Az utolsó percekben rúgott góllal győzött a Haladás az ajkaiak ellen

Székely Zoárd 2021-10-24 18:57:00
Kemény küzdelem volt.

A Haladás a tabella élére ugrott a labdarúgó NB II-ben, miután vasárnap a 13. fordulóban otthon 2-1-re legyőzte az Ajkát.

SZOMBATHELYI HALADÁS–FC AJKA 2–1 (1–0).

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 2628 néző. Vezeti: Molnár Attila (Vörös Dániel, Kiss Balázs).

HALADÁS: Rózsa – Kállai, Mocsi (Guzmics, 26.), Németh Milán, Bosnjak – Doktorics (Horváth R., 57.), Kiss B., Csilus, Tóth Máté (Devecseri, 57.) – Tóth-Gábor (Délczeg, 70.), Tóth Milán (Monori, 70.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

AJKA:  Horváth D. – Heffler T. (Görgényi, 19.), Csizmadia (Sejben V., 61.), Tar, Csemer – Tóth G., Szűcs, Lehoczky, Tajthy - Gaál, Szarka. Vezetőedző: Kis Károly.

GólszerzőTóth-Gábor (18.), Szarka (53.), Monori (85.).

 A mérkőzés előtt a hazai klub részéről Séllei Árpád ügyvezető igazgató és Vörös Csaba technikai vezető köszöntötte a legutóbbi, Tiszakécske ellen 250. NB-s (NB I, NB II) mérkőzésén a Haladás színeiben pályára lépő Guzmics Richárdot. S köszöntötték egyik masszőrüket, Csejtey Gábort, aki a jesolói kick-box világbajnokságon pointfighting kategóriában vb-aranyérmet szerzett. A Haladás Öregfiúk Klubja pedig Jakab Csaba remek kapusedzői munkáját köszönte meg.

 A Hali-szurkolók pedig egy molinóval köszöntötték a 30 éves születésnapját ünneplő Honvéd-tábort, az Ultras Kispestet. A Hali és a Honvéd-tábor barátsága is évtizedekre nyúlik vissza. 

 18. percGÓÓÓL! Kállai futotta le ellenfelét a jobb oldalon, az alapvonalról középre adott, az érkező Tóth-Gábor hat méterről a kapu bal oldalába lőtt (10).

53. perc: Gaál jobbról középre adott, Szarka elé került a labda, a támadó 10 méterről a kapu közepébe lőtt. Ez volt az bajnokságban az első akcógól, amit a Haladás kapott. (11) 

73. perc: Tíz főre fogyatkoztak a vendégek, Gaál megkapta második sárga lapját, így a pirosat is. 

76. perc: Egy szabadrúgáskombináció után Kiss bepasszolt labdáját Németh Milán 10 méterről lőtte kapura, de Horváth elvetődve védett. 

78. perc: Bosnjak tüzelt középről, 20 méterről a jobb sarok mellé. 

85. perc: GÓÓÓÓÓL!! Kállai ívelt jobbról a kapu elé, Monori pedig hét méterről a jobb felső sarokba fejelt (21). 

 Tapogatózó játékkal kezdtek a csapatok, aztán a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést. A vasiak – ellentétben a legutóbbi, soroksári meccsükkel – első helyzetüket gólra váltották. Aztán mindkét oldalon egy-egy kényszerű csere miatt ráncolhatták homlokukat az edzők, Mocsi és Heffler esett ki a két védelemből. Változatos volt a játék, egyik sem csapat sem tudott a másik fölé nőni, de a vendégek voltak kapura veszélyesebbek. Szünet után a vendégek kezdtek jobban és hamarosan egyenlítettek is.  A vasiak kapkodtak, az ajkaiak viszont szépen felépítették a támadásaikat. Aztán a hajrához közeledve Gaál Bálintot kiállította a játékvezető. A játék áttevődött az ajkaiak térfelére, a Haladás fölényben futballozott. A hajrában a Haladás bedarálta ellenfelét, Monori szép fejese három pontot jelentette a szombathelyiek számára. 

(Via haladas.hu)

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.