Az utolsó percekben rúgott góllal győzött a Haladás az ajkaiak ellen

Székely Zoárd 2021-10-24 18:57:00
Kemény küzdelem volt.

A Haladás a tabella élére ugrott a labdarúgó NB II-ben, miután vasárnap a 13. fordulóban otthon 2-1-re legyőzte az Ajkát.

SZOMBATHELYI HALADÁS–FC AJKA 2–1 (1–0).

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 2628 néző. Vezeti: Molnár Attila (Vörös Dániel, Kiss Balázs).

HALADÁS: Rózsa – Kállai, Mocsi (Guzmics, 26.), Németh Milán, Bosnjak – Doktorics (Horváth R., 57.), Kiss B., Csilus, Tóth Máté (Devecseri, 57.) – Tóth-Gábor (Délczeg, 70.), Tóth Milán (Monori, 70.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

AJKA:  Horváth D. – Heffler T. (Görgényi, 19.), Csizmadia (Sejben V., 61.), Tar, Csemer – Tóth G., Szűcs, Lehoczky, Tajthy - Gaál, Szarka. Vezetőedző: Kis Károly.

GólszerzőTóth-Gábor (18.), Szarka (53.), Monori (85.).

 A mérkőzés előtt a hazai klub részéről Séllei Árpád ügyvezető igazgató és Vörös Csaba technikai vezető köszöntötte a legutóbbi, Tiszakécske ellen 250. NB-s (NB I, NB II) mérkőzésén a Haladás színeiben pályára lépő Guzmics Richárdot. S köszöntötték egyik masszőrüket, Csejtey Gábort, aki a jesolói kick-box világbajnokságon pointfighting kategóriában vb-aranyérmet szerzett. A Haladás Öregfiúk Klubja pedig Jakab Csaba remek kapusedzői munkáját köszönte meg.

 A Hali-szurkolók pedig egy molinóval köszöntötték a 30 éves születésnapját ünneplő Honvéd-tábort, az Ultras Kispestet. A Hali és a Honvéd-tábor barátsága is évtizedekre nyúlik vissza. 

 18. percGÓÓÓL! Kállai futotta le ellenfelét a jobb oldalon, az alapvonalról középre adott, az érkező Tóth-Gábor hat méterről a kapu bal oldalába lőtt (10).

53. perc: Gaál jobbról középre adott, Szarka elé került a labda, a támadó 10 méterről a kapu közepébe lőtt. Ez volt az bajnokságban az első akcógól, amit a Haladás kapott. (11) 

73. perc: Tíz főre fogyatkoztak a vendégek, Gaál megkapta második sárga lapját, így a pirosat is. 

76. perc: Egy szabadrúgáskombináció után Kiss bepasszolt labdáját Németh Milán 10 méterről lőtte kapura, de Horváth elvetődve védett. 

78. perc: Bosnjak tüzelt középről, 20 méterről a jobb sarok mellé. 

85. perc: GÓÓÓÓÓL!! Kállai ívelt jobbról a kapu elé, Monori pedig hét méterről a jobb felső sarokba fejelt (21). 

 Tapogatózó játékkal kezdtek a csapatok, aztán a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést. A vasiak – ellentétben a legutóbbi, soroksári meccsükkel – első helyzetüket gólra váltották. Aztán mindkét oldalon egy-egy kényszerű csere miatt ráncolhatták homlokukat az edzők, Mocsi és Heffler esett ki a két védelemből. Változatos volt a játék, egyik sem csapat sem tudott a másik fölé nőni, de a vendégek voltak kapura veszélyesebbek. Szünet után a vendégek kezdtek jobban és hamarosan egyenlítettek is.  A vasiak kapkodtak, az ajkaiak viszont szépen felépítették a támadásaikat. Aztán a hajrához közeledve Gaál Bálintot kiállította a játékvezető. A játék áttevődött az ajkaiak térfelére, a Haladás fölényben futballozott. A hajrában a Haladás bedarálta ellenfelét, Monori szép fejese három pontot jelentette a szombathelyiek számára. 

(Via haladas.hu)

Szólj hozzá!

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is

Honlapépítés lépésről lépésre: az alapoktól a befejezésig

Egy weboldal elkészítését érdemes profikra bíznia annak, aki nem járatos a webprogramozásban.