Garanciában javították ki a felrepedezett kerékpárutat a szombathelyi Stromfeld lakótelepen

Farkas Bazsi 2021-10-11 17:41:07
Most már hivatalosan is használhatják az utat a gyalogosok és a biciklisek is.

Összesen 13 kerékpárút építésére, 245 millió 600 ezer forint uniós támogatást költhetett el Szombathely az elmúlt időszakban. Ezek egyike a Stromfeld mögött megépített kerékpáros és gyalogút, amelynek átadásának apropóján tartott ma tájékoztatót Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely!) a körzet önkormányzati képviselője. 

Ennek az 1,4 kilométeres útnak az építésének 2020 nyarán álltak neki, az elhúzódó műszaki átadás miatt pedig most szeptemberbe vehették birtokukba a közlekedők. Az út építése mellett 35 darab fát és ezen kívül még cserjéket ültettek el.

Bár az utat még csak most adták át, több helyen is repedéseket vettünk észre. Kérdésünkre elmondták, hogy az út felső kopórétege repedt meg, ez valószínű a mellette vezető főúton haladó tehergépjármű forgalom miatt történt. A hibát egyébként javította a kivitelező, amelynek 5 éves garanciát kellett vállalnia a munkára.

Lyukas háló, lyukas kerítés

Nemrég Illés Károly a Fidesz szombathelyi frakcióvezetője beszélt arról, hogy a sportpályán lyukas háló, a játszótéren pedig lyukas kerítés fogadja a stromfeldieket. 

Bokányi most kérdésünkre azt mondta, hogy a Szompark már Illés sajtótájékoztatója előtt megrendelte a hálót, a gyártó azonban csak késve tudja ezt leszállítani. A játszótér kerítésével kapcsolatban pedig azt mondta, hogy ez egy 6-8 éve fennálló probléma, a kerítést toldozni-foltozni nem fogják, hanem új vandálbiztos kerítést állítanak a helyébe, erre várhatóan jövőre lesz pénze az önkormányzatnak. 

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.