Karácsony Gergely: külön indulok

Papp László Tamás 2021-10-07 06:24:00
Az MSZP-Párbeszéd kormányfőjelöltje ezt a Márki-Zay Péterrel folytatott tárgyalása után jelentette be.

Elmondtam pénteken, elmondtam szombaton, vasárnap, hétfőn, kedden és szerda este is Márki-Zay Péternek:

Magyarország újraegyesítésének programjához, a szociális és zöld fordulathoz hívok szövetségeseket. Hatalomtechnikai alkudozások, egymásnak ellentmondó közvélemény-kutatások nem számítanak akkor, amikor Magyarország jövője a tét

írta Facebook-posztjában a főpolgármester.

Bár én soha nem kértem, Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, visszalép a javamra az előválasztás második fordulójában. A választás előtti utolsó pillanatban azonban ennek pont az ellenkezőjére jutott.

Döntését természetesen tiszteletben tartom. Ennek nyomán külön indulunk a második fordulóban, de mindketten elkötelezettek vagyunk az ellenzéki egység megőrzése és megerősítése mellett

– zárta bejegyzését Karácsony.

A posztot egy több mint 3 órás tárgyalás előzte meg, Márki-Zay Péter ugyanis a fővárosi Városházán tárgyalt Karácsonnyal este hat óra óta. Információink szerint Márki-Zay a találkozó során hajthatatlan volt abban, hogy átgondolja döntését: mégsem lép vissza Karácsony Gergely javára – emlékeztet a Telex.

A portál próbálta elérni Márki-Zayt, ám hamarabb csapott le a hvg.hu és a 444.hu a miniszterelnök-jelöltre, aki később nekik is megerősítette, hogy nem lép vissza az előválasztás második fordulójától, és ugyan tiszteli Karácsonyt, és fenntart minden együttműködési ajánlatot, de attól tart, Karácsony akkor sem nyerne az előválasztáson, ha beállna mögé.

Rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett ugyanis Márki-Zay Péter is, miután Karácsony Gergely, a Párbeszéd–MSZP–LMP miniszterelnök-jelöltje egy szintén rendkívüli sajtónyilatkozatban bejelentette: nem lép vissza akkor sem, ha emiatt nem jön létre szövetsége a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével.

Márki-Zay már ekkor, és a nap folyamán több nyilatkozatában is hangot adott álláspontjának, miszerint a kedd este és szerda napközben nyilvánosságra került közvélemény-kutatási adatok hitelesek – ezt az MMM szerinte megvizsgálta –, így bebizonyosodott, hogy Karácsonynak jelenleg minimális esélye sincs arra, hogy legyőzze az előválasztáson Dobrev Klárát, és így legyőzze 2022-ben Orbán Viktort.

Márki-Zay szerint tehát „megjött a villamos”. Karácsonynak, azaz a főpolgármesternek vissza kellene lépnie az előválasztás második fordulójától, amire azonban a Párbeszéd–MSZP–LMP miniszterelnök-jelöltje más adatok és szempontok miatt nem hajlandó – írja a Telex.

„Ez egy nagyon kellemetlen, nagyon nehéz döntés volt. De teljesen ki van zárva már, hogy visszalépjek” – fogalmazott a portál szerint Márki-Zay.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.