Dobrev Klára Szombathelyen: Járjon mindenkinek ingyenesen egy minimális rezsi

Nagy Donát 2021-10-08 17:35:00
A DK miniszterelnök-jelöltje a mai fórumán azt mondta, hogy a 21. században, Európában mindenkinek jár az emberi méltósághoz szükséges mennyiségű víz, áram, fűtés és internet. Ingyen.

Szombathelyen folytatta országjárását Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje. Az utcafórum elején azt mondta, hogy a körútja nem, vagy nem csak a kampányolás, hanem már a kormányzás része, hiszen minden ilyen alkalommal rengeteg emberrel tud beszélni a problémáikról.

Összeraktam magamban mindazt, amire az emberek vágynak, és amiről úgy gondolják, hogy a következő kormánynak megoldást kell találnia

– jelentette ki Dobrev, és hozzátette, ő már most többet tud az emberek valós problémáiról, mint Orbán Viktor valaha tudott.

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint a Fidesz elhitette a magyar emberekkel az elmúlt 12 évben, hogy a legfontosabb a politikusokkal jóban lenni.

Dobrev Klára szerint dícséretes, hogy sokan bár nem mertek a saját településükön szavazni az előválasztás első fordulójában félve a retorzióktól, de vették a fáradságot, és átmentek egy másik faluba voksolni.

Magyarországon nagyon sok embernek okoz gondot az, hogy kifizesse a rezsijét. [...] Miközben a 21. században, Európában az, hogy az ember megveszi az ennivalót, kifizeti a lakhatás költségét és a gyógyszereit, utána kell hogy maradjon még pénz arra, hogy emberhez méltó életet éljen

– mondta a fórumon Dobrev, aki szerint nem csak azért kell élni, hogy életben tartsuk magunkat, hanem hogy közösségeket alkossunk, meghívhassuk a barátokat, rokonokat egy ebédre, vagy netán vásároljunk mozi- és színházjegyet, könyvet, születésnapi ajándékot.

A miniszterelnök-jelölt szerint a jelenlegi rezsitámogatás a gazdagok érdekét szolgálja, mivel minél nagyobb valakinek a háza, "minél puccosabb gépek vannak benne", annál több pénzt kap.

Dobrek Klára szerint egy alap szolgáltatásnak ingyen kellene járnia. Ezt úgy képzeli el, hogy minden embernek járna annyi víz, hogy meg tudjon mosakodni, főzni tudjon és ki tudja takarítani a lakást. Emellett annyi áram is kell, hogy minden gyermek meg tudja írni egy lámpa mellett a leckéjét. De fűtés is kell, annyi, hogy legalább egy szobát fel lehessen fűteni 18-20 fokra télen is. Végül pedig annyi internet is kell, hogy legalább egy oltásregisztrációt ki lehessen tölteni. Mindezt ingyen adnák.

Ezek nem luxusfogyasztások, ezek az emberi méltóság minimumai

– jelentette ki Dobrev, aki olyan rezsitámogatást vezetne be, ami ingyen biztosít egy minimumot, utána egy kedvező tarifa járna egy széles körnek; viszont akik korlátlanul fogyasztják az energiát, ők fizessenek kicsit többet, mint most.

Dobrev Klára azt is megígérte, hogy az összes panelt és társasházat fel fogják újítani már április végétől, méghozzá EU-s pénzből, és önrész nélkül.

A DK győzelme esetén meghagyná a CSOK-ot.

Az egészségüggyel szerinte nem az a baj, hogy nincsen megfelelő felszerelés, hanem az, hogy nincsen ember, aki gyógyítani tudna.

Nem hogy műtétekre, egy egyszerű diagnosztikára, egy ultrahangra, egy kardiológiára, szemészetre hónapokat kell várni

– mondta Dobrev, aki szerint a magyarok 6 évvel hamarabb halnak meg pusztán azért, mert nem kapjuk meg a megfelelő ellátást. Fórumán szót ejtett Magyarország katasztrofális koronavírus-kezeléséről is.

A presztízskiadások és a vadászati kiállítás helyett a pénzt inkább az egészségügyre, és az oktatás fejlesztésére költené.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.