető köszöntötte a legutóbbi, Tiszakécske ellen 250. NB-s (NB I, NB II) mérkőzésén a Haladás színeiben pályára lépő Guzmics Richárdot. S köszöntötték egyik masszőrüket, Csejtey Gábort, aki a jesolói kick-box világbajnokságon pointfighting kategóriában vb-aranyérmet szerzett. A Haladás Öregfiúk Klubja pedig Jakab Csaba remek kapusedzői munkáját köszönte meg.

 A Hali-szurkolók pedig egy molinóval köszöntötték a 30 éves születésnapját ünneplő Honvéd-tábort, az Ultras Kispestet. A Hali és a Honvéd-tábor barátsága is évtizedekre nyúlik vissza. 

 18. percGÓÓÓL! Kállai futotta le ellenfelét a jobb oldalon, az alapvonalról középre adott, az érkező Tóth-Gábor hat méterről a kapu bal oldalába lőtt (10).

53. perc: Gaál jobbról középre adott, Szarka elé került a labda, a támadó 10 méterről a kapu közepébe lőtt. Ez volt az bajnokságban az első akcógól, amit a Haladás kapott. (11) 

73. perc: Tíz főre fogyatkoztak a vendégek, Gaál megkapta második sárga lapját, így a pirosat is. 

76. perc: Egy szabadrúgáskombináció után Kiss bepasszolt labdáját Németh Milán 10 méterről lőtte kapura, de Horváth elvetődve védett. 

78. perc: Bosnjak tüzelt középről, 20 méterről a jobb sarok mellé. 

85. perc: GÓÓÓÓÓL!! Kállai ívelt jobbról a kapu elé, Monori pedig hét méterről a jobb felső sarokba fejelt (21). 

 Tapogatózó játékkal kezdtek a csapatok, aztán a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést. A vasiak – ellentétben a legutóbbi, soroksári meccsükkel – első helyzetüket gólra váltották. Aztán mindkét oldalon egy-egy kényszerű csere miatt ráncolhatták homlokukat az edzők, Mocsi és Heffler esett ki a két védelemből. Változatos volt a játék, egyik sem csapat sem tudott a másik fölé nőni, de a vendégek voltak kapura veszélyesebbek. Szünet után a vendégek kezdtek jobban és hamarosan egyenlítettek is.  A vasiak kapkodtak, az ajkaiak viszont szépen felépítették a támadásaikat. Aztán a hajrához közeledve Gaál Bálintot kiállította a játékvezető. A játék áttevődött az ajkaiak térfelére, a Haladás fölényben futballozott. A hajrában a Haladás bedarálta ellenfelét, Monori szép fejese három pontot jelentette a szombathelyiek számára. 

(Via haladas.hu)

Szólj hozzá!

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok.